Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Vidi-tulaj még most sem tért magához

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A hangulat egyre jobb a Bayern München edzőtáborában, Pep Guardiola is remekül szórakozott, miután csütörtök délután kiosztotta a Barca-vezetést.

    Guardiola a Bayern edzésén
  • A Zé Luis néven futballozó 22 éves támadó kölcsönben érkezik a Videotonhoz. José Luís Mendes Andrade 1991. január 24-én született a Zöld-foki Köztársaság Fogo nevű szigetén. A 185 cm-es, jobb lábas csatár a Sporting Bragában 21 meccset játszott eddig, ebből 15-öt a bajnokságban, melyeken 4 gólt szerzett. A négyből kettőt csereként, kettőt kezdőként, érdekesség, hogy együttese minden olyan meccsét megnyerte, amelyiken betalált, sőt, az utolsó fordulóban rendezett Vitória Setúbal–SC Braga találkozót õ döntötte el. Szerepet kapott egy BL-selejtezőn és négy BL-csoportmeccsen valamint egy Ligakupa meccsen. A klub másodosztályú csapatában 13 meccsen 4 gólt lőtt. A Sporting Bragához, mellyel Ligakupát nyert a 2012-2013-as szezonban, a Gil Vicentétől érkezett tavaly nyáron, ahol két idény alatt 26/14-es mutatót produkált. A Zöld-foki Köztársaság válogatottjában eddig hétszer jutott szóhoz és egy gólt szerzett, írta a vidi.hu

  • Biczó Bence a legjobb idővel elődöntős

    Az úszó Biczó Bence a legjobb idővel jutott a péntek esti elődöntőbe 200 méter pillangón az oroszországi Kazanyban zajló Universiadén. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó 1:58,43 perces teljesítménnyel jutott tovább, a szám másik magyarja, Gercsák Tamás (2:00,94 perc) azonban búcsúzott.

    A sportlövőknél Nemes Adrienn 381 körös alapverseny-eredménnyel a negyedik helyen jutott a női légpisztoly 15 órakor kezdődő fináléjába. Férfi trapban Szollár András, női légpuskában Szijj Katinka indul. Pénteken a női kosárlabda- és vízilabdacsapat is a negyeddöntőben játszik: előbbi 18.30 órától Tajvannal, utóbbi pedig 16.30 órától Japánnal találkozik. A súlyemelőknél a döntőben szerepel a címvédő Nagy Péter. Szabó Barbara magasugrásban finalista. Szabadfogásban Gulyás Zsombor és Tóth Rafael lép szőnyegre. A sakkozóknál Dudás Eszter ma is két partit játszik.

  • Három év után nem folytatja a közös munkát a teniszeő Marija Sarapova és edzője, Thomas Högstedt. A svéd edző 2010-ben csatlakozott a korábbi orosz világelső stábjához, 2011-től pedig az első számú felkészítője volt. Amikor elkezdett vele dolgozni, Sarapova 18. volt a WTA világranglistáján, utána azonban megnyerte a 2012-es Roland Garrost, valamint két Gran Slam és egy olimpiai második helyet is elért.

    Sarapova az elkövetkező napokban megnevezi Högstedt utódját.

  • A Budapesten zajló, 235 ezer dolláros WTA-tornán a negyeddöntőket rendezik pénteken. Az egyetlen állva maradt magyar, Babos Tímea a Bukta Ágnest kiverő Simona Haleppel játszik, a tervek szerint fél négykor. A magyar jelenleg 115. világranglistán, míg román ellenfele a 30. Ez lesz a két teniszező első egymás elleni meccse.

  • Nyugati csoport: Andráshida, Balatonfüred, Budaörs, Csákvár, Csepel, Diósd, Dorog, Mosonmagyaróvár, Videoton II, Győri ETO II, Körmend, Nagyatád, Haladás II, Tököl, Újbuda, Veszprém.

    Középső csoport: Baja, BKV Előre, Bölcske, Dunaharaszti, ESMTK, Dabas, Gyula, Bp. Honvéd II, Maglód, Monor, MTK II, Orosháza, RKSK, Soroksár, Szeged, Szekszárd.

    Keleti csoport: Cigánd, DVSC II, Ebes, Eger, Hatvan, Tiszaújváros, Felsőtárkány, FTC II, Hajdúböszörmény, Jászapáti, Kazincbarcika, Létavértes, Nyírbátor, Putnok, REAC, Veresegyház.

  • A hannoveri Leo Bittencourtnak mindkét lábán begyulladt a nagylábujja, de ő ennek ellenére is játszani akart az edzőmérkőzésen. Hogy fájdalmait enyhítse, mindkét cipőjét kivágta az orrán.

  • Péntek négy, szombaton egy újabb országban indul el az új futballszezon. A legfrisseb a horvát, a szovák, a szlovén, a svájci és az ukrán nemzeti bajnokság.

  • A villámgyors kerékcseréin változtat a Red Bull, miután a Német GP-n nem sikerült a boxban rendesen rögzíteni Webber autójának jobb hátsó gumiját, a leguruló kerék pedig eltalált egy operatőrt, akinek eltört a bordája és a kulcscsontja, és agyrázkódást is szenvedett.

    Átalakítják a csavarpisztolyt, szerelők sokkal jobban figyelnek majd egymásra, az autó előtt álló szerelő, addig nem engedi el az autót, amíg mindenki egyértelmű jelzést ad, hogy minden rendben van.

  • Ezt a Manchester United egykori játékosa, Gary Neville javasolta David Moyesnak, aki a nyáron vette át a csapat irányítását.

    A korábbi MU-futballista úgy véli, azért fontos, hogy jól kezdjenek, mert a Mourinho által irányított Chelsea hamar elhúzhat, csapata pedig bírni fogja a nyomást a bajnokság hátralévő részében.

  • A montenegrói lapok örülnek, a Podgorica sikerének, miután a csapat kiejtette a Videotont, de nehezen tudják megemészteni, hogy a Celik 9-0-ra kapott ki a Honvédtól.

    „Nem szégyen kikapni egy jobb csapattól, nem szégyen tapasztalatot gyűjteni egy nagyobb vereségből, de amit ez a csapat művelt már másodjára, az szégyen, gyalázat, bukás" - írja a Vilesti online, utalva arra, hogy a Celik tavaly 7-0-ra kapott ki a Metalurg Donycktől.

    A Pobjeda is szégyenletes teljesítményről ír, megjegyzik, már a mérkőzés elején egyértelmű volt, hogy a Celiknek esélye sincs. Azt emelték ki, hogy a kilecven perc során a montenegrói csapat egyszer sem került helyzetbe.

  • Csak Muraszombaton lehet belépőt vásárolni a Ferencváros Leeds United elleni felkészülési mérkőzésre, írta az üllői129.hu. A Fradi július 16-án (kedd), 18.30-kor felkészülési mérkőzést játszik Muraszombaton az angol másodosztályban szereplő Leeds United ellen. A párharcra a szlovén szervezők 10 euróban állapították meg a belépők árát. Fontos információ, hogy csak a találkozó helyszínén, a Fazanerija Városi Stadionban lesz jegyértékesítés, és csak euróval lehet fizetni. Kapu- és pénztárnyitás 16.30-tól.

  • Ezt Carlo Ancelotti nyilatkozta a spanyol AS-nek, a Mourinhóval való kapcsolatáról. A két edző csapata még a Bajnokok Ligájában játszott egymás ellen, amikor Mourinho az Inter, Ancelotti pedig a Chelsea edzője volt. A meccs után Mourinho beszólt az olasznak, azt mondta, vele sokkal sikeresebb volt a klub.

    „Kölcsönösen tiszteljük egymást, de arra senki ne számítson, hogy barátok leszünk" - mondta a Real Madrid új edzője.

  • A Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy José Callejón a Napoli futballistája lett. A madridi nevelés korábban három szezon az Espanyolban játszott kölcsönbe, a legutóbbi szezonban 29 bajnokin lépett pályára és 3 gólt lőtt.

  • Angol lapok szerint a Manchester Cityvel egyezhet meg a montenegrói Jovetics, de nem lesz olcsó a játékos, a Fiorentina csak 35 millió euróért engedi el. A Chelsea úgy fest, Cavani után újabb kiszemeltjét bukja.

  • Mennyit nyom egy olimpiai arany?

    A londoni tíz kilométeres úszásban bravúros és utolérhetetlen versenyzéssel aranyat szerző Risztov Éva választ adott minden idők legérdekesebb kérdésére. Milyen nehéz egy olimpiai aranyérem?

  • Sikeresen hajrázhat a Bayern Müchen Thiagóért, a német klub állítólag kész kifizetni a Barca-játékos kivásárlási árát, miután Pep Guardiola meggyőzte a klubvezetést, hogy nagyot nyernének a futballista megszerzésével.

    A vételár tizennyolc millió euró lehet, ennyit adott volna a Manchester United is a játékosért, de nagyon úgy fest az angolok lemaradnak az üzletről.

  • Sokáig úgy nézett ki, hogy a Tottenham szerzi meg a két legnagyobb horvát reménységnek tartott, Alen Halilovicot és Tin Jedvaj. A Spurs végül elállt az üzlettől, de sokáig nem maradtak kérő nélkül, Jedvajért már be is jelentkezett az AS Roma, 5 millió eurót fizetne.

  • A francia Le10Sport nagy terjedelemben foglalkozik Cristiano Ronaldo múlt heti monacói nyaralásával, a lap azt állítja, a Real Madrid sztárja nemcsak pihent a hercegségben, hanem tárgyalt is a Monaco orosz milliárdos tulajdonosával, Dmitrij Ribolovljev.

    A találkozóra állítólag elkísérte ügynöke, Jorge Mendes is, az orosz klubtulajdonos arról akarta meggyőzni őket, hogy Ronaldo töltse ki jelenlegi Real-szerződését, aztán 2015-ben, már szabadon igazolható játékosként csatlakozzon a Monacóhoz, amely addigra már a BL-ben szerepelhet.

    Ronaldo napokban adott nyilatkozata nagyjából rímel is erre, azt mondta, jól érzi magát a Realnál, mindent meg akar nyerni, de nem zárja ki, hogy egyszer a Monacóban futballozzon.

  • Az aradi hegymászó, Török Zsolt és társai rengeteg töprengés, tanácskozás és meteorológiai előrejelzés elemzés után úgy döntöttek, pénteken elindulnak az 1-es tábor felé 5.000 méterre, holnap 2-es 6.200 méterre és időjárástól függően minden nap egy táborral feljebb, írja a 4bakancs.

    Látszik most egy csúcsmászást lehetővé tevő időjárás ablak, a július 17-18-19 -i időpont tűnik megfelelőnek. Természetesen ez még változhat, pontosabbat a következő napokban fogunk látni.

  • Egy újabb szezon, amit Wayne Rooey nem százszálékosan fog elkezdeni, a Manchester United ázsiai túrájáról hazaküldött angol csatárnak várhatóan egy hónapot kell majd kihagynia sérülése miatt.

    A csatár azt mondta, nagyon csalódott a történtek miatt, mert jól ment neki a felkészülés. A klub augusztus 11-én a Wigan ellen játssza a Communiy Shield-meccs, aztán 17-én a bajnokságban a Swansea ellen kezdik a bajnokságot. A MU volt edzője, Alex Ferguson tavaly nyáron nem volt elégedett a csatár szezon eleji formájával, ezt többször el is mondta.

  • Az EL-selejtező második fordulójának párosítása

    EL-selejtező, 2. forduló:

    Strömsgodset (norvég) - DVSC-TEVA

    Vojvodina (szerb)-BUDAPEST HONVÉD

    Mladost Podgorica (montenegrói)-Senica (szlovák), Sparta Praha (cseh)-Häcken (svéd), Kukes (albán)-Sarajevo (bosnyák), FC Thun (svájci)-Csihura Szacshere (grúz), Xanthi (görög)-Linfield (északír), Hodd (norvég)-Aktobe (kazah), Dila Gori (grúz)-Aalborg (dán), Maccabi Haifa (izraeli)-Hazar Lankaran (azeri), Hajduk Split (horvát)-Turnovo (macedón), Ventspils (lett)-Jeunesse Esch (luxemburgi), Astra Ploiesti (román)-Omonia Nicosia (ciprusi), Skonto Riga (lett)-Slovan Liberec (cseh), Levadia Tallinn (észt)-Pandurii Targu Jiu (román), Slask Wroclaw (lengyel)-Rudar Pljevlja (montenegrói), Malmö FF (svéd)-Hibernian (skót), FC Jagodina (szerb)-Rubin Kazany (orosz), Petrolul Ploiesti (román)-Vikingur (feröeri), HNK Rijeka (horvát)-Prestatyn Town (walesi), Zalgiris (litván)-Pjunik (örmény), Beroe Stara Zagora (bolgár)-Hapoel Tel-Aviv (izraeli), Honka Espoo (finn)-Lech Poznan (lengyel), Crvena zvezda (szerb)-ÍBV (izlandi), Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)-Milsam Orhei (moldovai), Olimpija Ljubljana (szlovén)-Zilina (szlovák), Tromsö (norvég)-Inter Baki (azeri), Csornomorec Odessza (ukrán)-Dacia Chisinau (moldovai), IFK Göteborg (svéd)-AS Trencin (szlovák), Dinamo Minszk (fehérorosz)-Lokomotiva Zagreb (horvát), KR (izlandi)-Standard Liege (belga), Zrinjski (bosnyák)-Botev Plovdiv (bolgár), Karabag (azeri)-Piast Gliwice (lengyel), Rosenborg (norvég)-St. Johnstone (skót), Trabzonspor (török)-Derry City (ír), Valletta (máltai)-FC Minsk (fehérorosz), Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi)-Gefle (svéd), Sturm Graz (osztrák)-Breidablik (izlandi), Irtyis Pavlodar (kazah)- Siroki Brijeg (bosnyák), Differdange (luxemburgi)-Utrecht (holland), Az első mérkőzésket jövő csütörtökön rendezik.

  • Mahut és Russell a négy között

    A francia Nicolas Mahut és az amerikai Michael Russell jutott csütörtökön az elődöntőbe az egyesült államokbeli Newportban zajló, 519 775 dollár összdíjazású, füves pályás férfi tenisztornán.

    Negyeddöntő: Mahut (francia)-Przysiezny (lengyel) 7:6 (7-5), 6:4, Russell (amerikai)-Sijsling (holland, 3.) 7:6 (7-3), 6:7 (6-8), 7:6 (7-5)

  • Július 12., péntek:

    Sport 2

    11.00: Tenisz, Hungarian GP, Budapest, negyeddöntők

    Eurosport

    11.00: Universiade, röplabda, női negyeddöntő, Kazany

    14.00: Kerékpár, Tour de France, 13. szakasz

    17.45: Labdarúgás, női Eb, csoportmérkőzés, Franciaország-Oroszország

    20.00: Labdarúgás, női Eb, csoportmérkőzés, Anglia-Spanyolország

    Eurosport 2

    10.00: Universiade, műugrás, Kazany

    11.45: Universiade, műugrás, női 10 m, Kazany

    13.00: Universiade, röplabda, női negyeddöntő, Kazany

    16.00: Universiade, röplabda, női negyeddöntő, Kazany

    18.00: Universiade, úszás, Kazany

    19.00: Universiade, atlétika, Kazany

    Digisport

    16.45: Vízilabda, Vodafone Kupa, Montenegró-Görögország

    18.40: Vízilabda, Vodafone Kupa, Magyarország-Németország

    Digisport 2

    8.55: Gyorsaságimotoros-vb, Német Nagydíj, 1. szabadedzés, Moto3, MotoGP, Moto2

    13.05: Gyorsaságimotoros-vb, Német Nagydíj, 2. szabadedzés, Moto3, MotoGP, Moto2

  • Az FTC a Népligetben rendezi a BL-selejtezőt

    Az FTC-Rail Cargo Hungaria rendezi a Női kézilabda Bajnokok Ligája egyik selejtező csoportját. Az európai szövetség (EHF) csütörtökön tette közzé honlapján, hogy a népligeti Elek Gyula Aréna ad otthont a viadalnak. Korábban a svájci LK Zug nem vállalta a női kézilabda Bajnokok Ligája selejtező csoportjának megrendezését, így lett az FTC-Rail Cargo Hungaria a házigazda. Az FTC a horvát Lokomotiva Zagrebbel, az Érd pedig a Zuggal találkozik szeptember 14-én, másnap pedig a két győztes mérkőzik, és a nyertes kerül föl a BL-főtáblájára, a másik három érdekelt pedig az EHF Kupában folytatja.