Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Real a világ legdrágább klubja

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Radvanskát kizárta a katolikus mozgalom

    Kizárta tagjai közül egy lengyel katolikus mozgalom Agnieszka Radwanska teniszezőt, mivel meztelenre vetkőzött az amerikai ESPN sporttelevíziós csatorna egyik kiadványa kedvéért. Az előző évekhez hasonlóan az ESPN férfi és női sportolókról készített aktfotókkal jelent meg. A női tenisz világranglista negyedik helyén álló Radwanska a képen egy teniszlabdákkal teli medence mellett ücsörög egy napozószéken meztelenül.

    A 24 éves sportoló, aki nem titkolja katolikus hitét, két évvel ezelőtt csatlakozott egy lengyel ifjúsági mozgalom vallásnépszerűsítő akciójához ("Ne szégyelld Jézust!"). A múlt héten megjelent fotó azonban arra sarkallta a több mint egymillió tagot - köztük sportolókat és művészeket - számláló mozgalom vezetőit, hogy erkölcstelen viselkedése miatt kizárják a teniszezőt soraikból.

  • Az SZKA Szentpétervár négy évre szóló megállapodást kötött Ilja Kovalcsukkal, aki a múlt héten elhagyta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New Jersey Devils gárdáját, mert úgy döntött, hogy szülőhazájában folytatja a pályafutását. A 30 éves csatár úgy fogalmazott, Oroszországban érzi igazán otthon magát, és sokkal több időt tud majd a családjával tölteni. A támadó az NHL szüneteltetése alatt Szentpéterváron játszott. A nyílt orosz profiligában (KHL) érdekelt SZKA Szentpétervár hétfői bejelentésében nem közölte a megállapodás anyagi részleteit.

  • A lengyelország-i vb-n kedden a 128-as tábla első körében, Püski Lénárd–Lawrence Kuhn (dél-afrikai), Farkas Balázs–Rodrigo Obregon (argentin), Papp Nándor Gergő–Madhav Dhingra (indiai) összecsapások lesznek.

  • Sebastien Frey 15 szezon után hagyja el a Serie A-t, a 33 éves kapus a török Bursaspor játékosa lesz, hároméves megállapodást írt alá. Frey 1998-ban, az Interben mutatkozott be az olasz futballbajnokságban, a Genoába 2011-ben a Fiorentinántól érkezett.

  • cikkünk a témában: NFL

    Szabadítsátok ki Aaron Hernandezt

    Free Hernandez, vagyis szabadságot Hernandeznek feliratú sapkában partizott az NFL egyik center-ikerpárja, Maurkice és Mike Pouncey. Aaron Hernandezt gyilkossággal vádolják, a két játékost nem fogják megdícsérni.

  • Az olasz válogatott csatár ismét autókat posztolt twitterén.

  • A tizenhat éves gyulai bringás az amatőröknek kiírt kategóriában szerzett aranyérmet, ez volt élete első világversenye, írja a Beol.hu.

  • Thiago szerződtetése nem jött össze, úgyhogy most Fabregast szereznék meg David Moyesék, állítja a Sky Sports. A BBC szerint nem sajnálnák érte a pénzt, állítólag 30 milliós ajánlatot tettek érte.

    A Barcelona-vezetés egyelőre mérlegeli, elfogadja-e az ajánlatot, de Fabregas nyitott lenne arra, hogy a Premier League-ben játsszon.

    Korábban futballozott Angliában, nyolc évet húzott le az Arsenalban, csapattársa volt a holland Robin Van Persie-nek, aki múlt szezon óta a United játékosa.

  • Több mint 1 millióan voltak kíváncsiak a szombati Győr-Debrecen labdarúgó Szuperkupa-mérkőzésre - közölte a Nielsen Közönségmérés adatai alapján.

    A meccs nézettsége 346 ezer fő volt, a felnőtteknél 10, a felnőtt férfiaknál 14,9 százalékos közönségaránnyal. A Szuperkupát először műsorra tűző M1 közvetítésébe 1 millió 156 ezren néztek bele legalább egy percre. (MTI)

  • Carlo Ancelotti hétfő délután, fél hattól tartja majd első edzését a Real Madridnál, ezzel elkezdődik az Ancelotti-korszak a sztárklubnál. A huszonhárom fős keret már átesett a szezon előtti orvosi vizsgálaton is reggel.

    A spanyol lapok korábban azt mondták, Ancelotti már az első találkozón egyértelművé akarja tenni, aki nem gebed meg a csapatért, azt kirakja.

  • "A szüleimtől minden meccs után megkapom a visszajelzést" - mondta hétfőn a 21 éves Marozsán Dzsenifer, aki a német válogatott motorja volt az izlandiak ellen 3-0-ra megnyert meccsen, és az első gólt egy nagyszerű passzal készítette elő. "Ezúttal a papám nagyon elégedett volt. Azt mondta, csak így tovább, de próbáljam többször én befejezni a támadásokat." (MTI)

  • Megújult az MTK arculata

    Új emblémája és arculata van az ország egyik legeredményesebb egyesületének, a 125 éves MTK-nak.

    "Az új emblémában a magyarországi és a budapesti hagyományokat, valamint a zsidó kultúra tradicionális értékeit jelenítettem meg. A célom az volt, hogy egyszerre legyen konzervatív és mai, hogy két-három év alatt ne menjen ki a divatból" - fogalmazott a tervpályázat győztese.
  • A Los Angeles Lakerstől elküldött NBA-veterán a keleti parton folytathatja, állítólag a New York Knicks képviselőivel találkozik a napokban Las Vegasban, hogy tárgyaljanak.

    A Yahoo Sports úgy tudja, egyéves szerződést ajánlhatnak a kosarasnak, újabb egy szezonra szóló opcióval. A 33 éves játékos szülővárosába térhetne vissza, New Yorkban nőtt fel, mielőtt a profikhoz került.

  • A kanadai Carly Rae Jepsen énekesnőnek a videón látható kezdődobást sikerült összehoznia a Tampa Bay Rays legutóbbi meccsén.

  • A skót Susie Wolff ott lesz a fiatal pilóták hétvégi, silverstone-i tesztjén a Williams-csapat színeiben. A 30 éves Wolff hét éven át versenyzett a német túraautó-bajnokságban, előtte a Forma Renault-ban és a Forma 3-ban is szerepelt.

    „Csak keveset fogunk tesztelni, úgyhogy mindkét kezemmel meg akarom ragadni ezt a lehetőséget. A pénteki nap nagyon kemény lesz, de készen állok a próbatételre.

  • A Bayern München és a Barcelona barátságos mérkőzést játszik július 24-én, a korábbi Barca-edző Pep Guardiola és a katalánoktól igazolt Thiago most kerülhet először szembe egykori csapatával.

    Guardiola nemrég kiosztotta a Barca-vezetést, azt állította, hogy Tito Vilanova betegségét használták fel, hogy bemocskolják a nevét, ezt pedig soha nem fogja elfelejteni.

    A két csapat a Bajnokok Ligája elődöntőjében került össze a múlt szezonban, a német klub 7-0-s összesítéssel ütötte ki a Barcelonát.

  • Nagy valószínűséggel egyetlen tévécsatorna sem közvetíti a csütörtöki, Strömsgodset elleni norvégiai El-selejtező-mérkőzést. Ennek oka, hogy a kinti jogtulajdonos nem jutott egyezségre a norvég tévétársaságokkal.

    Közölte a debreceni klub honlapján. Ha valami változik, arról szólni fognak, írták.

  • Az Adidas felfüggesztette a doppingbotrányba keveredett amerikai sprinterrel kötött szponzori szerződését. Tyson Gaynek egy májusi mintája lett pozitív, a B próba eredményére vár.

    „Még ha be is bizonyosodik az ártatlansága, a szerződést akkor is fel kellett függesztenünk" - írta közleményében a sportszergyártó.

  • Az Európa Ligában induló DVSC leigazolta szlovén Dalibor Volast, aki 183 bajnokin 74 gólt rúgott otthon, volt U21-es válogatott, az EL-ben is betalált, az ő két gólja ejtette ki három éve a Videotont. Tavaly került az orosz első osztályba, de csak hat mérkőzést játszott.

  • Öt kontinens harminc országának mintegy háromezer sportolója vesz részt a jövő héti, szegedi IDBF sárkányhajó-világbajnokságon. (MTI)

  • A csapat minden lépését követik a helyi fanatikusok, többen robogókkal üldözték a csapat buszát.

  • Lám Bálint bronzérmes az Universiadén

    A kötöttfogású birkózók 120 kilogrammos kategóriájában érdekelt Lám Bálint bronzérmet szerzett az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiade hétfői versenynapján.

  • Talmácsi Gábor több mint egy hónapja, június 9-én a Portugál Nagydíjon szenvedett sérülést, nem hibázott, mégis szilánkos sípcsonttörés lett a vége, miután a felrobbanó motorblokkból kivágódó alkatrész óriási erővel találta el a lábát. Miután hazatért háromszor is megoperálták sérült végtagját, mivel szövődmények léptek fel nála, majd június 26-án végre elhagyhatta a kórházat, hogy otthonában lábadozzon. A minél gyorsabb rehabilitáció érdekében napi rendszerességgel folytatta az előírt kezeléseket, majd múlt hét közepén egy újbóli szövődmény miatt elkerülhetetlen volt egy újabb műtét. Az operáció során további elhalt izomrészt és szöveteket kellett eltávolítaniuk az orvosoknak és a műtét végén sikerült teljesen bezárniuk a sebet. Világbajnok motorosunk jelenleg is kórházban van és mindaddig bent is tartják őt az orvosok, amíg meg nem győződnek arról, hogy nem veszélyezteti további gyulladás a magyar versenyző lábának gyógyulását.

  • A DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Mezőkövesd-Zsóry SE ellen lép pályára. A találkozót Mezőkövesden rendeznék, ám a hazaiak pályája addigra nem készül el, így kérték a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a pályaválasztói jog felcserélését, amelybe a versenybizottság beleegyezett – írta klub hivatalos honlapja. A találkozót tehát augusztus 4-én, vasárnap 20.30 órai kezdettel a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban rendezik.

  • Hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy a 20 éves Felipe Anderson 9 millió euróért a Santosból a Lazióhoz szerződik. A hírek szerint a futballista öt évet írt alá.

  • A Szombathelyi Haladásnál mellőzött, korábbi MTK-futballista – ahogy az várható volt – a nyári átigazolási szezonban csapatot váltott és a Lombard Pápa futballistája lett. Szükség is van Pápán igazi csatárokra, ugyanis az egyik legjobb pápai támadó, Goran Maric súlyos sérülést szenvedett, idén már nem futballozhat.

  • A 20 éves Rafinha a következő szezonban a Celta Vigo csapatát erősíti, ezt a Barcelna hivatalos honlapja közölte. A 20 éves futballista nemrég hosszabbított a katalán klubbal 2016-ig, de játéklehetőséget keveset kapott, így a Vigóban erősödhet a következő szezonban.

  • A magyar férfi vízilabdacsapat bejutott a fináléba az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiadén, mivel a hétfői elődöntőben két góllal, 11-9-re legyőzte az olasz együttest. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint Vincze Balázs tanítványai az első három negyedet megnyerték, így az olaszok a zárófelvonásban már csak felzárkózni tudtak. A találkozó legjobbja Somogyi Balázs volt, aki négy góllal vette ki a részét a sikerből, mellette a háromgólos Juhász Zsolt, valamint a 60.9 százalékos hatékonysággal védő Bisztritsányi Dávid remekelt. A magyarok a szerdai döntőben az orosz-szerb mérkőzés győztesével találkoznak 11 órától.

    Magyarország-Olaszország 11-9 (3-2, 3-1, 3-2, 2-4)

    A magyar gólszerzők: Somogyi 4, Juhász 3, Erdélyi 2, Kovács G., Szécsi

  • cikkünk a témában: NHL

    Két 2013-as draftos kapott szerződést

    Két, 2013-ban draftolt játékos is megállapodást kötött klubjával. A Florida Panthers Aleksander Barkovnak, míg a Phoenix Max Dominak ajánlott fel entry-level megállapodást, amit aztán a felek annak rendje és módja szerint alá is írtak. A orosz szülőktől származó, de finn állampolgár Barkov a második, míg a center Domi a 12. helyen kelt el az idei drafton. A Los Angeles az RFA-s Alec Martinezzel kétéves megállapodást kötött. Ahogy az várható volt, Ilja Kovalcsuk máris talált magának csapatot a KHL-ben és az sem meglepő, hogy ez az SZKA Szentpétervár, ahol az idei lockout alatt 36 meccsen 18 gólt ütött és 24 gólpasszt adott.

  • cikkünk a témában:

    Magyar aranyérem az öttusa Eb-n

    Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az egész nap kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Földházi az utolsó, futásból és lövészetből álló kombinált számot a második helyről, a vezető ukrán Szpasz mögött 23 másodperccel kezdte meg, majd fantasztikus teljesítménnyel ledolgozta hátrányát, s Európa-bajnokként haladt át a célvonalon.

    A pályafutása első országos bajnoki címét éppen 20. születésnapján, június 9-én begyűjtő Földházi először lett egyéniben érmes felnőtt világversenyen. A Földházi, Gyenesei Leila, Cseh Krisztina alkotta csapat a negyedik helyen végzett.