Ez a poszt a következő Percről percre része:

Sportszerda

A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Így reagált John W. Henry, a Liverpool amerikai tulajdonosa az Arsenal legújabb, 40 millió és 1 fontos ajánlatára Luis Suarezért, melyet elutasítottak.

    Az Arsenal azért emelte egy fonttal 40 millió fölé az ajánlatát, mert így a klub köteles volt Suarezt értesíteni az ajánlatról, valamint az elfogadás vagy az elutasítás tényéről is.

  • A La Gazzetta dello Sport információ szerint a Liverpool spanyol kapusa, Pepe Reina és a Real Madrid argentin csatára, Gonzalo Higuain is Nápolyban tartózkodik, ahol rövidesen orvosi vizsgálaton esnek át, majd a Napolihoz igazolnak. Higuainért 37 millió, Reináért pedig 10 millió euró körüli összegért kerülhet az olasz csapathoz.

  • Szerdán a férfi vízipólósok folytatják a barcelonai világbajnokságoin. A B csoportban két meccs már befejeződött:

    Egyesült Államok–Dél-Afrika 13-6 (4-0, 5-1, 5-2, 2-0)

    Horvátország–Kanada 13-8 (3-0, 3-3, 4-3, 3-2)

  • Jesus Navas iránt komolyan érdeklődött az Arsenal 2010-ben, a spanyol szélső azonban nemet mondot Arsene Wengernek, mert a Sevillával akart címeket nyerni. Navas 2010-ben megnyerte a Spanyol Kupát a Sevillában, melyet 2007-ben is elhódítottak, emellett 2006-ban és 2007-ben is megnyerték az UEFA Kupát, 2010 után azonban újabb címet nem ünnepelhetett a spanyol klubbal.

    Navas június elején, 20 millió euróért igazolt a Manchester Cityhez.

  • Kiestek a magyar műugrók a vizes-vb-n

    A magyar női műugrók közül sem Kormos Villőnek, sem Reisinger Zsófiának nem sikerült továbbjutnia az elődöntőbe, a legjobb 18 közé a toronyugrás selejtezőjéből a barcelonai vizes világbajnokság szerdai versenynapján. Kormos, aki a vb honlapja szerint az öt ugrására 278,05 pontot kapott, a 20. helyen végzett, s alig 1,2 pont választotta el az elődöntőtől. Reisinger 250,45 pontot gyűjtött, és a 25. lett a 36 indulót felvonultató mezőnyben.

  • Tomori könyöke szeptemberre tökéletes lesz

    Tomori Zsuzsanna, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának átlövője reméli, hogy az áprilisban eltört könyöke szeptemberre teljesen rendben lesz. A klub honlapjának a Siófok elleni, első - amúgy 36-22-re megnyert - felkészülési mérkőzés után szerdán elmondta: jó érzés volt újra pályára lépni, de még nincs százszázalékos állapotban.

    "Még vigyázok rá nagyon, nehogy rásérüljek, de örülök, hogy az első meccsen már tudtam gólokat lőni"

  • cikkünk a témában:

    Gyarmati Anna tíz helyre az indulástól

    Tíz helyet kell előrelépnie a hódeszkások női világranglistáján a junior világ- és felnőtt Európa-bajnok Gyarmati Annának ahhoz, hogy megszerezze az indulási jogot a jövő évi szocsi téli olimpiára. A sikeres kvalifikációhoz a 20 éves versenyzőnek két Világkupa-futamon, az augusztusi Új-Zélandon és a decemberi, az Egyesült Államokban sorra kerülő versenyeken kell megfelelő eredményeket elérnie. Gyarmati most 34. a világranglistán, az olimpiára az első 24 utazhat el.

  • A következő keretből kerül ki a szerda esti, Bayern elleni meccs barcelonai kezdőcsapata: Pinto, Oier, Montoya, Bartra, Mascherano, Adriano, Song, Sergi Roberto, Dos Santos, Messi, Tello, Alexis, Sergi Gómez, Planas, Joan Román, Dani Nieto, Quintillà, Samper, Ilie, Patric, Dongou, Espinosa és Kiko Fenemía

  • A 29 éves, 21-szer brazil válogatott Vágner Love a kínai  Sangdong Lunengbe igazolt. A csatár 2005-ben UEFA Kupát nyert a CSKA Moszkvával, ahol 2004-2011 között, majd 2013 januárjától játszott. A 2013-as oroszg bajnok egyelőre ismeretlen összegért adta el a kínai csapatnak.

  • Júlio Baptista brazil válogatott labdarúgó felbontotta szerződését a Málagával, és hazájában, a Cruzeiro csapatában folytatja pályafutását.

    A 31 esztendős támadó 2011 januárjában az AS Romától igazolt az előző szezonban BL-negyeddöntőig jutó andalúz klubhoz, ahol azonban sérülései miatt csupán 29 bajnokin tudott pályára lépni két és fél év alatt.

    A 47-szeres válogatott játékos korábban a Sao Paulo, a Sevilla, a Real Madrid és az Arsenal játékosa volt. Baptista eddigi 395 hivatalos klubmeccsén 117-szer lőtt gólt. (MTI)

  • Másképp értelmezi a szerződésében szereplő záradékot Luis Suarez, a Liverpool uruguayi csatára. Az Arsenal kedden 40 millió és 1 fontos ajánlatott tett érte, mellyel a Liverpool szerint csak annyit értek el, hogy tájékoztatniuk kellett az érdeklődésről a támadót, az ajánlatot pedig visszautasították. Suarez szerint azonban lehetősége nyílt tárgyalni a londoni csapattal az új ajánlat értelmében.

  • Szivós Márton és Varga Dénes is emberelőnyből volt eredményes, így 2-0-ra vezet a magyar válogatott Szerbia ellen a barcelonai világbajnokságon.

    Élő közvetítésünket itt találja.

  • Filipovics és Prlainovics góljaival egyenlítettek ugyan a szerbek, Vámos Márton találatával azonban magyar vezetéssel jöhet a következő negyed.

  • Az angolok világ- és Európabajnok gátfutója, Dai Greene a múlt pénteki, monacói Gyémánt-Liga után a most hétvégi Sainsbury's Anniversary Gamesen sem indul sérülés miatt. A moszkvai világbajnokság augusztus 10-én kezdődik majd, Greene Achillesének addig kellene rendbe jönni.

  • Az 1998-as Tour első három helyezettje is doppingolt

    Az 1998-as Tour de France első három helyezettje, az olasz Marco Pantani, a német Jan Ullrich és az amerikai Bobby Julich, valamint a sprinterek között győztes német Erik Zabel egyaránt eritropoetinnel (EPO) érte el sikereit.

    A Le Monde című lap a francia parlament illetékes bizottságának beszámolójára hivatkozva közölte a hírt, és a versenyzők nevét is tudni lehet a levett minták azonosítói alapján.

    Az 1998-as viadal a Festina csapat botránya miatt Dopping-Tourként vonult be a köztudatba. Az akkor szereplő Laurent Jalabert - az egyik legjobb hegyimenő - a múlt hónapban visszalépett a Tour szakkommentátori felkérésétől, miután őt is hírbe hozták csalással.

    A viadalt megnyerő Pantani 2004-ben meghalt, Julich 2005-ben, Ullrich 2007-ben, míg Zabel 2008-ban vonult vissza. Utóbbi kettő hosszú évek hallgatása után ismerte el, hogy pályafutása során doppingolt.

  • 7-5 a szerbeknek a félidőben

    Megfordította az állást Szerbia és 7-5-re vezet a szünetben, miután 5-2-re nyerték a második negyedet.

  • Bernie Ecclestone megerősítette, hogy Ausztriában biztosan lesz Forma 1-es futam 2014-ben, mint ahogy azt is elárulta az osztrák Keine Zeitungnak, hogy 20 verseny lesz a jövő évi naptárban. Idén 19 futamot rendeznek a Forma 1-ben, a tervek szerint pedig az osztrák mellett az orosz nagydíj is bekerül a programba, az amerikai futam sorsa viszont kétséges, ám legalább egy helyszín így is búcsúzhat.

  • Melbourne-ben, de így is adott egy gólpasszt a Liverpool friss igazolásának, Iago Aspasnak. A Liverpool 2-0-ra nyert a Melbourne Victory ellen a spanyol csatár, valamint Steven Gerrard góljaival.

  • A Barcelona csapata pénteken délután 1-kor mutatja be hivatalosan Tito Vilanova utódját, az argentin Gerardo Martinót. A spanyol bajnok kedden jelentette be, hogy az 50 éves tréner irányítja a csapatot 2016-ig.

  • Maradt a különbség

    A harmadik negyed 2-2-vel zárult, így maradt a kétgólos szerb vezetés, az állás 9-7.

  • Bradley Wiggins rajthoz áll majd a szombaton induló lengyel kerékpáros körversenyen, melyen hatfős csapatot indít az angol Sky. Wigginsnek fel kellett adnia az idei Girót, a Tour de France-t pedig térdsérülés miatt hagyta ki. A Tour de Poland Olaszországban indul, a befutó hét nappal később, Krakkóban lesz.

  • 13-10-re nyertek a szerbek

    A magyar válogatott ugyan feljött 11-10-re is, a hajrát azonban nem bírták Benedek Tibor tanítványai, Szerbia 13-10-re nyert a barcelonai világbajnokságon.

  • Több NFL-csapatnál is felmerült, hogy tetoválások értelmezésében jártas rendőröket alkalmazzanak, akik segítenének az újoncok által viselt minták azonosításában. Ha egy  szakértő bandatetoválást találna egy fiatal tehetségen, akkor a csapatnak lehetősége lenne kinyomozni annak eredetét.

    Az ötlet a gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez kapcsán merült fel, a New England Patriots korábbi játékosa ugyanis egyesek szerint fiatalon bandatag volt, testén pedig erre utaló tetoválások vannak.

  • Latoya Williams személyében amerikai centert igazolt a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata. A tengerentúli kosaras a legutóbbi idényben az euroligás horvát Novi Zagreb színeiben játszott, és bajnoki címet szerzett.

    Az új szerzemény 26 éves, 190 centiméter magas, a zágrábi szezonja előtt 2011-ben a Partizannal lett szerb bajnok, de megfordult görög, lengyel és izraeli kluboknál is, és több neves észak-amerikai WNBA-s klub táborában is részt vett.

    Williams augusztus végén érkezik Pécsre, és szeptember elején kapcsolódik be a munkába. Vele teljessé vált a PEAC-Pécs kerete. (MTI)

  • Korai még a PSG-vel való versengésről beszélni. A PSG, a Lyon és a Marseille is sokkal jobb csapatnak tűnik, nehéz lesz már idén bajnoki címet nyerni

    Claudio Ranieri, a Monaco vezetőedzője szerint. A francia első osztályba idén visszajutott csapat eddig 144 millió eurót költött játékosokra.

  • Az amerikaiak és a horvátok is fölényes győzelmet arattak szerdán a barcelonai vizes-világbajnokság férfi vízilabdatornáján.

    Férfi vízilabdatorna, 2. forduló:

    B csoport:

    Egyesült Államok - Dél-afrikai Köztársaság 16-3 (4-0, 5-1, 5-2, 2-0)

    Horvátország-Kanada 13-8 (3-0, 3-3, 4-3, 3-2)

    C csoport:

    Ausztrália-Kína 9-7 (4-1, 2-1, 2-1, 1-4)

    Szerbia-MAGYARORSZÁG 13-10 (2-3, 5-2, 2-2, 4-3)

    A négy négyes csoport minden csapata továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, illetve C-D ágon az elsők a negyedikekkel, a másodikak pedig a harmadikokkal játszanak majd a negyeddöntőért. (MTI)

  • Roberto Jimenez váltja Sergio Asenjót az Atletico Madrid kapujában, miután Asenjo, az eddigi elsőszámú hálóőr a Villarreal csapatához került kölcsönbe. Roberto Jimenez harmadik alkalommal lesz az Atletico kapusa, 2005-2008 között, majd a 2009-es szezon első felében is védte a madridi csapat kapuját, igaz, mindössze 4 alkalommal.

  • A jövőben jobban összpontosít a tiltott szereket előállítók és felhasználók hálózataira a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint.

    Tiszeker az MTI-nek szerdán elmondta: naivitás azt hinni, hogy egy-egy sztársportoló magányosan doppingol, vélhetően komoly - orvosokból, edzőkből, ügynökökből álló - stáb tevékenykedik mögöttük.

    Eddig is lehetett a sportszakembereket szankcionálni, ha bizonyítottan szerepük volt a doppingolásban, ám nagyon-nagyon kevés esetben vallottak ellenük a versenyzők. Ezután a WADA más módszereket alkalmaz majd. Ellenőrzik majd az internetes rendeléseket, leveleket, házhoz szállításokat

    - jegyezte meg a MACS vezetője, hozzátéve, hogy a WADA nem nyomozó szerv, az ellenőrzés, a tesztek elvégzése a feladata, de a nyomozásban most már az Interpol segítheti.

    Kiemelte: amikor egy-egy hálózatot lefülelnek - mint például a hét Tour de France-elsőségétől megfosztott amerikai kerékpáros, Lance Armstrong esetében -, azt a kérdést kell majd tisztázni: a versenyző tudott-e arról, hogy tiltott szereket adnak neki, vagy pedig tudtán kívül kapta az adagokat.

  • Csak egy mérkőzést nem közvetítenek az első fordulóból

    Három mérkőzést a közmédia, négy találkozót pedig a Sport Tv közvetít majd a labdarúgó OTP Bank Liga 2013/14-es idényének hétvégi első fordulójából, egyedül az MTK-Mezőkövesd nem kerül képernyőre.

    A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdai közleménye szerint az idén is kizárólag a közmédiában és a Sport TV-n láthatók magyar bajnoki találkozók. Az első hat fordulóra érvényes nyári menetrend szerint pénteken egy, szombaton négy, vasárnap pedig három mérkőzést rendeznek.

    A szezonnyitó mérkőzést, a Lombard Pápa és az újonc Puskás Akadémia összecsapását pénteken 19.00 órától láthatják a nézők a Duna tévécsatornán. Szombaton a Sport1 16.15-től az Újpesmt-Paks, 18.45-től pedig a Pécs-Ferencváros mérkőzést közvetíti, 21 órától az M2 a bajnoki címvédő Győr és a Diósgyőr összecsapását tűzi műsorra. Vasárnap a Dunán 16.30-as kezdettel a Videoton-Haladás, a Sport2-n 18.30-tól a Kecskemét-Budapest Honvéd, 20.30-tól a Debrecen-Kaposvár bajnoki mérkőzés, 22.30-tól pedig a Harmadik Félidő című összefoglaló lesz látható. (MTI)

  • Egyelőre a B-próba eredményét várja Asafa Powell, aki folytatni szeretné a versenyzért. A korábban a világ legjobb idejét is birtokló jamaicai sprinter hazája bajnokságán bukott meg oxiflorinnal.