Ez a poszt a következő Percről percre része:

Éjszakai meccsek lesznek az NB I.-ben

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 7-5 a wimbledoni tenisztorna elődöntőjében Del Potro ellen.

  • A korábbi Fiorentina és Bayern München és világbajnok játékos a Seria A-ba frissen feljutott Hellas Veronában folytatja. 36 évesen lehet, hogy ez lesz az utolsó klubja.

  • 5-5 az első szettben.

  • Pierre-Emerick Aubameyang a francia St. Etienne csapatától érkezik. Az afrikai csatár az előző szezonban 19 gólt lőtt, 14-et pedig előkészített. A 24 éves gaboni az AC Milan akadémiáján nevelkedett, de az olasz csapatban csak két meccset játszott. Kölcsönben a Dijon, a Lille, a Monaco és a St. Etienne csapataiban is futballozott. 2011-ben szerezte meg végleg a St. Etienne, ahol az elmúlt két idényben 87 meccsen 37 gólt szerzett.

  • A portugál csapat vezetőedzője, Jorge Jesus Fabio Coentraóval erősítené meg a védelmét.  A Benfica hajlandó lenne az ügyletbe belevonni a szerb Nemanja Maticsot is, a középpályás ugyanis szerepel Carlo Ancelotti célpontjai között. Coentraoért 30 millió eurót fizetett a Real Madrid 2011-ben.

  • cikkünk a témában:

    Harminchétezer rendőr a téli olimpián

    Az orosz belügyminiszter, Vlagyimir Kolokolcev pénteken bejelentette, hogy 37 ezer rendőr lát majd el szolgálatot a februári szocsi téli olimpián. Kiemelte: a biztonság rendszer - amely már több tesztversenyen is jól vizsgázott - maximálisan megfelel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előírásainak. Noha az orosz vezetők szerint ez lesz minden idők legbiztonságosabb olimpiája, szakértők terrortámadás veszélyeire figyelmeztettek.

  • A wimbledoni tenisztorna elődöntőjének első szettjében Djokovics vezet 3-2-re.

  • A brazil futballista 2009 óta lőtt valamennyi brazil gólja egyetlen videóba sűrítve. Hátra lehet dőlni, 30 perces gólparádé a Barcelona fiatal klasszísától.

    Neymar Jr. ● All 176 Goals in Santos & Brazil ● 2009 - 2013 |HD|
  • Pontos kezdési időpontok az NB I.-ben

    Az MLSZ – a szurkolói igényeket is figyelembe véve elkészítette a futball NB I. első hat fordulójának pontos időpontjait. Megszűnik a péntek kora délutáni időpont, a nyári hónapokban szombaton 21 órától is lesznek meccsek. A pontos beosztást a futballszövetség honlapján lehet megtekinteni.

  • Albiba megy a mezőny, de előbb még lesz néhány hegy, amit meg kell mászni. Előbb egy harmadik kategóriás, aztán a második kategórias Col de la Croix de Mounis jön, majd egy még egy harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedő lesz a cél előtt.

    Elől két szökevény halad, Jens Voight és Blel Kadri előnye négy perc a főmezőnnyel szemben.

  • „A Madriddal tervezem a jövőmet, a következő szezonban szeretnék bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyerni a klubbal, a portugál válogatottal pedig ki akarok jutni a világbajnokságra."

    Idézi a spanyol Marca vezető anyagában a Real Madrid-klasszist, aki egy monacói gálán mondta el, hogy már jól érzi magát a klubnál.

    A portugál támadót a nyáron szóba hozták a PSG-vel, a Monacóval és a Manchester Uniteddel is. A Monacóval kapcsolatban elmondta, nem jelentené ki, hogy soha nem fog a csapatban futballozni.

  • Az argentin csatárnak lejárt a szerződése a Málagánál, a Premier League-ből a West Ham United és a Cardiff City vinné.

  • Vande Velde feladta a Tourt

    Feladta a Tour de France kerékpáros körversenyt az amerikai Christian Vande Velde, aki a pénteki szakaszon belekeveredett egy tömeges bukásba. A Garmin csapat 37 éves bringása a montpellier-i rajt után 11 kilométerrel esett nagyot, azok után, hogy szerdán is hasonlóan járt, s azóta fájt a válla. A 11. tourján szerepelt sportoló az összetettben csak a 105. helyen állt, hátránya 15 perc 43 másodperc volt az éllovas dél-afrikai Daryl Impey mögött. Vande Velde a 2008-as viadalon a negyedik, a 2009-esen pedig a hetedik volt. A mezőny pénteken a 7. szakaszt teljesíti Montpellier és Albi között, a táv 205,5 kilométer.

    Lesz egy második kategóriás és két harmadik kategóriás hegy is.

  • „Szeretném Angliában befejezni a pályafutásomat, boldog vagyok itt. Remélem, ez lesz az a klub, amiből majd nyugdíjba megyek."

    Mondta a rutinos francia támadó, aki a napokban írt alá a Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albionhoz.

  • A Chelsea és a PSG utána a Real Madrid is beszállt a Daniele De Rossiért folyó harcba. Az olasz középpályás évi 6 millió eurót keres jelenleg a Románál, mely legalább 15 millió eurót szeretne kapni a július végén 30-at betöltő játékosért.

  • A francia L'Equipe szerint nagyon közel a megállapodás a PSG és a Napoli között, az is meglehet, hogy Cavani már ma a párizsi sztárklub játékosa lesz.

    A klub eltiltott sportigazgatója Leonardo utazott el Nápolyba, hogy a klub vezetőivel egyeztessen, állítólag az uruguay-i csatárt is nagyon érdekli a BL-győzelemre hajtó csapat.

    További játékosok érkezhetnek egyébként a francia bajnokhoz Olaszországból, a romás De Rossi és a laziós Hernanes is célpont.

  • Iker Casillas sérülése után átmenetileg Ádan ugrott be a Real Madridhoz, de aztán Diego Lopez lett a csapat első számú kapusa. A klubnál nem ragaszkodnak hozzá, még egy év van hátra a szerződéséből, azonban szabadon tárgyalhat bárkivel.

  • „Kucsera Gábor és Tápai Szabina a Hajógyári-szigeten, közel százfős násznép előtt mondta ki a boldogító igent."

    Írta a Blikk.

  • Sorsoltak az európai kosárkupákban

    Kisorsolták a női Euroliga és Európa Kupa, továbbá a férfi Eurochallenge Kupa csoportkörének beosztását, a müncheni eseményen összesen kilenc magyar kosárlabdacsapat volt érdekelt pénteken. A 20 klubot felvonultató Euroligában a magyar bajnok Sopron a legutóbb döntős török Fenerbahcével és a 2006-os bajnok cseh Brnóval került azonos hetesbe, míg az NB I-ben ezüstérmes Győrre többek között a címvédő orosz Jekatyerinburg és a háromszoros győztes francia Bourges vár.

    A nőknél a második vonalnak számító, 28 csapatos EK-ban a DKSK, a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 képviseli a magyar színeket november 7-től, míg a férfiaknál a kontinentális harmadik osztályban, a 32 klubot tömörítő Eurochallenge Kupában az NB I-ben ezüstérmes Szolnoki Olaj, továbbá az Atomerőmű SE, a Jászberény és a Körmend kezdi meg a küzdelmeket október 24-én. A férfi bajnok Bericap Alba Fehérvár eggyel feljebb, az Európa Kupában indul majd, ennek sorsolását később tartják. A csoportok beosztása itt.

  • Hároméves szerződést írtak alá a sorozat vezetői a Termas de Rio Hondo-i pálya üzemeltetőivel, így 1999 év után versenyeznek majd ismét a motorosok Dél-Amerikában.

  • Kedden megoperálják Hanga Ádámot, ugyanaz az orvos végzi a beavatkozást, aki a teniszsztár Rafa Nadalt is műtötte.

    „Az utóbbi hónapokban nem tudtam 100%-os munkát végezni a sérülés miatt. Kisebb atroszkópos beavatkozásról van szó, nem nagy dolog, de mar szeretnék túl lenni rajta. A rehabilitációt utána rögtön kint meg is kezdem" - írta Facebook oldalán a magyar kosaras.

    A hónap elején dőlt el, hogy a spanyol első osztályú Laboral Kutxában folytatja pályafutását, szerződése részleteit, július 22-én árulják majd el.

  • A londoni futballklub 23 millió eurót fizetne az AS Roma középpályásáért. A 23 éves bosnyákot, aki korábban a Lyonban is futballozott, a Barcelonával is szóba hozták a nyáron. Miralem Pjanics 27 meccsen 3 gólt lőtt az előző idényben.

  • „A 23 éves ceglédi fiatalember idén egyre nagyobb sikereket ér el a hazai és nemzetközi versenyeken, és a híre Ázsiáig is eljutott. A kínai állami televízió ugyanis egy élő show-ra hívta meg Hegét, aki a helyszínen több ezer, míg a képernyő előtt, majd százmillió nézőnek bizonyíthatja klasszisát."

    A világranglistán hatodik a magyar trialos, Hegedűs László, sportág egyik világklasszisának számít.

  • cikkünk a témában:

    Lékó megint remizett Pekingben

    Második partiján is döntetlent játszott Lékó Péter a pekingi sakk Grand Prix-n. A magyar nagymester pénteken a sötét bábukat vezette a bolgár Veszelin Topalov ellen, akivel - a torna honlapja szerint - a 35. lépés után állapodott meg a remiben. Lékó szombaton a kínai Vang Jüével játszik, világossal. A GP-sorozat hat állomásból áll, a mostani a ötödik viadal. A 18 résztvevő négy-négy versenyen indul, és az összesített sorrend első két helyezettje szerepelhet majd a 2014-es világbajnokjelölti tornán. Lékó az első három tornáján az ötödik, a nyolcadik és a kilencedik helyen végzett. (MTI)

  • A máltai nyári ligában szereplő Biros Péter és Molnár Tamás is csapata erőssége volt a szerdai és csütörtöki bajnoki fordulóban. Biros a San Giljan csapatában lőtt három gólt a Sliema elleni 11-10-s győztes meccsen. Molnár még ennél is eredményesebb volt, hétszer talált be, csapata a Neptunes 17-8-ra győzte le a Exilest.

  • Három felkészülési mérkőzés vár a DVSC-re a hétvégén, írja a klub honlapja. Szombaton a szlovák élvonalban szereplő Kassa otthonában lép pályára a Loki, ráadásul kétszer is. Az első mérkőzést 15, a másodikat 17 órától rendezik.

    Vasárnap Debrecenben is lesz egy edzőmérkőzés, a Kecskemétet fogadják hat órától.

  • A Slate.com szúrta ki a remek összeálíltást, melyből kiderül, hogy az Atlanta Hawks a legtetováltabb csapat az NBA-ben, kosarasaik nyolcvan százalékának vana valamilyen tetkója.

    Mögöttük a Portland Trail Blazers és a Brooklyn Nets dobogós, a legkevesebb tetovált kosaras New Orleansban van, a játékosok harminchárom százaléka varratott magára valamit.

  • „Az elején megszerezték a vezetést, aztán gyakorlatilag 10 emberrel védekeztek, ezt feltörni pedig rettentő nehéz. Mindent megtettünk a mérkőzésen, de van még hova fejlődnünk, ami remélhetőleg meg is fog történni a visszavágóig."

    A Mladoszt Podgorica ellen egyenlítő gólt szerző Videoton-játékos értékelte az EL-meccset a klub honlapján.

  • Nem csoda, hanem elvárás az amerikai jégkorong-válogatottól, hogy megnyerje a jövő évi szocsi téli olimpiát a US Hockey elnöke, Ron DeGregorio szerint.

    "Szeretnénk a 2010-es vancouveri játékokon ezüstérmes csapat teljesítményére alapozni" - tette hozzá a szövetség honlapján.

    DeGregorio az 1980-as, Lake Placid-i csoda a jégen (Miracle on ice) ismertté vált menetelésre is utalt, amikor az amerikaiak nagy meglepetésre a világ legjobbjait - köztük a szovjeteket és a kanadaiakat megelőzve - végeztek az élen.

    Dan Bylsma szövetségi kapitány - aki az NHL-es Pittsburgh Penguins vezetőedzője - kiemelte: Szocsiban sok nagyszerű csapat vesz majd részt, de "nekünk is kiváló játékosaink vannak, és szeretnénk felnőni a feladathoz, és hazavinni az aranyérmet."

    Az amerikai válogatott bő kerete augusztus 25. és 29. között Washingtonban edzőtáborozik majd. (MTI)

  • “Mintha egy kőbányában lennénk itt fent, nagyon kevés a hó. Holnap minél többet kell napvilágnál mennünk, hogy lássuk a nyomvonalat. Bivakolásra is fel vagyunk készülve. Tisztán látom a csúcsot innen!"

    Július 5-én Török Zsolt, Aurel és Teo a négyes táborban vannak 7.200 méteren, írja a 4bakancs.

    Tegnap este értek fel és egy nap szünetet kell tartaniuk, hogy havat tudjanak olvasztani és teát főzzenek, hogy megfelelően hidratálódjanak ehhez a magassághoz. Bíznak benne, hogy Marius is felér ma este a táborba és holnap hajnalban helyi idő szerint 3 órakor elindíthatják a csúcsmászást.