Felgyújtotta villáját, Bayern-ifiedző lett

2013.07.10. 12:37

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A wimbledoni győzelem után tetőzik a Murray-mánia, egy keményvonalas rajongó magára tetováltatta a kupát tartó teniszezőt, aki 77 év után nyert egyénit a briteknek.

  • Hihetetlen bundameccsek Nigériában

    Nyilvánvaló bundázás miatt a Nigériai Labdarúgó Szövetség felfüggesztette négy alsóbb osztályú klub működését, amelyek közül kettő feltűnő gólkülönbséggel igyekezett kiharcolni a feljutást. A hétvégén a harmadosztályból a második vonalba törekvő Plateau United Feeders 79-0-ra, a Police Machine pedig 67-0-ra győzött az Akurba FC, illetve a Babayaro FC ellen. A félidei állás csak 7-0, illetve 6-0 volt a meccseken. A két, feljutásra esélyes csapat között a gólkülönbség volt hivatott dönteni, ezért születtek az utolsó bajnoki fordulóban a döbbenetes végeredmények. A négy érintett klub további büntetésekre számíthat.

  • „Még meg sem érkeztem Olaszországba, de már arról beszélnek az emberek, hogy túlsúlyos vagyok, 6 kiló felesleg van rajtam. A klub semmit nem mondott nekem erről, röhögnöm kell az egészen"

    - védte meg alkatát Carlos Tévez, aki a Manchester Citytől érkezik a Juventushoz. A Gazzetta kedden azt írta, a játékosnak diétáznia kell, és a csapat szakemberei jobban odafigyelnek majd rá, hogy ne hízzon el.

  • A Bayern 23 éves brazil futballistája 2011 szeptemberében alkoholos befolyásoltság alatt felgyújtotta saját házat, a szándékos gyújtogatásért a bíróság három év és kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte. A bajor klub most segítő kezet nyújt a rövidesen szabaduló futballistának, aki 2008-ban 12 millió euróért írt alá a bajorokhoz. Karl-Heinz Rummenigge azt nyilatkozta a Diw Welt című lapnak, hogy utánpótlás-edzői munkát ajánlanak Brenónak.

  • Az El Mundo szerint a tavalyi Racing Santander–Hercules másodosztályú mérkőzés eredményét manipulálhatták, a bajnokit 3-0-ra nyerte a Racing.

    Az UEFA szerint a csapatok előre megegyeztek arról, hogy mindkét fél számára kedvező eredménnyel zárnak majd.

  • A Barcelona akadémiáján nevelkedő csatár a Sampdoriától érkezett és 2018-ig írt alá az Internazionaléval. Icardi 2011-ben került a Samphoz, az első idényben csak két meccset játszott, legutóbb már 31-et és ezeken tíz gólt lőtt.

  • A Honvéd ki fogja szolgálni szurkolóit

    A szurkolók minél jobb kiszolgálása a célja a Budapest Honvéd labdarúgóinak a montenegrói Cselik Nikszics ellen, az Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki, hazai visszavágóján, tekintettel arra, hogy a párharc az idegenbeli, 4-1-es sikernek köszönhetően tulajdonképpen már eldőlt. A Budapest Honvéd csütörtökön 20.30-tól fogadja a Cselik Nikszicset, a találkozót élőben közvetíti az M1. A kispestiek a következő körben vélhetően a Vojvodinával találkozhatnak, ugyanis a szerb csapat szintén háromgólos előnyre tett szert a máltai Hibernians vendégeként.

  • A magyar kosarast műtétje után hazaengedték, ahogy az Facebook oldalán jelentette be:

    Elhagytam a kórházat, a térdem rendben van. Nem sokkal ezelőtt engedtek ki.

  • A csatár Facundo Ferreyra 9 millió dollárért igazolt az ukrán bajnokságban szereplő Sahtarba, a Velez Sarsfieldtől érkező 22 éves támadó ötéves megállapodást írta alá. Ferreyra az argentin futballbajnokságban 78 meccsen eddig 31 gólt lőtt.

  • Az NBA-ben 58,7 millió dollárra emelték a fizetési plafont

    A következő szezonban 58,7 millió dollár lesz az úgynevezett fizetési plafon, azaz a kluboknak a játékosok bérére költhető kerete az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). Az elmúlt idényben a maximális összfizetés 700 ezerrel kevesebb, azaz 58 millió volt. A luxusadó szintje 71,7 millió dollár lett, az ezt túllépő kluboknak eddig minden plusz dollár után egy dollár adót kellett fizetniük, ennek szintje most 1,5 dollárra nőtt. Összehasonlításul: a profi jégkorongliga (NHL) új bérmaximuma 64,3 millió dollár.

  • Az Aston Villától eligazoló csatárt a Liverpool, a Chelsea és a Tottenham is csábítja, de a hírek szerint legszivesebben az utóbbit választaná. A Guardian úgy tudja, hogy a Villa már egy 25 milliós ajánlatot visszautasított, amit a Liverpool tett a csatárért. A belga média ugyanakkor arról számolt be, hogy a nem utasították el a Pool ajánlatát, inkább arról van szó, hogy a válogatott futballista legszívesebben a White Hart Lane-re költözne.

  • A csapatot szállító repülőgép nem sokkal déli után érkezik meg Podgoricába, ahol a Videoton csütörtök délután játszik Európa Liga-visszavágót. A leszállás után egyből irány a podgoricai szállás, ahol az ebéd után csendes pihenő vár a játékosokra. Délután sajtótájékoztató, majd pedig edzés lesz a program. Kora este a meccs helyszínén vezényel majd edzést José Gomes, írt a klub honlapja.

    A Videoton 18 fős utazókerete: Tujvel, Pajovics, Vinícius, Caneira, Szekeres, Stopira, Mamadu, Szolnoki, V.Gomes, Kleinheisler, Oliveira, Papp, Tóth, Moris, Kovács, Gyurcsó, Paraiba, Nikolics

  • Az egykori angol válogatott sztár hétfőn egy szállodában csinált balhét, aztán részegesen összeesett az utcán, mentőt kellett hívni hozzá. A Sun most képeket is közölt.

  • Pep Guardiola nagyon szerette volna, ha a Bayern München leigazolja a brazil Neymart, de a klubvezetők lebeszélték róla, így végül a Barcában kötött ki. Ezt korábban már megírták a német lapok, most viszont Karl-Heinz Rummenigge elmesélte, hogy győzte meg az edzőt.

    „Éppen megbeszélésen voltunk, aztán mondtam Pepnek, nézzen ki az ablakon. Kint zuhogott éppen. Azt mondtam neki, képzelje el, ahogy egy fiatal brazil idejön a harminc fokból ebbe az időjárásba, nem beszéli a nyelvet, a kulturánk is teljesen más. Mindezt nagyon nehéz lett volna megszoknia egy fiatal játékosak".

  • A Hannover magyar légiósa az SV Ack Ankurm elleni felkészülési meccsen talált háromszor a kapuba, csapata 16-1-re verte az alacsonyabb osztályú ellenfelét. De így sem Huszti lett a mezőny legeredményesebb játékosa, hanem a német U17-es válogatott, Valmir Sylejmani, aki ötször talált be a kapuba.

  • A katalán Sport szerint a Real Madrid elnöke az elmúlt hetekben megkörnyékezte a barcelonás Thiago Alcantarát,  aki viszont úgy döntött, nem akar a nagy rivális játékosa lenni, tartott a gyűlölködéstől.

    Thiago valószínűleg a Manchester Unitedben folytatja, viszont érdeklődik iránta korábbi edzője, Pep Guardiola is, aki most a Bayern München edzője.

  • A spanyol bajnokság keddi sorsolása után nem nagyon akart beszéli a sajtóval, inkább bement a női mosdóba.

    Rosell se mete al baño de mujeres huyendo de la Prensa
  • „A legfontosabb, hogy újra érezze azt, hogy fontos a csapatnak, és a menedzsere is éreztesse ezt vele. Még fiatal, nagy játékos lehet a Manchester Unitednél, csak néhány apró dologra van szüksége, hogy ismét élvezze az életet ott."

    A MU korábbi játékosa, Michael Owen a Manchester Eveningnek mesélte el, szerinte miért kellene Rooney-nak a klubnál maradnia.

  • Büszkén tudatta a csatorna a hírlevelében, hogy három évig hosszabbítottak a Premier League-gel, így 2016-ig ők közvetítik a világ egyik legjobb bajnokságát, amelyikben a magyarok közül csak Gera Zoltán lép pályára.

    Lesz PL-magazin is, a stáb a szokásos: Bánki József, Juhár Tamás, Sallói István. Nagy a gyanú, hogy visszatérő fordulat, szinte eposzi jelzője lesz utóbbi bemutatásánál: az utolsó magyar, aki gólt lőtt az Old Traffordon.

  • A Lech Poznan az előző szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Nordsjaellandot verték egy barátságos meccsen 4-1-re, Lovrencsics Gergő két gólpasszt is kiosztott.

    Lech Poznan 4 - 1 FC Nordsjaelland all goals Full match

    A videót a csakfoci.hu-n láttuk.

  • A magyar válogatott játékos által üzemeltett oldalra a csapatot kereső játékosok regisztrálhatnak, és saját kezükbe vehetik karrierjük egyengetését.

  • A Daily Mirror úgy tudja,  Mohamed al Fajed tizenhat év után eladná a Fulhamet. A tulajdonos 150-200 millió font közötti összegért már meg is válna az angol első osztályú klubtól.

  • A brazil bajnok Fluminense  a Vasas Kubala Akadémiáról igazolhat kapust, írja a sambafoot.com. A 19 éves Kovács Dánielre akkor figyeltek fel a brazilok, amikor Magyarországon játszottak egy utánpótlástornán.

    Egyelőre próbaszerződést ajánlottak neki, az év végéig valószínűleg Brazíliában marad.

  • cikkünk a témában:

    Schwarzer a Chelsea kapusa lesz

    A Chelsea labdarúgócsapata a jövő évi, brazíliai világbajnokság végéig leigazolta Mark Schwarzert, a már biztos vb-résztvevő ausztrál válogatott kapusát. A londoni klub ingyen jutott a 40 éves futballistához, akinek a szezon végén lejárt a szerződése a Fulhamnél. Schwarzer több mint 15 éve légióskodik Angliában, a Fulham előtt a Bradford Cityben és a Middlesbrough-ban védett, s eddig több mint 500 Premier League-meccsen lépett pályára.

  • A katalán Sport szerint a Barcelona és a PSG mindenben megegyezett Thiago Silva átigazolásáról, a Konföderációs Kupán győztes brazil válogatott játékosról állítólag már hónapok óta tárgyaltak.

  • De az is lehet, hogy csak begyulladt, olvasható a szerdai Nemzeti Sport második oldalán.

  • cikkünk a témában:

    Kezdődik az öttusa Eb

    A magyar válogatott szűkített kerettel, de így is éremesélyekkel utazott el a lengyelországi Eb-re. A program csütörtökön kezdődik, a magyar színeket sérülések miatt három férfi és három női versenyző képviseli az elképzelt négy helyett.

  • A Sun szerint a Real Madrid is beszáll a liverpoolos Suarezért folytatott versenybe, állítólag 45 milliós ajánlatot akarnak tenni az uruguay-i csatárért.

    A játékos azt nyilatkozta, két-három lehetősége van, mindenképp váltani akar, az ügynöke tisztában van azzal, hogy ő mit akar, ezért megbízta, hogy intézze az átigazolásával kapcsolatos ügyeket.

    A Liverpool már visszautasított egy ajálatot, az Arsenal harmincöt millió eurót adott volna a támadóért.

  • A Libertadores Kupa első elődöntőjében a kolumbiai Santa Fe 1-0-ra legyőzte a paraguayi Olimpiát, de mivel az első meccsen 2-0-ra kikapott, így az Olimpia jutott a döntőbe, ahol az argentin Newell’s, vagy a brazil Atlético Mineiro lesz az ellenfele.Az Olimpia 1979-ben, 1990-ben és 2002-ben már megnyerte Dél-Amerika legrangosabb futballtornáját.

  • Szerda hajnalra az összes csapat bemutatkozott az észak-, és közép-amerikai térség futballbajnokságán, az Arany Kupán. Costa Rica simán győzte le Kubát, míg a története első kontinenstornáján szereplő Belize nagyon csúnya verést kapott a házigazda Egyesült Államoktól.

    C csoport: Costa Rica–Kuba 3-0 (Barrantes 52., 77., Arrieta 71.), Egyesült Államok–Belize 6-1 (Wondolowski 12., 37., 41., Holden 58., Orozco 72., Donovan 76., 11-esből).