Ez a poszt a következő Percről percre része:

Balotelli találkozott a pápával

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Madarász Viktória a 37. helyen végzett 20 kilométeres gyaloglásban a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon, 1:34:10 órás idővel ért célba, ez idei legjobb eredménye.

    A számot az orosz Jelena Lasmanova (1:27:08 ó) nyerte honfitársa, Aniszja Kirojapkina (1:27:11) előtt. A harmadik helyet a kínai Hung Liu (1:28:10) szerezte meg a 62 fős mezőnyben. A juniorként magyar csúcstartó, de már spanyolként versenyző Takács Júlia a 9. helyen ért célba (1:29:25).

  • Minden idők egyik legjobban szervezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti a nemzetközi szövetség technikai igazgatója szerint. "Kilencvenkilenc százalékban elégedett vagyok, és azt a maradék egy százalékot is nehéz megfogni" - idézte Ioan Popot a szervezőbizottság hírlevele.

    A 2010-es párizsi vb gyönyörű helyszínét, a Grand Palais-t tekintve ugyan felülmúlta a mostanit, a pástok közvetlen környezetének minősége és látványa azonban a SYMA Csarnokban volt jobb.
    "Nem volt könnyű a szenzációsan sikerült londoni olimpia után vb-t rendezni, és a korábbiaknál is komolyabb munkát igényelt a pástok elhelyezése, de az erőfeszítés nem volt hiábavaló". A helyszínválasztás körül akadtak bizonytalanságok, ám végül jó döntés született, a SYMA Csarnokban közelebb kerülhetett a közönség a vívók küzdelméhez.

  • Újabb fontos győzelemmel folytatta remek szezonját a magyar golf legnagyobb reménysége, a 16 éves Rózsa Csilla, aki vasárnap megvédte bajnoki címét a Magyar Junior Nyílt Golfbajnokságon.

    Azok után, hogy Rózsa Csilla csütörtök délután a World Junior Golf Series németországi állomásán megszerezte pályafutása első győzelmét egy külföldi nemzetközi versenyen, péntek reggel már a Magyar Junior Openen állt rajthoz a máriavölgyi Pannónia Golf & Country Clubban. A pihenés hiánya szinte egyáltalán nem érződött játékán, csak az erős széllel nehezített szombati fordulóban nem jutott par alá, az első és az utolsó versenynapon viszont egyaránt 71 ütésből teljesítette a 18 szakaszt.

  • 2013. augusztus 10-én délután 18:00-19:00 között betörtek a Nagykovácsi SE Antónia utcai öltözőjébe (mialatt a csapat a Perbál felnőtt csapatával játszott) és többünknek ellopták a személyes iratait, értéktárgyait, valamint a sportegyesület értéktárgyait is, mindösszesen 500.000-1.000.000 forint összegű anyagi kárt okozván ezzel az egyesületnek és a Nagykovácsiban élő sportolóknak. Arra kérnénk minden Nagykovácsiban élő polgárt, hogy bárkinek bármilyen információja van a fent leírt eseménnyel kapcsolatban legyen olyan kedves ossza meg velünk, a Nagykovácsi Sport Egyesület játékosaival és Veverka Gábor körzeti megbízottal - olvastuk a Facebookon.

  • Ugyanabban a szektorban két szurkoló is életét veszítette a Duisburg - Regensburg harmadik ligás meccsen, írja a Bild. Az északi lelátón a fia mellett kapott infarktust egy 50 éves drukker, nem sokkal később egy 57 éves szurkoló lett rosszul, másnap reggelre ő is életét vesztette.

  • Egy szurkoló életét veszítette hétfőn, mert lezuhant a lelátóról az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) egyik mérkőzésén. Az Atlanta Braves-Philadelphia Phillies összecsapáson - amely a heves eső miatt kétórás csúszással kezdődött el - a drukker a 18 méter magasan fekvő lelátóról esett ki.

    A férfit azonnal korházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

  • A Wimbledonban elődöntős Jerzy Janowicz már a nyitókörben búcsúzott a keménypályás tenisztorna férfi versenyében, két szettben vereséget szenvedett a hazai James Blake-től.


    Eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
    férfiak (3,7 millió dollár összdíjazás):
    Dimitrov (bolgár)-Almagro (spanyol, 13.) 7:6 (7-3), 6:4  
    Blake (amerikai)-Janowicz (lengyel, 16.) 6:1, 7:5          
    Stepanek (cseh)-Fognini (olasz, 14.) 6:2, 6:4  
    Goffin (belga)-McDonald (amerikai) 6:1, 6:1        
    Turszunov (orosz)-Klizan (szlovák) 4:6, 7:6 (8-6), 6:4  
    Tipsarevic (szerb)-Querrey (amerikai) 6:7 (5-7), 6:3, 6:4    
    Monaco (argentin)-Melzer (osztrák) 6:3, 6:2        
    Chardy (francia)-Mannarino (francia) 6:4, 6:3

  • Az olimpiai bajnok labdarúgó augusztus 20-án veszi át a kitüntetést.


  • Sport 1
    20.30: Labdarúgás, Anglia-Skócia U21-es felkészülési mérkőzés

    Sport Klub
    18.15: Kézilabda, U19-es férfi világbajnokság, Ausztria-Magyarország

    Eurosport
    7.30 és 16.30: Atlétika, világbajnokság, Moszkva
    14.15: Kerékpár, Benelux körverseny, 2. szakasz

    Eurosport 2
    13.00 és 17.30: Jégkorong, barátságos mérkőzés, Csehország

    Digisport 1
    17.00: Tenisz, ATP-torna, Cincinnati

    Digisport 2
    20.00: Tenisz, WTA-torna, Cincinnati  
    17.55: Kosárlabda, Szlovákia-Magyarország, férfi Eb-selejtező