Törökék széltől fulladoztak a Himalájában

2013.07.08. 23:02

Amikor vége a futball bajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kézműtéten átesett csapatkapitány, Varga Dániel ott lesz a barcelonai vizes világbajnokságon, a férfi vízilabda-válogatott egy másik alapembere, a center és szintén olimpiai bajnok Kis Gábor viszont nem tarthat a csapattal a két hét múlva kezdődő vb-re.

    Minderre a hétfő esti edzést követően derült fény, amikor kihirdette a katalán fővárosba utazókat Benedek Tibor szövetségi kapitány. A háromszoros ötkarikás aranyérmesből lett szakvezető vb-csapatában Varga Dániel mellett még további három olimpiai bajnok, az öcs, Varga Dénes, valamint Madaras Norbert és Hosnyánszky Norbert kapott helyet.

    "Dani sérülése javult annyit, hogy nagyjából biztosra mondható, az első barcelonai mérkőzésen már tud labdát fogni, nem lesznek fájdalmai" - nyilatkozta a szövetségi kapitány. "Lesz három meccse arra, hogy belelendüljön, ő van annyira rutinos játékos, hogy ez ne okozzon neki gondot."

    Kis Gábor viszont fájdalmaira hivatkozva lemondta a válogatottságot. Benedek hozzátette, a nyárnak azért indultak neki három jó centerrel, mert ezen a poszton bármi megtörténhet, azaz ha valaki kiesik, akkor se legyenek gondban. Megjegyezte, Nincs is gond, mert Bedő Krisztián már a Világliga-döntőben is bizonyította, lehet rá számítani, így a világbajnokságra már tapasztalatokkal felvértezve utazhat.

    A válogatott következő fellépése a hétvégén esedékes: péntektől vasárnapig a Vodafone Kupán a németekkel, a montenegróiakkal és a görögökkel találkozik a Margitszigeten.

    A barcelonai vébécsapat:
    Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok), Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

  • A harmadik helyen kiemelt román Simona Halep rendkívül könnyedén nyert a kazah Szeszil Karatantcseva ellen hétfőn a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán.

    A világranglistán 30. Halep a második fordulóban Bukta Ágnessel találkozik, a magyar játékos hétfőn élete első WTA-mérkőzésén 2 óra 48 perces csatában jutott tovább a cseh Sandra Zahlavova ellen.

    1. forduló (a 16 közé jutásért):

    Halep (román, 3.)-Karatantcseva (kazah) 6:3, 6:0

    korábban:
    Bukta Ágnes-Zahlavova (cseh) 6:1, 4:6, 7:6 (7-4)

  • A Hollandiában gólkirályi címeket szerzett Jack Tuyp, valamint az előző szezonban az MTK alapembereként bizonyított Hidvégi Sándor is aláírt a Ferencvároshoz, írta klub hivatalos honlapja, a fradi.hu. Az FTC vezetősége a mai napon két játékossal, Jack Tuyppel, valamint Hidvégi Sándorral is megállapodott, így mindkét futballista a Ferencvárosi Torna Club játékosának tekinthető.

    Tuyp 2003-ban kezdte profi karrierjét, amelyből kilenc esztendőn keresztül a Volendamot erősítette. A csapattal a holland élvonalban és a másodosztályban is szerepelt, mindkét helyen vezéregyéniség volt. A 186 centiméter magas, korábbi holland utánpótlás-válogatott támadó elsősorban góljai miatt vált nélkülözhetetlenné: öt szezonban 15 gól fölé jutott, míg háromszor a 20 gólt is elérte. A gólerős játékos az elmúlt két esztendőben is rendkívül eredményes volt: a 2011/12-es idényben 29 mérkőzésen 20-szor, míg az előző szezonban 35 meccsen 28-szor talált a kapuba.

    Hidvégi Sándor az elmúlt években folyamatosan alapembere volt aktuális együttesének, és megbízhatóságával kiemelkedett az NB I.-ből. A 2009/10-es szezonban az MTK alkalmazásában állt, és mezőnyjátékosként érte el azt a bravúrt, hogy a kék-fehérek összes mérkőzését végigjátszotta. Ez után a Videotonba igazolt, amellyel nagy sikert ért el, hiszen a fehérváriakkal megnyerték a magyar bajnokságot. Hidvégi a következő szezonban Zalaegerszegen futballozott, majd visszatért az MTK-hoz, ahol ismét alapembere volt a negyedik helyen végzett klubnak.

  • A szabadkártyával induló Bukta Ágnes bravúros győzelemmel jutott be a második fordulóba hétfőn a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán.

    A budapesti Római Teniszakadémián zajló verseny nyitónapjának egyetlen magyarja - aki 433. a világranglistán - élete első WTA-mérkőzésén a cseh Sandra Zahlavovával mérkőzött. A 19 éves Bukta nem szeppent meg a rangsorban 175. riválisától, sok nyerő ütéssel háromszor is elvette a szerváját, és 29 perc alatt 6:1-re megnyerte az első szettet. A folytatásban már többet rontott, így az 54 perces második felvonás 6:4-gyel a riválisé lett. A döntő játszmában Zahlavova a meccsért adogatott, ám az eddig csak kisebb tornákon induló Bukta felzárkózott, és izgalmas rövidítésben győzött.

    "Még mindig izgulok, remegek, kemény csata volt - mondta a 2 óra 48 perces meccs után. - Végig hittem a győzelemben, 30 világranglistapontot kapok érte."

    A legelőkelőbben jegyzett hazai játékos, Babos Tímea (115.) kedd délután kezd a szerb Aleksandra Krunic (148.) ellen.

    1. forduló (a 16 közé jutásért):

    Bukta Ágnes-Zahlavova (cseh) 6:1, 4:6, 7:6 (7-4)

    korábban:
    Beck (német, 4.)-Majeric (szlovén) 6:1, 6:2      
    Larsson (svéd, 5.)-Arruabarrena Vecino (spanyol) 6:2, 7:5
    Torro (spanyol, 7.)-Bratcsikova (orosz) 6:1, 7:5

  • A nők sikere után a magyar férfi vízilabdacsapat is legyőzte hétfőn az ausztrál nemzeti együttest a Kazanyban zajló Universiadén.

    A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint Vincze Balázs együttese simán, 16-9-ra diadalmaskodott.

    A magyar csapat pénteken 20-3-ra múlta felül Grúziát, vasárnap pedig 9-8-ra kikapott Oroszországtól.

    Magyarország-Ausztrália 16-9

    Ugyanebben a hatosban szerepel még a házigazda, a kanadai, a grúz és a japán válogatott. A tornán két csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első négy jut a negyeddöntőbe.

  • David Villa az Atletico Madridba igazol

    A spanyol bajnok FC Barcelona hétfőn eladta válogatott futballistáját, David Villát az Atlético Madridnak.

  • Az Everton a Wiganből veszi meg Aruna Konét, aki így követi edzőjét, Roberto Martinezt a két klub között. A Swansea is erősít, a Vitesse-ből a holland gólkirály Wilfried Bonyt készül elhozni 13 millió fontért. A csatár 30 bajnokin 31 gólt lőtt a legutóbbi szezonban, a klub legdrágább igazolása lesz, de ez az üzlet még nem hivatalos.

  • Mark Webber vasárnapi balesete után a továbbiakban csak a boxutca falán mozoghatnak a tévéstábok, nyilatkozta a BBC-nek Bernie Ecclestone. Az ausztrál autójáról közvetlenül újraindulása leesett a jobb hátsó kerék, és eltalált egy boxok környékén dolgozó operatőrt a Német GP-n.

    Ezentúl az autók oldalán nem dolgozhatnak az újságírók, szemből, a csapatvezetők oldaláról készíthetnek csak felvételeket.

    A sérült újságírót jelenleg is a koblenzi kórházban ápolják dupla bordatöréssel, kulcscsonttöréssel és agyrázkódással.

  • Német sajtóhírek szerint anyagi gondok miatt megszűnik a spanyol Atlético Madrid kézilabdacsapata.

    A gárda elődje, azaz a Ciudad Real háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ezen a néven ötször nyert spanyol bajnokságot. Az együttes tavalyelőtt szintén anyagi problémák miatt szűnt meg, és Atlético Madridként folytatta a szereplését. Egy éve és idén is második helyen zárt a Barcelona mögött a spanyol bajnokságban, a BL legutóbbi kiírásában szintén a katalánokkal szemben vérzett el a negyeddöntőben.

    A sport1.de honlapnak Christian Dissinger, az együttes német válogatott játékosa megerősítette a hírt, és hozzátette, tudomása szerint mindenki szabadon igazolhatóvá vált.

    A spanyol csapat a legrangosabb európai kupában a német THW Kiellel, a lengyel Kielcével, a dán Koldinggal, a francia Dunkerque-kel és egy selejtezőből érkező együttessel találkozna, ám így visszalép, igaz, hivatalos bejelentés még nem volt az ügyben.

  • Bukta Ágnes 1-0-ra vezet élete első WTA-meccsén

    A negyedik helyen kiemelt német Annika Beck, valamint a hetedikként rangsorolt spanyol Maria Teresa Torro is bejutott hétfőn a legjobb 16 közé a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán. Az első nap egyetlen magyarja, a világranglistán 433., szabadkártyával indult Bukta Ágnes 16 órakor vívja élete első WTA-mérkőzését, ellenfele a cseh Sandra Zahlavova (175.). A magyar lány fantasztikusan kezdett és 6:1-re megnyerte az első szettet. A legelőkelőbben jegyzett hazai játékos, Babos Tímea (115.) kedd délután kezd a szerb Aleksandra Krunic (148.) ellen.

    1. forduló (a 16 közé jutásért): Beck (német, 4.)-Majeric (szlovén) 6:1, 6:2, Torro (spanyol, 7.)-Bratcsikova (orosz) 6:1, 7:5

  • A Bild című lap szerint a Borussia Dortmundban folytatja a pályafutását Henrih Mhitarjan, a Sahtar Doneck középpályása, aki 24 millió euróért kerülhet a Bundesligába. A 24 esztendős játékos már átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, rövidesen hivatalosan is bejelentik.

    Az örmény támadó a Bundesliga ezüstérmesének harmadik nyári szerzeménye, illetve történetének legdrágább igazolása, a 2001-ben az Udinesétől szerződtetett Marcio Amorosót előzi. Korábban Szokratisz Papasztatopulosz és Pierre-Emerick Aubameyang csatlakozott a csapathoz, a klubvezetők bejelentették, hogy ezzel lezártnak tekintik az átigazolási időszakot, több új ember nem érkezik.

  • Elkészült az EBEL sorsolása. Az első forduló már szeptember 7-én megkezdődik, amikor Dornbirn a Villachot fogadja. A Fehérvár az első játéknapon a Znojmo vendége lesz vasárnap, a meccs 17:30-kor kezdődik.

  • Pénzbírságot kapott a magyar zászlót felgyújtó drukkeker

    A Kolozs megyei törvényszéki ügyészség 1400 lej (közel százezer forint) bírságot rótt ki azokra a fiatalokra, akik egy márciusi kolozsvári futballmérkőzésen felgyújtották a magyar zászlót - közölte hétfői hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ). Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára üdvözölte a döntést, hiszen - mint fogalmazott - az ügyészség elismerte: a zászlóégetők hibáztak azáltal, hogy nyíltan diszkriminációra uszítottak, és magyarellenes, szélsőséges magatartást tanúsítottak.

  • Ezt Gianluigi Buffon, az olasz válogatott kapusa nyilatkozta a FIFA honlapjának a Konföderációs Kupán szerzett tapasztalataira alapozva. Szerinte az elmúlt években folyamatosan fejlődtek, azt reméli, a következő évi világbajnokságra elérhetik azt a szintet, amit szeretnének.

  • Az ausztrálokat is legyőzte a női pólóválogatott

    A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államok ellen elért magabiztos győzelem (12-5) után második meccsén is simán nyert a kazanyi Universiadén: hétfőn Ausztráliát győzte le négy góllal. Az egyetemista és főiskolás sportolók oroszországi világjátékán Kelemen Attila csapata 10-6-ra nyert, a legeredményesebb az egyformán duplázó Gémes Alexa, Kisteleki Hanna és Somhegyi Noémi volt.

    Női vízilabda, B csoport, 2. forduló: Magyarország-Ausztrália 10-6 (5-2, 1-0, 1-3, 3-1)

    A magyarok legközelebb szerdán játszanak, a csoportzáró mérkőzést közép-európai idő szerint 15.00 órától vívják a franciákkal.

  • A wimbledoni győztes és az idén visszavonult angol válogatott, David Beckham az elmúlt tíz napban folyamatosa kapcsolatban állt a tenisztorna miatt.

    „Ma reggel is felhívott, amikor hazatért Szingapúrból, hogy gratuláljon nekem" - mondta Murray a BBC-nek, aki 77 év után az első brit győztes férfi egyesben..

  • Néhány órája még arról szóltak a hírek, hogy nem közeledtek egymáshoz a Fiorentina és a Bayern München álláspontjai a csatár átigazolásával kapcsolatban. Most viszont a Bayern hivatalos honlapja már búcsúzik a csatártól, ami azt jelenti, hogy a két klub megegyezett, Gomez a Serie A-ban folytatja. A 27 esztendős labdarúgó négy évre szóló szerződést ír alá, s a Fiorentina 20 millió eurót fizet érte a bajoroknak.

  • Még egy bronzérem az Universiadén

    Csoknyai László bronzérmet szerzett a férfi cselgáncsozók 81 kg-os súlycsoportjában a 27. Nyári Universiade hétfői versenynapján Kazanyban. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a Semmelweis Egyetem hallgatója a bronzmérkőzésen a dél-koreai Li Szeung Szut győzte le, akit négy intéssel leléptettek. A paksi sportoló szerezte a magyar dzsúdócsapat harmadik medálját Kazanyban - vasárnap Joó Abigél arany-, Bor Barna pedig ezüstéremmel zárt -, egyben Magyarország 98. bronzérmét az Universiadék történetében.

  • Szeptember 8-án kezdődik az EBEL

    Az olasz HC Bolzano 12. csapatként csatlakozhat az osztrák jégkorongligához. Azért kerülhetett sor a létszámbővítésre, mert a horvát Medvescak Zagreb átlépett a nyílt orosz profiligába (KHL), ugyanakkor az EBEL nem járult hozzá, hogy a Dab.Docler - budapesti székhellyel - csatlakozzon a mezőnyhöz. Amint az EBEL honlapján jelzi: a következő idény szeptember 8-án rajtol öt ország 12 csapatával (Ausztria: Klagenfurt, Vienna Capitals, Black Wings Linz, Red Bull Salzburg, Villach, Graz 99ers, Dornbirn és Innsbruck; Szlovénia: Olimpija Ljubljana; Magyarország: Sapa Fehérvár AV19; Csehország: Znojmo; Olaszország: HC Bolzano)

  • Eric Abidal az AS Monaco futballistája lett. A világbajnoki ezüstérmes Abidalnak 2011-ben tumort távolítottak el a májából, majd pár hónappal később már pályára lépett a Manchester United ellen megnyert Bajnokok Ligája-döntőben. A 2011-2012-es szezont rendben elkezdte, januárban győztes gólt lőtt Madridban, de később kiderült, transzplantációra van szüksége. A donor a játékos unokatestvére, Gerard volt. Később újra visszatért, de lejáró szerződését nem hosszabbította meg a Barcelona, az újonc, de idén sztárcsapattá formálódó Monaco kétéves szerződést kötött vele

  • A Tour versenyigazgatója tévedett

    Christian Prudhomme, a kerékpáros Tour de France igazgatója elismerte, hogy rosszul jósolt: előzetesen arra számított, hogy a Team Sky fogja uralni a versenyt, ehelyett a csapattag, a brit Chris Froome az egyeduralkodó a francia körversenyen. A versenyigazgató a hétfői szünnapon a cyclingnews szaklapnak adott nyilatkozatában kitért rá: nagyon meglepte, hogy a vasárnapi szakaszon az éllovas Froome-tól mennyire leszakadtak csapattársai, így egyedül kellett felvennie a versenyt a kihívókkal. A Team Sky csapatként csak a 16. lett. Prudhomme jelezte: szerinte több bringásnak is nagy gondot okozhat a hőség, hiszen a tavasz folyamán sokan hidegben, hóban, esőben készültek. Hangsúlyozta: nagyon örül annak, hogy a világ négy legjobb sprintere, Marcel Kittel, Mark Cavendish, André Greipel és Peter Sagan naponta komoly csatát vív a hajrákban.

  • A visszavonuló és edzősködő Jason Kidd-nek nem sikerült túl jól a bemutatkozása. A Brooklyn Nets edzőjeként egyből technikai hibát kapott a nyári ligában játszott mérkőzésen. Játékosként a sportszerűség mintaképe volt, az előző szezonban 88 meccsen, 2290 percen keresztül nem kapott technikaihoz.

  • A Konföderációs Kupán kimagasló teljesítményt nyújtott Emanuele Giaccherini, a középpályás iránt egyből megnőtt az érdeklődés, de ügynöke szerint hiába érkeznek ajánlatok, a játékos a következő évben is a Juventusban futballozik.

  • "Ezt azoknak, akik folyton beleütik az orrukat mások dolgába" - üzente twitterén a Milan-sztár a lenti kép kíséretében.

  • Bár olasz sajtóértesülések szerint szinte biztos, hogy a Bayern München 27 éves futballistája a Fiorentina játékosa lesz, a német óvatosabban kommentálták a hírt. A Bayern egyelőre ragaszkodik a 20 millió eurós vételárhoz, míg a firenzei klub ennél lényegesen kevesebbet, 16 milliót adna. Bár az elmúlt napokban nem folytak tárgyalások, mindkét fél hiszi, hogy megtalálják a megoldást.

  • „Sterczer Hilda, Erőss Zsolt özvegye, Kollár Lajos a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozatának vezetője, valamint több mint ötven hegymászó és tisztelő jelenlétében 2013. július 6-án emléktáblát avattak Erőss Zsoltra emlékezve az erdélyi Békás-szorosban lévő Oltár-kő tetején" - olvasható a Magyarok a Világ Nyolcezresein közleményében.

  • Svéd győzelem a Hungarian GP-n

    Svéd sikerrel rajtolt el hétfőn a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztorna Budapesten. Római Teniszakadémián zajló verseny nyitányán az ötödik helyen kiemelt Johanna Larsson két szettben verte a spanyol Lara Arruabarrena Vecinót.

    Az első nap egyetlen magyarja, a világranglistán 433., szabadkártyával indult Bukta Ágnes 16 órakor vívja élete első WTA-mérkőzését, ellenfele a cseh Sandra Zahlavova (175.) lesz. A legelőkelőbben jegyzett hazai játékos, Babos Tímea (115.) kedden délután kezd a szerb Alekszandra Krunics (148.) ellen.

    1. forduló (a 16 közé jutásért): Larsson (svéd, 5.)-Arruabarrena Vecino (spanyol) 6:2, 7:5

  • A magyar teniszező, Fucsovics Márton hétfőn 6:1, 7:5-re legyőzte a grúz Nikoloz Baszilasvilit a 42 500 euró összdíjazású kemény pályás isztambuli Challenger-verseny első fordulójában.

  • Hriszto Sztojcskov úgy egy hónapig volt a CSZKA Szófia edzője, de a klub lehetetlen helyzetbe került, óriási adósságai vannak, így a fizetést sem kapó edző is távozik. A hírek szerint Sztojcskovnak elege lett az ígérgetésből, és már tíz napja edzést sem tartott.

    A klub nehéz helyzetben van, az Európa Ligától is visszalépett, féltucatnyi meghatározó játékosa távozott. A szurkolók már tüntetést is rendeztek, ami közben majdnem felgyújtották a Bolgár Futballszövetség székházát.

  • „A West Bromwich természetesen prioritást élvez, hiszen Gera Zoltán jól érzi magát a klubnál. Az egyeztetések már folynak a klubbal, jó úton haladunk, de egyelőre nincs konkrét eredménye a tárgyalásoknak”

    Mondta a magyar válogatott játékos menedzsere, Vladan Filipovics a Nemzeti Sport Online-nak.