Törökék széltől fulladoztak a Himalájában

2013.07.08. 13:00

Amikor vége a futball bajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Manchester Evening News szerint a Manchester United arra készül, hogy eladja a Romának a nem túl jó szezont futó Nanit. A játékos csak egy gólt rúgott a Premier League-ben.

  • Sdunek mester szerint tanítványa, az ukrán politikai életbe mindinkább belemerülő Vitalij Klicsko valószínűleg még egy meccset vállal, mielőtt végleg visszavonul. Az idősebbik Klicsko már napi másfél órát edz. Egyelőre nem tudni, hogy ki lehet az ellenfele.

  • A Barcelona abban reménykedik, hogy legalább tízmillió euróért el tudják adni David Villát, de eddig mindössze egyetlen ajánlat futott be, a Tottenhamé.

    Az El Mundo szerint ez az ajánlat is nevetséges volt; valószínűleg a londoni klub ajánlata meg sem közelítette a tízmilliót. Képben lehet az Atlético Madrid is, ahol a Monacóba távozott Falcaót szeretnék pótolni.

  • Délelőtt érkezett Liége-be az NB I.-ben szereplő Újpest FC futballcsapata. Balajcza Szabolcsék jelenleg ebédelnek, majd csendespihenőre vonulnak, délután pedig már edzést vezényel Liége-ben a szakmai stáb.

  • Sikeres próbajátékon vett részt az angol másodosztályban, a Championshipben szereplő Bolton Wanderersnél Bukrán Erik, a Budapest Honvéd Akadémiájának 16 éves kapusa, aki szerződést kapott a klubtól, így közvetve, de Bogdán Ádám csapattársa lesz. A pályafutását Pétervásáron kezdő kapus angol, dán, norvég és spanyol próbázókat megelőzve kerül a londoni klubhoz. A 194 centis kapus az egyszeres válogatott, Bukrán Gábor unokaöccse.

  • Az UEFA játékvezetői bizottsága a július 18-án rendezendő Strömsgodset–DVSC-TEVA Európa-liga selejtező mérkőzésre román játékvezetőket küld. A vezetőbíró a 34 éves, Bukarestben élő Marius Avram lesz, aki mindössze 2010 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket.

  • A spanyol El Mundo Deportivo lap szerint a Barcelona előre felkészül arra az eshetőségre, ha Thiago Alcantara valóban távozik a klubtól. Legtöbbször a Manchester Unitedet emlegetik, az átigazolás kapcsán, de németországi hírek szerint Pep Guardiola is magához csábítaná a fiatal középpályást, bár a Bayern még nem tett ajánlatot. Korábban arról írt a katalán média, hogy a Barcelona B-ben szereplő Sergi Roberto lehetne Thiago utódja, de közben olyan nevek hangoztak el, mint például Christian Eriksen, Ander Herrera, Jack Wilshere, Ilkay Gundogan, Ever Banega, Juan Mata és Borja Valero. Várhatóan egy héten belül eldől Thiago sorsa.

  • Kettős magyar siker a junior strandkézilabda Eb-n

    Kettős magyar sikerrel zárult a juniorkorú strandkézilabdázók dániai Európa-bajnoksága. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az alapszakaszgyőztes női válogatott az elődöntőben Oroszország legjobbjai ellen nyert, majd a fináléban a csoportkörben egyszer már legyőzött házigazda dánok felett diadalmaskodott biztosan. A fiúk az elődöntőben a dán, a döntőben pedig a török válogatottat győzték le.

  • Eldőlt a verseny, itt a legkamubb 11-es

    A Los Angeles és a Columbus hétvégi meccsét a Galaxy nyerte 2-1-re, az LA mindkét gólját Robbie Keane lőtte büntetőből, a másodikat nevetséges egy 11-esből.

  • Az Audi Hungaria Motor Kft. 20 éves fennállásának alkalmából augusztus 11-én a Bajnokok Ligája győztes csapata, az FC Bayern München érkezik Győrbe, írta a klub hivatalos honlapja. A Bayern és a magyar bajnok Győri ETO FC mérkőzését a tervek szerint 17.00 órától, a győri ETO Standionban rendezi.

    „Nagyon örülünk, hogy sport iránti elkötelezettségünk keretében izgalmas órákat kínálhatunk a futballrajongók számára. A Győri ETO FC hivatalos partnereként a sportág fejlődéséhez és a csapat sikeréhez is hozzájárulunk“, - mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. A vállalat 2011 óta a Győri ETO FC főszponzora.

  • A Merci visszakönyörgi magát a tesztre

    Engedélyt kért a Mercedes, hogy a titkos teszjéért kapott eltiltása ellenére mégis részt vehessen a jövő heti, silverstone-i fiatalpilót-teszten, közölte a csapat egyik vezető menedzsere, Toto Wolff.

  • Megtörtént a keménypályás, 42,500 Euró összdíjazású, isztambuli Challenger főtáblájának sorsolása. Fucsovics Márton ellenfele az első körben a grúz, Nikoloz Basilashvili lesz, továbbjutása esetén a 8. kiemelttel találkozhat.

  • Az Észak- és Közép-Amerikai térség futballbajnokságán Martinique történelmi győzelmet aratott. A 93. percben egy kipattanó labdát Fabrice Reuperne 22 méterről irgalmatlanul bevágta a léc alá.

    Fabrice Reuperne Fantastic Golazo! Martinique 1-0 Canada HD
  • Hiába kínáltak 30 millió eurót az AC Milan fiatal futballistájáér, a klub alelnöke, Adriano Galliani kijelenette, Stephan El Shaarawy nem eladó. Arról nem szóltak a hírek, hogy melyik klub akart ennyit fizetni, de a korábbi információk szerint a Manchester City és a Chelsea is szívesen látta volna soraiban a legutóbbo szezonban 37 meccsen 16 gólt szerző 20 éves támadót.

  • Andy Murray vasárnap történelmet írt, 77 után ő volt az első brit teniszező, aki győzni tudott Wimbledonban. A vasárnapi, Novak Djokovics elleni siker azonban lovagi címet is hozhat Murray-nek, ugyanis David Cameron miniszterelnök és Nick Clegg alelnök is beajánlotta a brit lovagrend legrangosabb címére a skótot.

    Murray 2013 januárjában már megkapta a Brit Birodalom Érdemrendjének tiszti rangját a 2012-es US Open és olimpiai győzelmeinek elismeréséül.

  • „Nem volt csúcsmászásra való idő. A reggel, amikor kiléptem a sátorból, valósággal fuldokoltam az erős széltől”

    Idézi a 4bakancs Török Zsoltot, aki három társával szombaton készült csúcstámadásra a Nanga Parbaton. A világ kilencedik legmagasabb csúcsának megmászását így elhalasztották, a 6000 méteren található kettes táborba ereszkedtek vissza, amíg a szeles időjárás enyhül.

    „Elég nehéz döntés volt, de az életük és egészségük mindennél fontosabb. Idő a csúcs megmászására még van bőven” - mondta a lapnak a hegymászó felesége. A csapat most akklimatizálódik.

  • Kivették a brazil játékos manduláját, de már elhagyta a riói kórházat, ahol megműtötték. Ha minden jól, megy nem lesz több gondja a légútjaival, és a fizikai fejlődésének sincs akadálya.

    Neymar most még két hétig pihenhet, aztán megkezdi az egyéni edzéseket, amiket a Barclona előírt neki. A klubhoz a hónap végén csatlakozik, augusztus elején a Santos ellen játszanak barátságos meccset.

  • Kedden dől el, ki lesz Böhn utódja

    A leukémiával kezelt Karl Erik Böhn helyett új szövetségi kapitányt kell kineveznie a női válogatott élére a Magyar Kézilabda Szövetségnek. A norvég szakemberrel a csapat tavaly Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az év elején kiderült, Böhn súlyos beteg.

  • Nagy László, az MKB Veszprém KC válogatott kézilabdázója a XIXO Mosolygyűjtés nagyköveteként leukémiás gyermekeket és családjaikat látta vendégül az immár hagyományos nyári, gyerekeknek szervezett nemzetközi kézilabda táborában.

  • A Marca szerint a Tottenham 11,5 millió euróért szerezné meg a Real Madrid második csapatában gólokat termelő Jesé Rodriguezt.

    A 20 éves támadót több Premier League-ben szereplő klub is vinné, de Florentino Perez elnök és Zinedine Zidane sportigazgató azt szeretné, ha inkább a Real első keretébe kerülne fel a játékos. A legvalószínűbb, hogy kölcsönadják.

  • cikkünk a témában:

    Az evezős Csepregi Gábor 3. az Universiadén

    A vasárnapi arany- és ezüstérem után hétfőn megszületett a magyar csapat első bronzérme is az oroszországi Kazanyban zajló 27. Nyári Universiadén: Csepregi Gábor a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében végzett a harmadik helyen. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a győztes német Julius Peschel eredménye 7:24.07 perc volt, míg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója 7:32.62-es idővel ért célba. (MTI)

  • A BBC egyik kommentátora a hétvégén beszólt a wimbledoni női győztes Marion Bartolinak. Azt mondta, nem egy Sarapova, de legalább tud harcolni.

    A Daily Mail most azzal vágott vissza a BBC-snek, hogy lehozott a teniszezőnőről néhány fotót, amely a bajnokok vacsoráján készült vasárnap este. Bartoli kicsípte magát, a képek itt láthatók.

  • A Videoton csatára a múlt szezonban már az izraeli bajnokságban futballozott kölcsönben, most végleg leigazolná a Beitar Jerusalem. A székesfehérvári klub 350 ezer eurót, azaz százmillió forintét kér a játékosért, írja a csakfoci.hu egy izraeli lapra hivatkozva.

  • Csak azért, hogy az Arsenalnak még rosszabb legyen, a Sun arról ír, hogy a Real Madrid-csatár Higuaín ügyében még mindig nem dőlt el semmi. A londoniak 27 millió eurót fizetnének érte, de Carlo Ancelotti, a madridiak új edzője előbb beszélni akar az argentinnal, mielőtt döntenek.

  • A Brooklyn Nets az idei NBA draft huszonkettedik játékosaként csapott le a kétméteres Mason Plumlee-re, aki ilyen zsákolást is tud, az Orlando Summer League-ben villant.

  • A 2600-at is meghaladta július első hetére az előre gyártott és helyére rakott vasbetonelemek száma a Nagyerdei Stadionban. A hét újdonsága lesz, hogy a leszállított, s a kanyarokba való hajlított lelátódarabok felrakását is elkezdik az építőmunkások. Az Állatkert felőli hosszú lelátó tetejét tartó acélszerkezetek is a helyükön vannak. Hétfőn felvonul a területen a lelátó speciális borítását gyártó és felszerelő cég. A hajlékony műanyag, a speciális membrán felrakását előkészítő helyszíni műveletek után, mintegy tíz nap múltán elkezdődik a lelátó fedése a Keleti oldalon. A strandfürdő felőli épületszárnyban már állnak a csapatok öltözőinek, a médiát kiszolgáló helyiségek, a DVSC áruházának falai. Az építkezést hétfőtől szombatig, 15 és 17 óra között élőben közvetíti a nagyerdeistadion.hu.

  • A Barcelona továbbra sem mond le Wayne Rooney megszerzéséről. A hétfői, barcelonai Sport címlapján hozta le az új elképzelését a transzferről. Ezek szerint a katalán klub Thiago Alcantarát, David Villát és még 4 millió eurót adna a Manchester United csatáráért. David Moyes a múlt héten jelentette ki, Rooney nem eladó.

  • Dan Connor, a New York Giants amerikaifutballistája a Philadelphiai Nemzetközi Repülőtéren egy vadászkéssel akart felszállni egy repülőgépre.

    A reptér biztonsági személyzete kiszúrta a szúróeszközt a sportoló csomagjában, rögtön értesítették a hatóságot, a kiérkező rendőrök vették őrizetbe fegyverbirtkolás miatt. A késes Connor tavaly a Dallas Cowboysban futballozott, most nyáron igazolta le a Giants.

  • Jérome Efong Nzolo-t négyszer választottak Belgium legjobb bírójának - 2007-ben, 2008-ban, 2009-ben és 2013-ban. Nzolo 1974. szeptember 21-én született Gabonban. 1995-ben ment Belgiumba, méghozzá azért, hogy elektrotechnikát tanuljon. Az iskola mellett fiatalon elkezdett a játékvezetéssel foglalkozni, és 2005-ben már a belga élvonalban működött közre. 2008 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket is. 2009-ben az U19-es Eb-n fújta a sípot, írta a klub hivatalos honlapja. 2012-ben meghívták Szaúd-Arábiába, hogy vezessen ott egy bajnoki mérkőzést. A dolog érdekessége, hogy éppen Sándor György egykori szaúdi csapatának, az Ittihad FC-nek vezetett egy meccset. A podgoricai visszavágón Nzolo segítői Gregory Crotteux és Cedric Lescalier lesznek, a tartalékjátékvezető pedig Tim Pots lesz.

  • A Telegraph szerint az Arsenal 35 millió eurót kínált volna a liverpooli Suarezért, de az ajánlatot visszautasította a klub, a Liverpool állítólag ragaszkodik a csatárért, kijelentették, hogy semmi pénzét nem válnának meg tőle.

    Sem az Arsenal, sem a Liverpool nem kívánt nyilatkozni az ügyben, viszont a twitterezők egyből beindultak a hírre, úgy gondolják, a londoni klubot nem lehet komolyan venni, és Suarez amúgy is el akarja hagyni az országot.