2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország
Ez a poszt a következő Percről percre része:

Itt a románok elleni válogatottkeret

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A harmadik helyen áll a Gyenesei Leila, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta összeállítású magyar női váltó a Kaohsziungban zajló öttusa-világbajnokságon a befejező kombinált (futás és lövészet) szám előtt. A hétfői versenyen a magyar trió 856 pontos vívással (21 győzelem/18 vereség) az ötödik helyet szerezte meg, ám nem szakadt szét a mezőny, a holtversenyben győztes németek és kínaiak 952 ponttal (25/14) zártak. Következett az úszás, mely ezúttal is magyar sikerrel zárult, ezzel összetettben előrelépett a csapat: a németekkel holtversenyben 1960 ponttal a 3-4. helyen állt. A lovaglásban 1040 ponttal a negyedik helyet szerezték meg Gyeneseiék, és 3040 ponttal összetettben feljöttek a harmadik helyre az ukránok (3252) és az oroszok (3076) mögé.

  • A coloradói egyetemistának három próbálkozása volt, hogy egy teljes évre kifizessék a tandíját a helyi kosárcsapat edzői, félpályáról kellett betalálnia. Már az első bement.

  • cikkünk a témában:

    Megrongálta ellenfele korcsolyáját, két évre eltiltották

    A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) kétéves eltiltással büntette a 2010-ben váltóban bronzérmes amerikai Simon Chót, aki a 2011-es rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon szándékosan megrongálta kanadai riválisának korcsolyáját. A döntés nyomán Cho biztosan nem lehet ott a jövő februári, szocsi olimpiai játékokon, 2014. október 4-ig ugyanis nem versenyezhet. A 21 éves gyorskorcsolyázó tavaly októberben vallotta be, hogy a 2011-es vb-n, az akkori szövetségi kapitány, Dzse Szu Csun utasítására hajlította el a kanadai Olivier Jean pengéjét. A szakvezető tagadta, hogy bármi köze lett volna az esethez, az ISU azonban az etikai kódexben foglaltak megszegése miatt két évre, 2015. augusztus 25-ig őt is eltiltotta. A kétszeres olimpiai bajnok Apolo Anton Ohno visszavonulása után Cho lett volna az amerikai rövidpályás versenyzés új reménysége.

  • Abban azonban biztos vagyok, hogy bár ezúttal még nem volt meg a teljes összhang, a jövőben magabiztosságot láthatunk Gersontól és Adamstől is. Fontos, hogy Leonardo és Somalia a lehetőségekhez képest minél előbb visszatérjen, a gyorsaságuk ugyanis nagyon hiányzott ma a csapatból.

    Idézi Ricardo Moniz Fradi-edzőt a klub honlapja, aki a debreceni 4-1-es vereség után nyilatkozott.

  • Keservesen nyert a Barcelona a Málaga otthonában vasárnap este, Tata Martino edző a meccs után kritikusan nyilatkozott.

    "Voltak olyan időszakok, amikor nem voltunk elég hatékonyak. Ha a teljesítményünket nézzük, az első félidőben fantasztikusak voltunk, a másodikban szenvedtünk. Azt hiszem, idővel erősebbek leszünk".

  • Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem szeretné, ha bárki politikai megnyilvánulásra használná fel a klub nevét.

    "Itt egy sporteseményről, egy sportklubról van szó. Ha ez az eset mondjuk egy nemzetközi mérkőzésen fordult volna elő, akkor a csapatot akár három-öt évre is eltiltanák a kupaszerepléstől" - jelentette ki hétfőn a sportvezető a Digisport Reggeli start című műsorában utalva arra, hogy az augusztus 17-én az MTK Budapest elleni bajnoki mérkőzésen az FTC-szurkolók egy csoportja "In memoriam Csatáry László" feliratot feszített ki a lelátón, a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékezve. A magyar szövetség (MLSZ) 800 ezer forintra büntette meg a klubot. (MTI)

  • "Elképzelhető, hogy hosszabb időt kell kihagynom, hétfőn reggel megyek be a kórházba, ahol alapos vizsgálaton veszek részt. Mindenesetre optimistán állok a dologhoz, és bízom benne, hogy a vizsgálatok eredményei számomra kedvezőek lesznek"

    Idézi a vidi.hu a válogatott védőt, aki a Győr elleni bajnokin sérült meg, lehet, hogy a románok elleni vb-selejtezőn sem játszhat. Megszólaltatták a csapatorvos Dr. Kovács Tibort is:

    "Az első diagnózis szerint a jobb térdszalagja sérült meg Rolandnak, hétfőn reggel a kórházban kezdi a napot, és a vizsgálatok után már többet fogok tudni mondani az állapotáról."

  • Az NFL-es Redskins edzője szerint a játékosok és a személyzet is arra gondol, hogy bajnokok akarnak lenni, miután a tavaly berobbant sztárirányító Robert Griffin III felépülése jól halad.

  • A Napolitól érkezett csatár második meccsén második gólját lőtte a PSG-ben, kapura tört a szélen, aztán ziccerben laposan begurította a labdát. A meccset 2-1-re nyerték a Nantes ellen.

  • Marbellán az idén. A Tottenham-szélsővel kapcsolatban most ez tartja leginkább izgalomban a spanyol lapokat, állítólag csütörtökön jelentik be hivatalosan a játékos érkezését.

  • "Nagy iramú, jó mérkőzést játszottunk a Győr otthonában. Úgy érzem, a döntetlen reális eredmény. A második félidőben volt egy hatalmas gólszerzési lehetőségünk, igaz, a hazaiak előtt is adódott egy ziccer. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban jobban játszottunk, de voltak kicsit gyengébb periódusok is. Úgy gondolom, a bajnokcsapat otthonából egy ponttal távozni nem rossz eredmény, persze azt is hozzá kell tenni, hogy a 3 pontért jöttünk, de még egyszer mondom, a mérkőzés összképe alapján reális eredmény született."

    Nyilatkozta a klub honlapjának az 1-1-gyel zárult NB I.-es rangadó után a Vidi-játékos, aki gólt szerzett a meccsen.

  • Dwight Howard viharosan távozott nemrég a Los Angeles Lakerstől, ahol hosszasan győzködték, hogy hosszabbítsa meg szerződését, ő végül úgy döntött, a Houston Rocketshez igazol.

    Most Rich Bucher NBA-szakíró azt állítja, Howard feltételei azok voltak

    • hogy rúgják ki Mike D'Antoni vezetőedzőt, mert nem tetszett a rendszer, amiben játszania kellett
    • küldjék el Kobe Bryantet is a csapattól, hogy új korszakot kezdhessenek a klubnál.
  • A Győr 29-21-re verte a Vardar Szkopjét a PwC Handball Fiesta vasárnapi döntőjében, a mérkőzésen viszont eltörte egyik középső ujjpercét, ezért legalább három hétig nem játszhat, írja a kisalfold.hu.

    A klasszis így nem lehet ott az NB I. nyitófordulójának rangadóján sem, a győriek vasárnap a Ferencváros ellen játszanak majd.

  • A Sun úgy tudja, a Sunderland balhés menedzsere a Southampton elleni bajnoki előtti éjszakán keveredett kisebb bunyóba, a csapat szállójában az edző szerint három részeg helyi találta meg őket, volt kiabálás, lökdösődés, aztán állítólag a Di Caniót kísérő biztonsági emberek tettek rendet, amit zokon vett a három férfi. Később a rendőrök mindenkit kikérdeztek, nem tudni, lesz-e az ügynek folytatása.

    Másnap a Southampton-Sunderland 1-1 lett.

  • A grúz Okszana Kalasnyikova és a lengyel Alicja Rosolska lesz Babos Tímea és az olasz Francesca Schiavone ellenfele az amerikai nyílt teniszbajnokság női páros első fordulójában. Az egyes WTA-rangsorban 107., párosban pedig 60. magyar játékos honlapjának hétfői tájékoztatása szerint Rosolska 45., míg Kalasnyikova 53. a párosok listáján. A 33 éves Schiavone 2010-ben egyesben megnyerte a Roland Garrost, majd egy évvel később döntőbe került. Pályafutása legjobbjaként 2011. január 31-én a negyedik volt a világranglistán. Párosban az olasz játékos öt évvel ezelőtt az ausztrál Casey Dellacquával döntőbe jutott a Roland Garroson. Az Australian Openen (2009, társ: Dellacqua), Wimbledonban (2012, társ: Flavia Pennetta) és a US Openen (2006, társ: Kveta Peschke) a legjobb négyig jutott. Babos idén négy tornát nyert meg partnerrel az oldalán. A párosban érdekelt másik magyar, Marosi Katalin a hazai közönség előtt szereplő Megan Moulton-Levyvel lép pályára, első ellenfelük az Irina-Camelia Begu, Klara Zakopalova román, cseh duó lesz. (MTI)

  • Stuttgartban máris kirúgták az edzőt

    Menesztették posztjáról Bruno Labbadiát, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő VfB Stuttgart vezetőedzőjét. A klub vezetői hétfőn közölték döntésüket, miután a csapat vasárnap 2-1-re kikapott az Augsburgtól, s így három forduló után pont nélkül az utolsó előtti helyen áll a Bundesligában.

    Labbadia 2010 decemberében vette át az együttes irányítását, s akkor megmentette a csapatot a kieséstől. Később a klub kiharcolta az Európa Liga-részvételt, idén júniusban pedig bejutott a döntőbe a Német Kupában. A 47 éves szakember utódjáról még nem született döntés.

  • Ön mit tippel?

  • Babos a 107. helyre esett vissza

    Babos Tímea a női teniszezők világranglistáján négy helyet rontva, a 107. pozícióból kezdi meg a ma elrajtoló US Opent. A legfrissebb rangsort változatlanul az amerikai Serena Williams vezeti a fehérorosz Viktorija Azarenka és a New York-i Grand Slam-tornától vállsérülés miatt visszalépett orosz Marija Sarapova előtt.

  • Augusztus 26., hétfő:

    Eurosport

    16.00 Kerékpár, Vuelta, 3. szakasz

    17.45 Tenisz, US open, New York, 1. nap

    Eurosport 2

    17.00 Tenisz, US open, New York, 1. nap

    Sportklub

    20.30 Labdarúgás, Serie A, Fiorentina-Catania

    Sport 1

    20.45 Labdarúgás, spanyol bajnokság, Granada-Real Madrid

    Sport 2

    21.00 Cselgáncs, világbajnokság, Rio de Janeiro, 1. nap

    Digisport 1

    20.45 Labdarúgás, Premier League, Manchester United-Chelsea

  • Pars megint legyőzte a világbajnokot

    A világbajnoki ezüstérmes Pars Krisztián a múlt szerdai, szlovákiai versenyhez hasonlóan a vb-győztes lengyel Pawel Fajdeket nagy csatában megelőzve győzött a Varsóban rendezett atlétikai viadalon. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a IV. Kamila Skolimowska emlékversenyen a magyar olimpiai bajnok végig vezetve, 80,43 méteres teljesítménnyel győzött, lengyel ellenfele 79,92-vel végzett a második helyen. Pars győztes dobása mellett háromszor ért még el 79 méter feletti teljesítményt. Fajdek három érvényes kísérletet tett, legjobbja után kétszer 78 méter alatt ért földet kalapács.

    A 110 méteres gátfutásban rajthoz álló Baji Balázs 13.52 másodperccel a második helyen végzett. Szerdán Pars a világ idei legjobb eredményével, 82,40 méterrel nyert a szlovákiai Máriatölgyesen, Fajdeket megelőzve. A hónap közepén rendezett moszkvai világbajnokságon Fajdek 81,97 méterrel győzött, míg Pars 80,30-cal lett ezüstérmes.

  • Meghalt a világbajnok brazil futballkapus

    Meghalt Gylmar dos Santos Neves, ismertebb nevén Gilmar, az 1958-ban Svédországban és 1962-ben Chilében világbajnoki címet szerző brazil labdarúgó válogatott kapusa, Pelé csapattársa. Gilmar 83 éves volt, augusztus 8-a óta kórházban ápolták szívroham miatt.  (MTI)