A Pool-mez ronda, C-sóhajt, Rooney lazít - ez történt a sportszerdán

2013.07.03. 20:36

Amikor vége a futball bajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az utolsó szettet szorosan, de 7:5-re behúzta a skót, így két szettről fordítva nyerte az utolsó wimbledoni negyeddöntőt, és bejutott az elődöntőbe, ahol a lengyel Janowiczcal játszik.

  • Verdasco nyerte az első két szettet az utolsó negyeddöntőben, de a skót 6:1-gyel és 6:4-gyel kiegyenlített. Jön a döntő szett, most már Murray az esélyes. A lengyel Janowicz már várja a győztest. A másik ágon Del Potro-Djokovics lesz.

  • A 24. helyen kiemelt lengyel Jerzy Janowicz három szettben nyert honfitársa, Lukasz Kubot ellen a wimbledoni nyílt teniszbajnokság szerdai negyeddöntőjében. A 22 éves, lodzi születésű játékos - aki tavaly éppen itt, az All England Tennis Clubban robbant be a köztudatba azzal, hogy a selejtezőből indulva a harmadik fordulóig jutott, magabiztos játékkal, 2 óra 7 perc alatt győzött.

    Negyeddöntő, férfiak:

    Janowicz (lengyel, 24.)-Kubot (lengyel) 7:5, 6:4, 6:4

  • Hat sportvezető pályázik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöki tisztségére, a jelöltek csütörtökön Lausanne-ban próbálják meg 15-15 percben meggyőzni zárt ajtók mögött a tagokat, hogy szeptember 10-én Buenos Airesben, a NOB 125. közgyűlésén rájuk szavazzanak. Ők azok, köztuk van Szerhij Bubka olimpiai bajnok rúdugrósztár is: Vu Csing-kuo (tajvani, 1946. október 18-án született), Denis Oswald (svájci, 1947. május 9.), Ng Ser Miang (szingapúri, 1949. április 6.), Richard Carrion (Puerto Ricó-i, 1952. november 26.), Szerhij Bubka (ukrán, 1963. december 4.), Thomas Bach (német, 1953. december 23-án született).

  • Ez lesz a harmadik számú a szezonban, itt lehet megnézni.

  • Cavendish nyerte Tour de France 5. szakaszát

    Először volt alkalma a mezőnnyel együtt hajrázni Mark Cavendishnek a Touron, és a sprintzseni be is húzta a szakaszgyőzelmet. A célegyenesben senkinek nem volt esélye ellene, a második Boasson Hagen, a harmadik Sagan lett. A sárga trikó Simon Gerranson maradt.

  • A wimbledoni negyeddöntőben Verdasco verte 6:4-re. Messze még a vége. Djokovics és Del Potro már biztosan elődöntős.

  • A 21 éves középpályás valószínűleg 6 millió fontért váltott klubot. Mindent köszön Liverpoolnak, a klubnak és a városnak is. Hiányozni fognak neki. A Ligakupa címvédőjéhez kerül, a Pool 2006 óta nem nyert semmit.

  • Az egyiptomi Enasz Musztafa Juszef Kursid nem elég, hogy nem fogott kezet izraeli ellenfelével meccs közben még meg is harapta, a olaszországi Sassariban rendezett Grand Prix-n. A birkózónőt azonnal felfüggesztették, és már a Medirerrán Játékoktól is eltiltották.

  • A két futballista ott volt a wimbledoni negyeddöntőn. Djokovics a győzelem után elmondta, sokat jelentett neki, hogy a lelátón látta őket.

  • Djokovics három szettben búcsúztatta Berdychet a wimbledoni negyeddöntőben, Del Potro ugyanígy Ferrert, a négy között egymással meccselnek majd.

  • A Tour de France idei legnagyobb hőse minden kétséget kizáróan Geraint Thomas, aki már a negyedik szakaszát kezdte meg törött medencecsonttal. A Sky bringása még az első napi nagy bukásban volt benne, fájdalmai ellenére sem adta el a versenyt, bár bal lábával alig tud erőt kifejteni. Abban reménykedik, hogy a Tour második felére már olyan állapotba kerül, hogy tud majd segíteni kapitányának, a topfavorit Froome-nak.

  • „Hatvan font, hogy megnézzem a Real cserecsapatát, ez egy vicc"

    Az angol kiscsapat, a Bournemouth szurkolói nagy örömmel fogadták a hírt, hogy a klub leszervezett egy barátságos mérkőzést a Real Madrid ellen. Aztán az öröm nem sokkal később dühöngésbe fordult, kiderült a mérkőzésre hatvan font a legolcsóbb jegy.

    Háromszor annyit kell fizetniük, mint egy átlagos bajnokiért, ám a vezetők szerint ez valójában a jól megérdemelt ajándék, mert egész évben támogatták a csapatot. A drukkerek most a fórumokon dühöngenek.

  • Bár Németországból és Törökországból is voltak ajánlatai, a 31 éves paraguayi futballista a Bologna játékosa lett. Korábban a Bayern Münchenben, majd a Blackburnben futballozott, innen igazolt 2009-ben a Manchester Cityhez, amely folyamatosan kölcsönadta, előbb a Blackburn, majd a Betis, legutóbb pedig a Málaga játékosa volt.

  • Kapós a Sahtar Donyeck 24 éves örmény futballistája, Henrih Mhitarjan. Korábban kész tényként kezelték, hogy a Liverpool futballistája lesz, de a szerződésből azóta sem lett semmi. Most a Dortmund is ajánlatot tett, a BL-döntős 30 millió dollárt sem sajnálna a középpályásért. Mhitarjan 2010-ben 5 millió dollárért igazolt a Metalurg Donyecktől a Sahtarba.

  • 7:6 után 6:4 Berdych ellen a negyeddöntőben, Wimbledonban.

  • Ez már nem lesz zárt kapus, viszont Bukarestben rendezik. A magyar válogatott az év egyik legfontosabb mérkőzését játssza majd, a helyszínen korlátozott számban magyar szurkolók is lehetnek. Részletek az MLSZ oldalán.

  • A Manchester United korábbi erőnléti edzője, Mick Clegg kritikusan nyilatkozott Wayne Rooney-ról. Szerinte a futballista azért nem volt képes sohasem Cristiano Ronaldo szintjére eljutni, mert elhanyagolta az erőnléti edzéseket. Rooney szívesen meglógott ezekről, ő mindig csak futballozni akart, míg Ronaldo szívesen vállalt pluszfeladatokat. Hát igen, látszik a különbség.

  • Ferrer ellen 6-2-re megnyert szettel nyitott a sérülése után, aztán a másodikat is behúzta 6-4-gyel.

  • Az angol lapok szerda reggel azt írták, a francia PSG rálicitált a Chelsea-re, ezért most ők vannak kedvezőbb helyzetben, hogy megszerezzék a Napoli sztárját.

    A párizsiak frissen kinevezett vezetőedzője, Laurent Blanc azt mondta, Cavani egy fantasztikus játékos, nagyon örülne, ha az ő csapatában játszana. A francia bajnokcsapat a nyáron még nem igazolt nagyot.

  • Egyéves megállapodást kötött a Fiorentinával Massimo Ambrosini, az AC Milan 35 éves középpályása. Ambrosini 1995-ben a Cesenától érkezett a Milanchoz, a válogatottban 35-ször játszott.

  • A Napoli és a Juventis után az AS Roma beszállt a portugál futballistáért folytatott átigazolási versenybe. A Manchester United középpályása korábban kijelentette, szívesen távozna az Old Traffordról, 10 millió euróért mehetne Olaszországba, vagy az AS Monacóhoz, amely szintén szívesen látná.

  • A keddi Tour de France szakasz után a belkines Robet Gesink azt nyilatkozta, hogy annyira ideges volt a csapat időfutam előtt, hogy tízszer is el kellett mennie a vécére. Tony Martin nem számolt be ilyen gondokról, de 1621 euróra büntették, mert a kerékpárján fel voltak festve a világbajnokot megillető színes sávok. Martin valóban világbajnok, de egyéniben, így a csapat időfutamon nem jogosult a világbajnoki színek viselésére.

  • Négy magyar kapott helyet egyesben a főtáblán a hétfőn kezdődő, 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán. A világranglistán 103. Babos Tímea alanyi jogon, míg Jani Réka Luca (333.), Bukta Ágnes (435.) és Lukács Vanda (721.) szabadkártyával indul.

  • Marosi Katalin oldalán a svéd Johan Brunströmmel kikapott a vegyes páros nyolcaddöntőjében, így kiesett a wimbledoni teniszbajnokságon. Marosiék három játszmában, 1 óra 29 perc alatt szenvedtek vereséget a 7. helyen kiemelt Rohan Bopanna, Csie Cseng indiai-kínai duótól. A szezon végén visszavonuló Marosi búcsújával nem maradt több magyar játékos az idei wimbledoni tornán.

    Vegyes páros, nyolcaddöntő: Bopanna, Cseng (indiai, kínai, 7.)-Marosi, Brunström (magyar, svéd) 7:6 (7-4), 3:6, 6:1

  • cikkünk a témában: NHL

    Glendale-ben marad a Coyotes

    Megszületett a megállapodás a Renaissance Sports & Entertainment és Glendale városának tanácsa között, a következő 15 évben 225 millió dollárért használhatja a Coyotes a csarnokot, ezzel eldőlt, hogy a városban marad az NHL. A tanács 4:3 arányban döntött a folytatás mellett.

  • Alonso örülhet, hogy él

    A mclarenes épp a spanyol előtt kapott durrdefektet, és a gumi jókora, egyben leszakadó darabja majdnem eltalálta az autóját, illetve őt. Ha fejen vagy - még rosszabb -, nyakon, mellkason találja, ott maradhatott volna a pilóta, a többkilós tárgy akkora ütést mérhetett volna rá.

  • Tomas Berdych elleni negyeddöntőben megcsúszott, egy ideig az ütőjére támaszkodva pihent, aztán folytatta a mérkőzést.

  • Cristiano Ronaldo Szingapúrban, egy jótékonysági eseményen nyilatkozott arról, hogy bár a hiányzik neki a Manchester United, de egyhamar nem tér vissza Angliába, ugyanis két évig még szerződés köti a Real Madridhoz, és nagyon szeret ott játszani.

  • Libby Trickett visszavonul

    A négyszeres olimpiai bajnok ausztrál úszó szalagszakadásból eredő, visszatérő csuklósérülése miatt döntötte el, hogy befejezi versenyzői pályafutását. Libby Trickett három olimpián, az athénin, a pekingin és a londonin vett részt, s a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként nyert két, valamint a 4x100-as vegyessel szerzett egy aranya mellé nyert egyet egyéniben is, mégpedig 2008-ban, a kínai fővárosban, ahol 100 méter pillangón is győzött. Összesen hétszer állhatott dobogóra nyári játékokon, míg világbajnokságokon 15 érmet, közöttük nyolc aranyat érdemelt ki. Trickett a jövőben a médiában tevékenykedik. (MTI)