Minden idők legdrágább igazolása jöhet

2013.07.29. 09:23
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Cibulkova Stanfordban, Isner Atlantában nyert

    Dominika Cibulkova nyerte meg a kaliforniai Stanfordban rendezett, 795 707 dollár (177 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornát. A harmadik helyen kiemelt szlovák játékos a döntőben három szettben győzte le az elsőként rangsorolt lengyel Agnieszka Radwanskát. Cibulkova pályafutása során harmadszor diadalmaskodott WTA-tornán.

    Döntő: Cibulkova (szlovák, 3.)-A. Radwanska (lengyel, 1.) 3:6, 6:4, 6:4

    Az első helyen kiemelt amerikai John Isner nyerte a 624 ezer dollár (140 millió forint) összdíjazású atlantai, keménypályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben két meccslabdát is hárítva megverte a másodikként rangsorolt, dél-afrikai Kevin Andersont.

    Isner hetedszer diadalmaskodott ATP-versenyen, és mostani sikeréért 98 700 dollárt kapott. Ez volt a férfi viadalokat szervező ATP történetének legmagasabb fináléja: a győztes 208, a vesztes pedig 203 centisre nőtt.

    Döntő: Isner (amerikai, 1.)-Anderson (dél-afrikai, 2.) 6:7 (3-7), 7:6 (7-2), 7:6 (7-2)

  • Az Egyesült Államok nyerte az Arany Kupát

    A Jürgen Klinsmann irányította, házigazda amerikai csapat nyerte a labdarúgó Arany Kupát, a CONCACAF régió kétévente megrendezendő tornáját, miután a vasárnapi, chicagói döntőben 1-0-ra legyőzte Panama legjobbjait. Az összecsapás egyetlen találatát Brek Shea szerezte a 68. percben, alig egy perccel az után, hogy becserélték. Az Egyesült Államok gárdája története során ötödször hódította el a kupát a közép- és észak-amerikai válogatottak 12 csapatos viadalán, s 2007 után nyert ismét. Újabb sikerével immár 11 meccses a csapat győzelmi sorozata.

    USA vs Panama (1-0) Brek Shea winning Goal and Full Highlights 28/7/2013 Gold Cup FINAL
  • Indokolta meg a debreceni SZUD szurkolói csoport, hogy miért nem voltak ott a Kaposvár elleni bajnokin. A mérkőzést 7-1-re nyerte a Debrecen.

    Csoportunk vezetői úgy döntöttek a mai mérkőzésen szervezett formában nem jelenünk meg.

    Aki nincs képben a meccs időpontjában, kérjen tájékoztatást a Hódosnál, mi ugyanis ott tekintjük meg a találkozót családi kötelékben

  • Változatlanul Djokovics vezet

    A múlt heti tornák nem hoztak változást a közvetlen élcsoportban a férfi teniszezők világranglistáján. A hétfőn kiadott legfrissebb rangsort változatlanul a szerb Novak Djokovic vezeti a wimbledoni bajnok brit Andy Murray, valamint a spanyol David Ferrer előtt. A legjobb magyar - a versenyeket szervező ATP honlapja alapján - Fucsovics Márton, aki maradt a 250. helyen.

  • Elhúzódó sérülése miatt a szombaton kezdődő, torontói tenisztornától is visszalépett Marija Sarapova, a női világranglista második helyezettje. A 26 éves orosz játékos még Wimbledonban, a második fordulóban szenvedett csípősérülést, s emiatt a múlt heti, stanfordi viadalt is le kellett mondania.

    "Nagy csalódás ez a számomra, de még nem vagyok olyan állapotban, hogy pályára léphessek Torontóban, az egyik legjobb és legfontosabb versenyen"

  • A spanyol Marca és az AS is azt állítja hétfői címlapján, hogy órákon belül a Real Madridhoz kerülhet a tottenhames Gareth Bale.

    Az elmúlt napokban Bale állítólag kijelentette, mindenáron a madridiakhoz akar igazolni, ott szeretné folytatni a pályafutását. Az üzlet állítólag 100 millió euró közeli lehet, egyes angol lapok szerint Coentraót és Özilt is megkaphatja a Tottenham a sztárjátékosért, de az elmúlt hetekben már több verzióról is írtak a lapok.

  • Babos három helyet javított

    A legjobb magyar, Babos Tímea három helyet javítva jelenleg a 103. a női teniszezők világranglistáján. A rangsort továbbra is az amerikai Serena Williams vezeti az orosz Marija Sarapova és a fehérorosz Viktorija Azarenka előtt.

  • cikkünk a témában:

    Berecz Zsombor 14. a Finndingi Eb-n

    Berecz Zsombor a 14. helyen végzett a vitorlázó nyílt Finndingi Európa-bajnokságon. A magyar versenyző, aki a pekingi és a londoni olimpián Laserben indult, majd tavaly váltott hajóosztályt, a németországi Warnemündében a 105 finnest felvonultató mezőnyben nyolc futamból négyen az első tíz között ért célba - derül ki a Magyar Vitorlás Szövetség honlapjáról. A nyílt Eb-n két új-zélandi is előtte végzett, így az európaiak sorrendjében a 12. lett. A jó eredmény elérésében a magyar gyártmányú Pata karbonárboc is segítette. Az Európa-bajnokságot a szlovén Vasilij Zbogar nyerte.

  • A Bayern München állítólag a chelsea-s David Luizért tehet 40 milliós ajánlatot, legalábbis ezt írja a Daily Mail. A brazilt korábban a Barcelona nem tudta megszerezni, a Bayern pedig a napokban jelentette ki, nincs szükségük több védőre.

  • A csakfoci szerint a magyar Novothny Somát kölcsönvenné a másodosztályú Reggiana a Napolitól, illetve a harmadosztályú Viareggio is érdeklődik.

  • Kinn voltam ma a Hungaroringen, Felipe Massa megajándékozott egy spéci sapival is. Nagyon izgalmas volt a verseny, óriásit ment Hamilton!

    Írta Facebook oldalán Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva légiósa a hungaroringes látogatásról. A játékos néhány napja az orosz klub tartalékcsapatában készített elő egy gólt.

  • A Manchester United-legenda Bobby Charlton szerint szinte biztos, hogy Wayne Rooney a klub játékosa marad. A klub igazgatója elmondta, nem szeret jó játékosokat elveszíteni. Hozzátette, azt reméli, hogy egykor Rooney talán több gólig jut majd a MU játékosaként.

    A csatár állítólag szeretné elhagyni a klubot, a José Mourinho által irányított Chelsea nagyon vinné.

  • A barcelonai világbajnokságon a női 100 méter hátúszás előfutamaival kezdődött a hétfői nap. Hosszú Katinkát csak az amerikai Missy Franklin előzte meg. A magyar uszó országos csúccsal, 59:40-es eredménnyel jutott tovább, a második legjobb idővel, Franklin 59:13-mal lett az első. A vasárnap este 200 vegyesen első idővel fináléba került Hosszú áprilisban javította 1:00.24 percre Egerszegi Krisztina országos csúcsát (1:00.31 p), melynek idejét most 59.40-re faragta le. Ezzel ő az első magyar, aki egy percen belül teljesítette a távot.

  • Budapest is pályázhat a 2025-ös világjátékokra

    Egyre népszerűbbek a nem olimpiai sportágak itthon is, ezért is fontolgatják, hogy megrendezik a 2025-ös világjátékokat.

  • Bikaviadalok helyett táncversenyt rendeztek

    A cali világjátékokon a táncversenyeket nem mindennapi helyszínen tartották meg. Egy korábbi 15 ezres bikaviadal-arénát alakítottak át erre a célra. Magyarországot a László Csaba, Páli Viktória páros képviselte, ők a 11. helyen végeztek a standardtáncokban.

  • Az Újpest otthon kapott ki a Pakstól 2-1-re az NB I. szombati mérkőzésen, az ultrák kint tüntettek, aztán összecsaptak a rendőrökkel. Két egyenruhás is megsérült, miután egy huligán csatornafedő-rácsot dobott feléjük, írja a police.hu.

    A távozó szurkolók közül egy férfi egy csatornafedő-rácsot dobott a rendezvényt biztosító rendőrök felé. Ennek következtében két rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

    A BRFK munkatársai mindent megtettek, hogy minél előbb beazonosítsák és elfogják a férfit. Ennek eredményeként 2013. július 28-án, kora délután, Dunakeszi külterületén elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható F. Dávid gödi lakost. A 22 éves férfi őrizetbe vételéről a IV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai intézkedtek.

    F. Dávid ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indít eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

  • Második lett a 100 méteres hátúszás előfutamában Cseh László, 54,06-os idővel ért célba, a futamot a francia  Jérémy Stravius nyerte 53,85-tel a barcelonai világbajnokságon.

  • Magyar himnusz a Smolensk Ringen

    Az OXXO Energy Truck Race Team két pilótája jól szerepelt hétvégén Oroszországban a Smolensk Ringen, az időmérőn Kiss Norbert 3., Major Benedek 10. lett.

  • A Napolihoz került egy szezonra kölcsönbe a spanyol válogatott kapus, Pepe Reina, aki szíve szerint a Barcelonában folytatta volna, ha el kell hagynia a Liverpoolt.

    „Boldogan harcoltam volna a csapatbakerülésért a Liverpoolban, ha mégis maradok, az viszont meglepett, hogy a klubomnak az volt a megfelelő, hogy inkább lepasszolnak a Napolihoz."

  • A magyar versenyző kiváló eredménye ellenére visszalép az esti folytatástól a 200 m vegyes döntője miatt. A vasárnap este 200 vegyesen első idővel döntőbe került Hosszú áprilisban javította 1:00.24 percre Egerszegi Krisztina országos csúcsát (1:00.31 p), melynek idejét most 59.40-re faragta le.

    "Ha a 200 vegyes döntője után lenne, akkor vállalnám, de mivel előtte rendezik, nem kockáztatok – nyilatkozta az MTI-nek a selejtezőt követően. Eleve úgy voltam vele, hogy a hétfő délelőttöt inkább bemelegítésre szánom, ráhangolódásra a vegyes döntőjére. A cél 59.9 volt, hogy ennél is sokkal jobb lett, boldoggá tesz, és bizakodóvá is egyben az esti 200-as verseny előtt..."

  • A Napoli lemaradt egyik célpontjából, a PSG-s olasz fiatalról, Marco Verrattiról, akinek állítólag álomszerződést adtak volna, hogy csatlakozzon.

    A 20 éves középpályás bejelentette, hogy meghosszabbította szerződését, 2018-ig marad a PSG játékosa. A Napoli mellett a Real Madrid és a Juventus is érdeklődött Verratti iránt.

  • Miután Götze a Bayern Münchenhez igazolt. A Manchester United-játékos és korábbi edzője közel állnak egymáshoz, Kagava nemrég azt nyilatkozta, egy napon szeretne visszatérni a Borussia Dortmundhoz.

    Klopp viszont elismerte, jelenleg nem megoldható, hogy megszerezzék a középpályást, akinek most a MU-ra kell koncentrálnia.

  • Nemrég szerezte meg a Debrecen az elefántcsontparti Joel Damahout, a középpályás viszont a Strömsgodset elleni első tétmeccsén súlyos sérülést szevedett, fél évre dőlt ki írja a klub honlapja.

    A vért leszívták a játékos térdéből, várni kellett néhány napot, majd újabb vizsgálatok következtek. Ennek eredménye most érkezett meg, és sajnos nem tudunk jó hírrel szolgálni, ugyanis kiderült, az elefántcsontparti labdarúgó jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így meg is kell műteni.

  • Ha a Tottenhem-sztár tényleg klubot vált, és igaz a korábban megjelent 100 millió euró fölötti összeg, akkor ő lehet minden idők legdrágább igazolása.

    A rekordot Cristiano Ronaldo tartja, aki 94 millióért váltott klubot, amikor a Manchester Unitedtől a Realhoz került, a második Zidane, érte 75 milliót fizetett a Real, a harmadik pedig Zlatan Ibrahimovic, akit 69 millióért vett meg a Barca.

  • Kapás Boglárka órisái fölénnyel vezetett, a végére kicsit kiengedett, de így is több mint két másodpercces előnnyel nyerte a női 1500 méteres gyorsúszás előfutamát, a magyar úszó 16:02,58-as eredménnyel ért célba. A 400 gyorson vasárnap ötödik helyezett 20 éves sportoló a második futamban a táv harmadáig együtt úszott két riválisával, majd kiváló tempót diktálva, fokozatosan elhúzott tőlük. Kapás egyéni csúcsán több mint tíz, míg Risztov Éva eddigi 16:10.04 perces országos csúcsán csaknem nyolc másodpercet javított. Ebben a számban eredetileg Risztov is indult volna, ám szombaton betegség miatt visszalépett.

  • Tízezer nézővel kevesebben voltak kíváncsiak az NB I. 2013-14-es idényének nyitófordulójára, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor. Egy évvel ezelőtt 30 774-en látták az első forduló meccset, most mindössze 20 074 néző ment ki a hétvégi bajnoki meccsekre, írta a fourfourtwo.hu.

    Pécs-Ferencváros 5400 néző

    Videoton-Haladás 4047 néző

    Győr-Diósgyőr 2500 néző

    Debrecen-Kaposvár 2500 néző

    Kecskemét-Honvéd 2314 néző

    Újpest-Paks 1613 néző

    Pápa-Puskás Akadémia 1000 néző

    MTK-Mezőkövesd 700 néző

    Összesen: 20 074 (átlag: 2509)

  • Gyárfás a FINA kommunikációját irányítja

    Gyárfás Tamás alelnököt bízta meg a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) új összetételű vezető testülete, a büro a szervezet kommunikációs tevékenységének irányításával. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a büro hétfőn a FINA-n belüli feladatkörökről, illetve a különböző bizottságok összetételéről döntött. Az ülésen eldőlt, hogy a pénteken alelnöknek választott Gyárfás a sportág fejlődéséért felelős bizottságba is bekerült.

    Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a FINA edzői bizottságának, Salamon Ferenc a Masters bizottságnak, míg Csurka Gergely a médiabizottságnak lett a tagja. A vízilabda bizottságban ugyanakkor nem lesz magyar, mivel a Martin György helyére jelölt, háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamást nem választották be.

  • Az NB II.-es Sopron mellett az élvonalbeli Szombathelyi Haladással is felkészülési mérkőzést vív a jövő héten a Magyarországon edzőtáborozó olasz Sampdoria labdarúgócsapata. A haladas.hu hétfőn arról számolt be, hogy a csapat jövő kedden, 19 órától, a Rohonci úton csap majd össze a Bükfürdőn edzőtáborozó genovai gárdával.

    Az már korábban eldőlt, hogy a Sampdoria jövő pénteken, 18 órától a Sopron vendégeként lép pályára. Az olasz klub - amelynek tagja a 21-szeres válogatott Laczkó Zsolt is - 1990-ben Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) nyert, 1992-ben pedig a Bajnokok Ligája jogelődjében, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK) döntős volt.

  • Spanyol kosáredző az Alba Fehérvárnál

    A spanyol Carlos Frade lesz a magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője. Az egyesület honlapjának beszámolója szerint a hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 38 éves szakembert Dávid Kornél klubelnök még játékos-karrierje idejéről ismeri.

    "Dolgoztam vele Gran Canarián, ismerem, tudom, hogy a fiatalok is jó kezekben lesznek nála, ami fontos szempont. De egyeztetünk a légiósokról is, nem tartok tőle, hogy nem a legjobbakat választjuk majd ki közösen. A következő szezonra írtunk alá vele szerződést"

  • "Az edzőm, Nagy Péter azt mondta, ússz, ahogy tudsz, de készülj fel rá, hogy nagyon fog fájni. Én szót fogadtam, és persze tényleg fájt, de mégsem annyira, mint arra számítottam - értékelt Kapás Boglárka. - Ötszáz méternél előre mentem, mert úgy éreztem, hogy lassú az iram, aztán mentem, ahogy tudtam, ráadásul hiába vártam, hogy majd utolérnek a többiek, senki nem jött velem. Ahhoz képest, hogy a fő számom a 800, a 400 után 1500-on is nagyon jól megy az úszás, és már a második országos csúcsomat értem el. Remélem, a holnapi döntő is jól sikerül..."