Minden idők legdrágább igazolása jöhet

2013.07.29. 12:48
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Miközben Bale a spanyol lapok szerint bármikor aláírhat a Realhoz, a csapat már megérkezett Kalifiorniába, amerikai turnéjuk első meccsét játsszák majd Los Angelesben hétfő éjjel

    Ancelotti csapata később Phoenixben és Miamiban is pályára lép majd, a Juventus ellen is játszani fognak.

  • Az NB I-es bajnokság 2013-2014-es szezonjában a televíziós pénz 15%-a annak arányában osztják szét a csapatok között, hogy az adott bajnoki évben a férfi felnőtt bajnoki mérkőzéseken a 23 év alatti magyar játékosok összesen hány percet töltenek a pályán, írja az MLSZ honlapja.

    Az 1. fordulóban pályára lépő magyar fiatalok klubonként bontásban:

    Haladás: Radó András (1993), Gyurján Bence (1992), Szakály Attila (1992), Németh Márió (1995), Ugrai Roland (1992)
    Puskás Akadémia: Vachtler Csaba (1993), Farkas Norbert (1992), Gajdos Zsolt (1993), Baracskai Roland (1992), Tamás Márk (1993)
    MTK: Poór Patrik (1993), Vass Patrik (1993), Horváth Péter (1992), Bese Barnabás (1994), Varga Szabolcs (1995)
    Honvéd: Vécsei Bálint (1993), Vernes Richárd (1992), Nagy Gergő (1992), Kozma Richárd (1994)
    Videoton FC: Kleinheisler László (1994), Szolnoki Roland (1992), Kovács István (1992)
    KTE: Patvaros Zsolt (1993), Pekár László (1993)
    PMFC: Márkvárt Dávid (1994), Városi Viktor (1993)
    Pápa: Király Botond (1994)
    Újpest: Molnár Sándor (1994)
    Győri ETO: Lang Ádám (1993)
    FTC: Jova Levente (1992)
    DVTK: Bacsa Patrik (1992)

  • Martino irányításával a Barcelonánál is elkezdődött a munka, a klubhoz már csatlakozott a nagy igazolás, Neymar is, aki Messi társaságában hallgatta meg a csapat új edzőjét.

  • Papiss Cisse úgy döntött, csatlakozik a Newcastle keretéhez, és elkezdi a felkészülést a csapattal. A tavaly a Freiburgtól érkezett iszlám vallású futballista tiltakozása mögött az áll, hogy az iszlám tiltja a kamatszedést, az észak-angliai város csapatának új mezszponzora azonban egy hitelintézet, melynél a teljes hiteldíjmutató (THM) 4000% fölött van.

  • A 16 éves litván mellúszó Ruta Meilutyte minden idők második legjobb eredményét érte el női százméteres mellúszásban a barcelonai világbajnokságon. A délelőtti előfutamban 1:04.52-t úszott. Ez egyben az új Európa-rekord is. A világcsúcsot Jessica Hardy 1:04:45-tel tartja, de azt még a cáparuhás időszakban érte el.

  • Félév, és hóban, jégben csúsznak, futnak

    2014. február 7-én kezdődik a szocsi téli olimpia. 7 sportág 15 szakágának 98 eseményében küzd majd meg több mint 3000 sportoló.  A 17 napos esemény költségei az eredetileg tervezetthez képest már most több, mint az ötszörösére nőttek, februárban már nagyjából 50 milliárd dollárra (10,5 ezer milliárd forint) becsülték, mellyel minden idők legdrágább téli olimpiája lesz az oroszországi.

  • A spanyol El Confidencial szerint Florentino Perez Real-elnök augusztus 6-án vagy 7-én találkozhat a Tottenham igazgatójával, Daniel Levyvel, hogy megegyezzenek Gareth Bale átigazolásáról.

    A játékos vételára 100 millió euró lesz, és a londoniak még Di Mariát vagy Coentraót is megkaphatják. Bale hat évre írhat alá, évi 9,5 millió eurós fizetéssel, írja a spanyol forrás.

  • A Ferrari-pilóta a spanyol vonatbaleset áldozataira emlékezett a Hungaroringen.

    A Marca fényképe

  • cikkünk a témában:

    Török Zsolt: Életmentő választás volt a Schell-útvonal

    Az alpinista a legnehezebb útvonalon mászta meg a Nanga Parbatot, de így legalább elkerülte a terroristákat, akik kilenc hegymászót öltek meg.

  • A Nemzeti Sport úgy tudja, a Ferencváros továbbra is szeretné megszerezni a Real Madrid-játékos David Mateost, aki kölcsönben a Real Zaragozánál és az AEK Athénnal is futballozott.

    A 26 éves védő a Realnál a B csapatig jutott, ott viszont több mint száz meccset játszott. A Fradi-edző Ricardo Moniz korábban azt mondta, egy spanyol védő és egy spanyol támadó érkezhet még.

  • cikkünk a témában:

    Ostinato győzelemmel tért vissza a Kincsem Parkba

    A három dubaji futamon is induló versenyló újra bizonyította Magyarországon, hogy nagyon jó formában van. A hétvégi Kincsem Parkban rende3zett Kisbér Díjat nagy fölénnyel nyerte úgy, hogy már az elején az élre állt.

  • Az Ázsiában haknizó angol sztárcsapat a félidőben 3-0-ra vezet Hong Kongban, a gólokat Welbeck, Smalling és Fabio lőtték.

  • Boltnak hosszú, Farah-nak rövid

    A világ leggyorsabb százasa és kétszázasa a világ egyik legjobb hosszútávfutójával Mo Farah-val fog majd kiállni 600 méteren. Ez lehet az a táv, ahol még tudnak izgalmas versenyt futni. Farah öt- és tízezer métert szokott futni, de pár héttel ezelőtt 1500-on is indult, hogy gyorsuljon. Bolt az idény elején egy négyszázas versenyt is vállalt, de teljesen kikészült tőle. Állítása szerint azonban edzésein 600-akat is fut, így jótékonysági versenyen ki mer állni a brit atlétával.

    Tavaly Boltnak egy másik világsztár kihívója is volt már, a 800 világcsúcstartója, David Rudisha 400 méteren küzdene meg a jamaicai sprinterrel.

  • Ezt az olasz válogatott rutinos kapusa, Buffon nyilatkozta a Juventus honlapján. Szerinte a Napoli és a Fiorentina is látványos változáson ment keresztül, jól erősítették meg a keretüket.

    Buffon úgy véli, a Milan nagy igazolás nélkül is ott lesz a legjobbak között, az Inter pedig főleg fiatal játékosaira támaszkodhat.

  • Autóbalesetben elhunyt az ecuadori válogatott futballista, Christian Benítez, aki korábban az angol Birmingham Cityben is futballozott, a múlt szezont a mexikói Americában tölötte, gólkirály lett.

    A család szerint ugyanakkor nem autóbaleset volt a halál oka, azt állítják, egy orvosi beavatkozás miatti komplikációkba halt bele.

    Benítez 2005 óta volt ecuadori válogatott, 58 meccsen 24 gólt rúgott, nemrég írt alá a katari El Jaish-hoz.

  • A Debrecen korábbi francia gólkirálya hazatért, a másodosztályú RC Lens-hoz írt alá két évre, közölte a klub honlapja vezető anyagában.

    A csatárt nemrég az angol Charlton is tesztelte, arról is szó volt, hogy egy másik kontinensen folytatja. Adamo Coulibaly a múlt szezonban huszonhét bajnokin tizennyolc gólt rúgott.

  • A Hong Kongban rendezett gálameccsen 3-0-s félidő után 5-2-re nyert David Moyes csapata, az angol klub utolsó gólját Lingard rúgta.

  • A 16-szoros válogatott védő, Daniele Bonerának szombaton, a Valencia ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen tört el a térdkalácsa.

    Az AC Milan 32 éves játékosa így nem játszhat az augusztus 24-én rajtoló bajnokság első részében, valamint csapata Bajnokok Ligája-selejtezőjét is ki kell hagynia.

  • A Ferrari közleményben jelentette be, hogy James Allison lesz szeptember 1-től a csapat technikai igazgatója. A szakember nem ismeretlen a csapatnál, még Michael Schumacherrel dolgozott együtt, most a Lotust hagyja ott.

  • Tizenegy magyar induló lesz az atlétikai-vb-n

    Közülök Pars Krisztián favoritnak számít. Kalapácsvetésben most is vezeti a világranglistát.

  • Takács 5. lett a gyorstüzelő sportpisztoly selejtezőjében

    Takács 288 kört ért el az első 30 lövés során. Hozzá hasonlóan Jambrik István is jól lőtt, mindössze egy körrel rosszabbat, így a 36 fős mezőny kilencedik helyén zárta a hétfői napot.

  • A nyolcadik helyen végzett a Réti Kamilla, Lukács Levente páros a vegyes váltók hétfői versenyében a székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságon. Győzött a fehérorosz Katszjarina Arol, Dzianis Zeljankevics kettős. A hétvégi hagyományos versenyekben három érmet szereztek a magyarok: szombaton Földházi Zsófia, vasárnap pedig a Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István összeállítású csapat győzött, míg Demeter egyéniben második lett.

  • A vizes-világbajnokság hétfő esti programjában három magyarnak drukkolhatunk. 18:18-kor Cseh László a 100 méteres hátúszás elődöntőjében szerepel. 19:26-kor pedig Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna a 200 méteres vegyesúszás döntőjében úszik. Hosszú 2:08,59-es eredményével a legjobb helyen jutott a fináléba.

  • Az ausztrál Christian Sprenger nyerte a férfi 100 méteres mellúszást a barelonai vizes-vb második úszónapján. Az ausztrál 58,79-cel csapott célba. Második a dél-afrikai Cameron Van Der Burgh (58,97), a harmadik a brazil Felipa Lima (59,65) lett.

  • A svéd Sarah Sjöström nyert női 100 méter pillangón 56,53-mal. A londoni olimpián első Dana Vollmer csak a harmadik helyen csapott célba, az amerikait az ausztrál Alicia Coutts is megelőzte. Coutts ideje 56,97, Vollmeré 57,24.

  • A magyar úszó az első elődöntőben indul.

  • Cseh László kereken 54,00-t úszott a 100 méter hát elődöntőjében, a hetedik lett. Nehezen elképzelhető, hogy ebből összejöjjön a döntő.

  • Nem jutott tovább Cseh László a 100 méteres hátúszás döntőjébe, 54,00-s ideje csak a 13. helyre volt elég, 53,81-gyel lehetett volna elérni még a finálét. Cseh a 2005-ös montreali világbajnokságon bronz-, a 2004-es madridi Európa-bajnokságon pedig aranyérmet szerzett ezen a távon.

  • Lékó Péter döntetlent játszott a dortmundi sakk szupertorna negyedik fordulójában. A viadal honlapja szerint a magyar nagymester hétfőn a világos bábukat vezette a brit Michael Adamsszel szemben, és a 27. lépésben állapodott meg riválisával a remiben. A kilencfordulós tornán Lékó kedden a korábbi világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyikkal mérkőzik, sötéttel.

  • "Baromi lassú volt az eleje és ez bosszant"

    mondta Cseh László, miután gyengébb időt úszott a 100 hát elődöntőjében, mint az előfutamban. Ezzel nem volt esélye arra, hogy döntőbe kerüljön.