Megbukik a 100 milliós Bale-üzlet?

2013.08.23. 16:57

Elkezdődtek a futballbajnokságok, de még a közepén tartunk a nagy nyári világeseményeknek. A Sportgéza percről percréjéből megtudhatja a sportvilág legfrissebb híreit, megmutatjuk a legjobb sportképeket, videókat, szinte élőben követheti a nagy átigazolási híreket. Péntek.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A német Bild szerint 30 millió eurót kínált a Zenit Mario Mandzukicért, azonban a Bayern arról tájékoztatta az oroszok sportigazgatóját, Dietmar Beiersdorfert, hogy a horvát nem eladó. Mandzukic eddig két meccsen két gólt szerzett a bajoroknak az idei szezonban, így egykönnyen biztos nem válnak meg tőle.

  • A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Felcsút NB I.-es csapata válaszlevelet írt arra a felvetésre, hogy az MLSZ szabályzata szerint legalább 5000-es stadion szükséges az NB I.-es tagsághoz. Szerintük a stadion méretére vonatkozó kritika rosszindulatú

    S hogy a szabályok legalább 5000 nézőt befogadó lelátót írnak elő az NB I-ben? Ez valóban így van, ám ez alól a szabály alól felmentést adhat a szövetség elnöke (...) hiszen mint tudjuk, az NB I jelenlegi átlagnézőszáma sajnos nem követeli meg még az ötezres stadionok létét sem, ám azt tudni kell, hogy a befogadóképességről szóló rendelkezésekben az áll, hogy az ötezer nézőből legalább ezernek tudni kell széket biztosítani, ezt a követelményt a felcsúti Makovecz-stadion messze túlteljesíti majd a maga 3500 ülőhelyével, amelybe igény esetén az állóhelyekre is be lehet majd engedni nézőket, akár 1500-nál is több nézőt.

  • A BBC szerint, amely úgy tudja, hogy már a játékossal is megegyeztek, már csak az orvosi vizsgálatok és a munkavállalási engedély beszerzése van hátra. José Mourinho csütörtök este 6-kor jelentkezett be a brazilért, akit egy hajszál választott el portugál korábbi segítőjének csapatától, a Tottenhamtől.

  • Bafétimbi Gomis, a Lyon csatára inkább kihúz egy évet a francia csapat tartalékosainál, miután nem tudott eligazolni Newcastle Unitedbe. A játékosnak 2014-ben lejár a szerződése, így szabadon igazolhat majd bárhová, egyelőre azonban nem számítanak rá a Lyonban, az angol klub pedig nem tudott eleget fizetni érte.

  • A spanyol AS magazin képe szerint elkezdték felállítani a Santiago Bernabeuban azt az állványzatot a díszpáholynál, melyet a játékosok bemutatásánál szoktak használni. Emellett korlátozták szombatra a stadionban történő idegenvezetéseket is. A kép innen.

  • A BBC szerint a világ idei legjobb 100-as eredményével rendelkező amerikai sprinter, Tyson Gay két doppingellenőrzésen is fennakadt idén, a mintáiban szteroidot találtak. A brit közszolgálati média megszerezte az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) által Gaynek július 23-án küldött levél kivonatát. Ebben arról értesítették, hogy a júniusi amerikai válogatón adott mintájának szénizotópos vizsgálata során egy nem a szervezete által termelt szteroid nyomaira bukkantak.

    Az USADA hivatalosan nem reagált, Gay ügyének vizsgálata pedig továbbra is folyik. Az ügynökség azt ugyanakkor elismerte, hogy az atléta legalább két vizsgálaton fennakadt.

  • A Volkswagennel versenyző francia pilóta a rali-vb németországi versenyén törött felfüggesztés miatt esett ki, ezzel pedig egyelőre elmaradt a bajnokavatás. Ez volt Ogier második kiesése a szezonban, de így is 90 ponttal vezeti a pontversenyt Jari-Matti Latvala és a német ralin öt szakazs után vezető Thierry Neuville előtt.

  • A nyáron Debrecenbe igazolt Horváth Zoltánt a tegnapi napon gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesten, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés ügyében. A játékost három korábbi, még az Eger színeiben lejátszott mérkőzés eredményének jogellenes befolyásolásában való részvétellel gyanúsítják.

    A DVSC a mai nappal a játékos szerződését közös megegyezéssel felbontotta

    - áll a klub honlapján olvasható rövid közleményben.

  • A Fiorentina elnöke, Andrea Della Valle beismerte, hogy Adem Ljajic szinte biztosan új csapatban folytatja majd. A szerb középpályásnak 2014-ig szól a szerződése, így idén még kap érte valamennyi pénzt az olasz csapat - a hírek szerint 10 millió eurót kérnek érte. A 21 éves Ljajic iránt többek között a Milan, a Tottenham, a Liverpool és a Roma érdeklődik.

  • Pénteki sajtótájékoztatóján elismerte David Moyes, hogy könnyen erősítés nélkül maradhatnak.

    Szükség van új játékosra, de nincs emiatt nyomás rajtam. Ha a megfelelő játékos elérhető, az nagyszerű, de ha nem, akkor a fiataljainkat bátorítjuk majd. Egy bizonyos minőséget szeretnénk fenntartani, úgyhogy majd meglátjuk.

    Emellett azt is elárulta, hogy nem terveznek ajánlatot tenni Mesut Özilért, a Real Madrid középpályásáért.

  • Legalábbis a Chelsea ennyit adna az Anzsinak, ha a brazil őket választja. A Chelsea képviselői péntek délután találkoznak Williannel, aki korábban már mindenben megegyezett a Tottenhammel, ám Jose Mourinho még pont időben lépett, így lesz lehetősége tárgyalni a 25 éves középpályással.

    Az ügyben Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosának orosz kapcsolatai is előtérbe kerültek, Abramobics ugyanis korábban több üzletben is közösen vett részt Szulejman Kerimovval, az Anzsi tulajdonosával.

  • Kon Schramm, az Arsenal német csatárának ügynöke tagadta, hogy játékosa klubot váltana.

    2016-ig szerződése van az Arsenallal, és azt ki is tölti

    - fogalmazott igen tömören.

  • Amikor pénteki sajtótájékoztatóján arról kérdezték José Mourinhót, a Chelsea vezetőedzőjét, hogy őket választotta-e Willian, a portugál fejbólintással válaszolt, bár annyit elismert, hogy a futballban semmit sem szabad idejekorán elismerni, mert könnyen csalódhat az ember.

  • Legalább egy hónapig nem számíthat a Newcastle United ellen megsérült Vincent Kompanyra a Manchester City. A belga védő akár a szeptember 22-i városi rangadót is kihagyhatja, amikor a Unitedet fogadják, így még égetőbbé vált, hogy Manuel Pellegrini mielőbb találjon egy megfelelő pótlást a keretbe.

  • Meg akarták vesztegetni a 2010-es világbajnoki döntő előtt Sushil Kumart, az indiaiak későbbi aranyérmes birkózóját. A tavaly olimpiai ezüstérmes versenyző szerint a moszkvai finálé elvesztéséért egyik edzőjén keresztül "néhány crore-t" kínáltak neki, egy crore pedig tízmillió rúpiának, azaz mintegy 35 millió forintnak felel meg.

    "Egy birkózó számára ez óriási pénz, és mivel orosz volt a döntőbeli ellenfelem, Alan Gogajev, egyértelműen azt akarták, hogy hazai versenyző nyerje meg a vb-t" - mondta a Times of India napilapnak a 30 éves Kumar. A 66 kilóban szabadfogású Ázsia-bajnok visszautasította az ajánlatot, és 3-1-re győzött a döntőben.

  • Jövő kedden írhatja alá új szerződését Sergio Busquets, a Barcelona játékosa, akit 2018-ig kötne magához a katalán klub. Busquets kivásárlási ára 150 millió euró lenne, adta hírül a spanyol AS.

  • Újabb öt évig, 2018-ig Szuzukában rendezik majd a japán F1 nagydíjat, miután a pálya vezetői és Bernie Ecclestone megállapodást kötöttek Spában.

  • Ma 15 órától kezdik meg a jegyárusítást a szeptember 10-i Magyarország-Észtország világbajnoki selejtezőre. A belépőkhöz a Ticket Express három fővárosi irodájában, illetve partnerirodáiban lehet hozzájutni. A legolcsóbb jegyek 3000 forintba kerülnek és a szektorok több mint kétharmadába 3-5000 forintos áron válthatóak meg. A legdrágább belépők 12 000 forintos áron kerülnek forgalomba, míg a Buisness VIP-szektorba 20 000 forint a jegy.

  • Szocsi szeretettel várja a melegeket

    Az orosz kormánytól garanciát kapott Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke arra, hogy a homoszexualitás propagandáját tiltó törvény miatt senkit nem ér majd sérelem a jövő évi szocsi téli játékokon.

  • A Benfica érdeklődik a Queens Park Rangers és a brazil válogatott 33 éves kapusa, Julio Cesar iránt.

  • Hiába vett rész csütörtökön az orvosi vizsgálatokon a Tottenhamnél az Anzsi brazilja, Willian, az angol Guardian szupertitkos informátora szerint a játékos azóta meggondolta magát és mégsem szeretne Andre Villas-Boas csapatához igazolni. Ez pedig csak annyit jelenthet, hogy az utolsó utáni pillanatban bejelentkezett Chelsea-ben szeretne játszani.

    A Daily Mail viszont úgy tudja, hogy a Tottenham mégsem adná el Gareth Bale-t, ha lemarad az Anzsi támadó középpályásáról.

  • Rajnai Labdarúgó Szövetség vezérkara és a tartományi U14-es és U15-ös válogatott a közelmúltban Magyarországon vendégeskedett. Dennis Lamby szövetségi elnököt lenyűgözte a Puskás Akadémia, ehhez fogható intézményt még Németországban sem látott. Kell-e nagyobb bizonyosság arról, hogy a magyar futball jó úton jár, mint hogy az U19-es válogatott 3-2-re legyőzte a németeket?! Lamby szerint nem...!

    via pfla.hu

  • Messi elővigyázatosságból pihenhet a Barca következő bajnokiján, Neymar viszont először kerülhet be a kezdőcsapatba. A Barcelona vasárnap este 9-kor látogat a Malaga otthonába.

  • A Puskás Akadémia életéről, a szakmai munkáról és a fejlesztésekről készít rádióműsort a német közszolgálati csatorna, az ARD, írja a klub honlapja.

  • Elfogyott a vasárnapi DVSC-FTC NB I.-es bajnoki mérkőzésre biztosított összes vendégbelépő, így a vendégszektorba már nem lehet jegyet vásárolni. A helyszínen már nem lesz vendégjegy-árusítás, így arra kérünk mindenkit, hogy aki nem rendelkezik vendégbelépővel, az ne induljon el a találkozó helyszínére. A DVSC elleni mérkőzés 16.30-kor kezdődik

    írja a Fradi honlapja.

  • Egyelőre csak fontolgatja a visszavonulást Nicolas Anelka. A West Bromwich Albion francia csatára - aki a korábban világ legdrágább futballistájának számított - azonnali visszavonulásáról szóló hírek azután láttak napvilágot, hogy a csütörtök délelőtti edzés helyett kipakolt öltözőszekrényéből, majd közölte a stábbal, hogy befejezte a pályafutását.

    Steve Clarke vezetőedző viszont azt mondta, Anelka őt arról tájékoztatta, hogy egyik menedzsere, Eric Manasse halála miatt gondolkodik a visszavonuláson. Annyi biztos, hogy az Európa-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes csatár - Gera Zoltán csapattársa - nem lép pályára a szombati, Everton elleni bajnokin.

    A 34 éves Anelka most nyáron érkezett, korábban a Manchester Cityben, az Arsenalban, a Chelsea-ben, a Bolton Wanderersben, a Fenerbahcében és a Real Madridban is megfordult.<

  • Négy hónapot kell kihagynia Ibrahim Afellaynak, a Barcelona holland futballistájának, akinek csütörtökön krónikus izomsérülés miatt megműtötték a jobb lábát. A 27 éves, világbajnoki ezüstérmes szélső 2011-ben szerződött a klubhoz, ám egy súlyos térdsérülés miatt több mint hét hónapot ki kellett hagynia. Az elmúlt szezont a német Schalke 04-nél töltötte kölcsönben, ahonnan most tért vissza Barcelonába. (MTI)

  • Megérkeztek a plüssbábuk, adta hírül a Bayern München. A játékosok lekicsinyített másainak az áráról elsőkörös keresés után sajnos nem sikerült többet megtudnunk, de mi bármennyi pénzt megadnánk egy kis Riberyért.

  • A csatár érkezését határozottan cáfolom: Rudolf Gergely neve szóba sem került nálunk, ezért nem igaz, hogy hozzánk igazol, vagyis mezőkövesdi szerződtetésének nincs valóságalapja

    nyilatkozta Bocsi Anna, a Mezőkövesd-Zsóry csapatát fenntartó gazdasági társaság ügyvezető igazgatója a boon.hu-nak.

  • A Napolihoz igazolt argentin csatár egy interjúban beszélt arról, hogy a Real Madrid olasz edzője szerette volna megtartani, ő azonban a folyamatos játéklehetőség hiánya miatt távozott.

    Amikor elkezdtem tárgyalni a Napolival, Ancelotti minden erejével azon volt, hogy meggyőzzön a maradásról. De addigra már biztos voltam a döntésemben, és a Napoli terve tűnt a legérdekesebbnek számomra az érdeklődőké közül.