A Pool-mez ronda, C-sóhajt, Rooney lazít - ez történt a sportszerdán

2013.07.03. 14:29

Amikor vége a futball bajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A wimbledoni tenisztorna centerpályáján nemrég kezdődött David Ferrer és Juan Martin Del Potro negyeddöntője, de az argentin megcsúszott, a sérült térde fordult ki, ápolni kellett.

    Egyelőre folytatja a mérkőzést. Nem ő az első, aki megsérült, de a wimbledoni gyepmester szerint semmi gond a fűvel.

  • A magyar felnőtt női kézilabda-válogatott szakmai stábjának összetétele és felkészülési rendje a decemberi világbajnokságra

    Ez lesz a témája az MKSZ jövő hét keddre meghirdetett sajtótájékoztatójára. Karl Erik Böhnre újabb kemoterápiás kezelés vár, ezért nem lehet ott a vb-n, a szövetség állítólag már tárgyalt Hajdu Jánossal, mint lehetséges utóddal.

  • A tizenkilenc éves Gerard Deulofeu tizennyolc gólig jutott a spanyol másodosztályban a Barcelona II-ben, most Angliában fejlődhet tovább. A Mundo Deportivo úgy tudja, az Evertonhoz vagy a Tottenhamhez kerülhet kölcsönbe.

    A játékos az U20-as világbajokság után dönthet.

  • Az angol klasszis is 23-asban játszott, Isco is ezt a számot kapta meg.

  • „Egy játékos számára nincs nagyobb dolog, mint a Real Madridban futballozni."

    Mondta madridi bemutatásán Isco, aki hálálkodott a klubelnöknek, a családjának és a szurkolóknak. A Málagától érkezett futballista azt reméli, hogy sok trófeát nyer majd a Reallal. A Bernabeuba egyébként nyolcezren mentek ki, hogy megnézzék maguknak. A 23-as számú mezt kapta.

  • Legalábis néhány pillanatra, amikor Lemaitre maszkját tartotta maga elé. A két atléta szombaton, Párizsban fog egymás ellen futni 200 méteren. Csak Bolt miatt tízezer plusz jegyet tudtak eladni. Bolt eddig nem volt meggyőző a szezonban, de a riói olimpiáig uralni szeretné a mezőnyt, és egy újabb világcsúcs is összejöhet neki, akár már a moszkvai világbajnokságon is.

  • A gyilkosságokkal vádolt NFL-es ellen nem tanúskodhatna barátnője, ha összeházasodnak a börtönben. Ezt most minden eszközzel igyekeznek megakadályozni a hatáságok, írja az USA Today.

    Az áldozat, Odin Lloyd az amerikaifutballista barátnőjének húgával járt, így Hernandez párjának, Shayanna Jenkinsnek a vallomása fontos lehet az ügyben.

  • A Puskás Akadémia FC NB I.-es futballcsapata megnyerte első felkészülési mérkőzését, 2-0-ra verte a horvát bajnokság első osztályában szereplő Eszéket. Gajdos Zsolt gólt lőtt, gólpasszt adott, Lubos Hajdúch kapus bravúrral mutatkozott be Felcsúton. A horvát próbajátékos, Franjo Tepovic betalált a honfitársai ellen, de még ez sem garantálja, hogy szerződést kap az NB I. újoncánál.

  • Véber György, a Mezőkövesd Zsóry NB I.-es futballcsapatának vezetőedzőjét borlovaggá ütötték. Az eseményt szombaton, Bogácson rendezték.

    976812 193509014148014 1585124988 o
    Fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület / Facebook
  • Nicklas Bendtner 3 millió fontért a Bundesliga 6. helyén végzett Eintracht Frankfurthoz igazol még a héten, írja a Daily Mirror. A dán csatár két éve a Sunderlandnél volt kölcsönben, tavaly pedig az olasz bajnok Juventusnál játszott, de csak nyolc mérkőzésen lépett pályára.

  • Ukrajnával pótselejtez a futsalválogatott

    A magyar futsalválogatott Ukrajnával játszik a jövő évi Európa-bajnokság szeptemberi pótselejtezőjében. Az első meccs szeptember 17-én lesz idegenben, a visszavágó egy héttel később. (MTI)

  • Ma 228 km várt a versenyzőkre Cagnes-Sur-Mer és Marseille között, ebből 54 km-t már megtettek. Elől egy hatfős szökevénycsoport halad, 12 perc az előnyük. Három negyedik kategóriás hegy van még hátra.

  • Jonjo Shelvey, a Liverpool 21 éves védekező középpályása a Swansea-ben folytatja. A walesi csapat 6 millió fontot adott a tavaly négy Európa Liga-gólt szerző angolért.

  • Angol lapértesülések szerint Aruna Konét, a tavaly a Premier League-ből kiesett Wigan játékosát 5 millió fontért még a héten megveszi az Everton. A tavaly 11 gólt szerző csatár ismét Roberto Martinez edző kezei alatt fog játszani.

  • Messi menedzsmentje lemondott egy szerdára tervezett amerikai jótékonysági mérkőzést, ráadásul huszonnégy órával a kezdés előtt, emiatt őrjöng most sok futballszurkoló az országban, írja az Eurosport.

    „Órákon át győzködtük őket, hogy Messi eljöjjön Los Angelesbe, de hiába. Egyértelmű, hogy nem tisztelik az itteni piacot és szurkolókat" - fakadt ki a rendezvény mögött álló Todd Graham.

    A gálameccs nem spórolt a sztárokkal, azt ígérték, hogy Messi mellett  Gerard Pique, Cesc Fabregas, Sergio Busquets, Robert Lewadowski, Sergio Agüero és Kevin Boateng is ott lesz.

  • A Carlo Ancelotti által irányított Real Madrid első nagy igazolása a Málagából érkezett Isco, ezekben a percekben mutatják be hivatalosan, az AS-en meg is nézheti az egészet.

    A 21 éves középpályás a Bajnokok Ligájában negyeddöntőig menetelő Málaga egyik legjobbja volt, vitte volna a Manchester City is.

  • Szombaton 18:00-tól felkészülési mérkőzést játszik az OTP Bank Liga következő szezonjára készülő Ferencváros a marokkói Raja Casablancával. A Telkiben rendezendő találkozó közvetítési jogát megszerezte a Sport Televízió, így a mérkőzést élőben láthatják a Sport1-en, írta az ulloi129.hu

  • „Úgy néz ki, elhagyom a kontinenst. De ne is kezdjen tippelgetni, hogy ázsiai, ausztrál vagy antarktiszi csapathoz kerülök. Sokat őrlődtem, mihez kezdjek, végül úgy döntöttem, harmincegy esztendősen gondolnom kell a jövőmre, a családomra"

    A DVSC-csatár Adamo Coulibaly a Nemzeti Sportnak megerősítette, hogy elhagyja a klubot, melyben gólkirály lett, de azt még mindig nem volt hajlandó elárulni, hova igazol. A mi tippünk Ázsia.

  • A mercedeses Lewis Hamilton szerint az F1-es gumiügyben továbbra sem nyugodhatnak meg a versenyzők és a csapatok, a hétvégi Német Nagydíjon derül majd ki minden.

    „Azt hiszem, még mindig fennáll a probléma, meglátjuk, mi lesz majd a hétvégén. Biztos vagyok benne, hogy megtették a szükséges lépéseket, hogy biztonságban legyünk"- mondta a BBC-nek.

    A hétvégi angol GP-n öt versenyzőnek is defektje volt, a válságról itt olvashat részletesen.

  • Hét magyar induló lesz a bulgáriai Borovecben rendezendő hegyifutó Eb-n, július 6-án. A vonalvezetés kegyetlen, jóformán csak felfelé kell futni. 1130 méterről kell feljutni egy 2460 méteres csúcsra, majd kis lejtővel elérni a 2360 méteren lévő célig, mindezt 11,8 kilométer alatt. 
    Nők: Papp Csilla, Nagy Csilla, Kodzsagogov Zsaklin
    Férfiak: Gerlei Tamás, Pelsőczy Attila, Urbán Máté
    U20 leány: Dawson Yolanda

  • „Jól akarok játszani, hogy megháláljam a szerződésemet, amit nemrég kaptam. Aztán ki tudja, lehet, hogy még hosszabbítok is"

    A 35 éves Carles Puyol, a Barcelona rutinos játékosa a Mundo Deportivónak arra a felvetésre, hogy abbahagyja-e a futballt, mert folyamatosan sérülések hátráltatják.

  • A torinói futballklubnál Fernando Llorente és Carlos Tévez érkezése óta több csatár pozíciója került veszélybe, így Mirko Vucsinicsé is, akit szívesen eladna a Juventus. Az orosz Zenit érdeklődése a legkomolyabb, de a szentpéterváriak csak 15 millió eurót adnának a montenegróiért, a Juve viszont 18 millió alatt nem áll szóba senkivel.

  • A Manchester United csatára ezekben a percekben érkezett meg a manchesteri klub edzőközpontjába, hogy tárgyaljon a klubvezetőkkel a sorsáról. Több brit lap is állítja, ma eldől, marad-e, vagy távozik a Unitedtől.

  • Tizenegy óra után nem sokkal a Budapest Honvéd küldöttségét szállító repülőgép szerencsésen földet ért Podgoricában, ahol remek időjárás, 31 fokos meleg fogadta a csapatot, írja a honvédfc.hu. 13 órakor a szállodában ebéd, majd rövid pihenő után irány a holnapi mérkőzés helyszíne, ahol a találkozó időpontjában, 17 óra 30 perckor kezdődik az edzés.

    Az Embraer 120-as repülőgépen a következők utaznak: Alcibiade Raffaele, Czuczi Márton, Délczeg Gergely, Diaby Souleymane, Diarra Drissa, Hidi Patrik, Holender Filip, Ignjatovic Aleksandar, Ikenne-King Patrick, Kemenes Szabolcs, Kozma Richárd, Lovric Ivan, Mancini Andrea, Nagy Gergő, Bobál Gergő, Vécsei Bálint, Zivanovic Boris, Lőrinczy Attila és Testardi Emanuel játékosok. Cosimo Inguscio erőnléti edző, Lajtaváry Buda masszőr, Marco Rossi vezetőedző, Kiss István masszőr, Pandur Róbert szertáros, dr. Szilas Ádám orvos, Simon Gábor technikai igazgató, Tóth Iván kapusedző, George F. Hemingway tulajdonos és Kaszás Kálmán sajtóreferens.

  • A Chelsea kapusa Hradec Královéban, egy könnyűzenei fesztiválon lépett fel Eddie Stoilow zenekarában. A cseh válogatott kapusa a dobok mögött is nagyot produkált.

    Petr Čech - Nirvana - Smells Like Spirit (Cover)
  • Négy magyar indul mű- és toronyugrásban

    A barcelonai világbajnokságon három női és egy férfi versenyzőnk indul. A nőknél Gondos Flóra, Kormos Villő és Reisinger Zsófia, a férfiaknál pedig Bóta Botond képviseli a magyar színeket.

  • Kisebb felzúdulást keltett, hogy a Tour-szervezők kizárták Ted Kinget, a mert keddi időfutamon hét másodperccel túllépte a limitidőt, magyarul túl lassan ment a győzteshez képest.

    A Cannondale csapata szerint lehettek volna megértőbbek is vele, mert az első szakaszon bukott (részben a szervezők hibája miatt), és sérülései miatt még arra is képtelen volt, hogy időfutam kerékpárra üljön. A hagyományossal pedig természetesen csak gyengébb időt tudott hajtani.

  • A Manchester Citytől a Liverpool labdarúgócsapatához szerződött Kolo Touré. A 32 éves elefántcsontparti védőt ingyen szerezte meg a Liverpool, melynek ő a negyedik igazolása az előző szezon vége óta. Touré négy évet játszott a Cityben, a manchesteri klub 2009-ben 14 millió euróért vásárolta meg őt az Arsenaltól. A legutóbbi szezonban ugyanakkor már háttérbe szorult, mindössze 13 mérkőzésen lépett pályára. A Premier League-ben eltöltött 11 éve alatt kétszer nyert bajnokságot és háromszor FA Kupát. (MTI)

  • „Ez teljesen nonszensz, a Premier League-ben 210 olyan játékos lépett pályára a múlt évben, aki angol válogatott lehetne"

    A Premier League vezetője, Richard Scudamore a bajnokság védelmére kelt, szerinte nem a Premier League a hibás, amiért, az angol utánpótlás csapatok egymás után szerepelnek le. A témáról itt olvashat részletesebben.

  • Eredetileg július 18-ára, a Tour de France idei Alpe d'Huez-i királyetapjának napjára ígérte a francia szenátus, hogy nyilvánosságra hozza az 1998-as verseny újravizsgált doppingmintáiról szóló jelentést, de végül úgy döntött, hogy csak három nappal a Tour után teszi ezt meg.

    Gyaníthatóan több jónevű kerékpáros mintája pozitív lesz EPO-ra, a győztes Marco Pantaniról is kiderülhet, hogy doppingolt, de a franciák korábbi sztárját Laurent Jalabert-t is hírbe hozták már.