Sportszerda: minden, ami sport, vagy olyasmi, azonnal

2013.08.28. 13:32

Elkezdődtek a futballbajnokságok, de még a közepén tartunk a nagy nyári világeseményeknek. A Sportgéza percről percréjéből megtudhatja a sportvilág legfrissebb híreit, megmutatjuk a legjobb sportképeket, videókat, szinte élőben követheti a nagy átigazolási híreket. Csütörtök.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kazah klub elnöke, Viktor Kumikov kedd este, a Celtic elleni BL-visszavágó előtt beszélt arról, hogy Skóciában is folytatni kívánják a rituális állatáldozást. A Sahtyor Asztanában bárányt áldozott a múlt heti mérkőzés előtt. "Csak annyit mondhatok, hogy minden csapatnak megvannak a mérkőzés előtti hagyományai és rituáléi. Biztos a Celticnek is van ilyen. Mi tiszteljük a hagyományainkat, melyek régebbiek, mint hogy mi idekerültünk volna a klubhoz" - nyilatkozta Kumikov, aki szerint Skóciában nem okoz majd nehézséget, hogy beszerezzék az áldozathoz szükséges bárányt.

    A Celtic nem járul hozzá, hogy a Celtic Parkban mutassanak be áldozatot a kazahok, sőt, a skót csapat szerint később a Sahtyor is lemondott arról, hogy újabb áldozatot mutassanak be. Az UEFA egyébként kilátásba helyezte, hogy kivizsgálja, és ha kell, meg is bünteti a kazah csapatot. Az első meccs előtt mindenesetre bejött a rituálé a Karagandinak, ugyanis 2-0-ra nyertek a skótok ellen.

  • Tenisztábort indított Soltvadkerten az idén visszavonult Szávay Ágnes, aki legjobbjaként a 13. helyen állt a női világranglistán 2008-ban. A hagyományteremtő céllal életre hívott rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy két turnusban összesen 36 határon túli gyermek tanul a 24 éves játékos szülővárosában.

    "Nagyon lelkesek a marosvásárhelyi gyerekek, én pedig próbálok nekik minél többet átadni a tudásomból. A jövőben is gyerekekkel szeretnék foglalkozni"

  • Vagy kettő van belőle, ugyanis egyes források (főként angol lapok, élükön a London Evening Standarddel) szerint ugyanis tegnap már Londonban volt, ahol átesett az orvosi vizsgálatokon a Tottenhamnél, míg a Sky Sport Italiának azt mondta az argentin, hogy Rómában van, és hogy ezt meg is erősítse, még a csapat edzésére is elment. Arról egyelőre nincs hír, hogy ez mit jelent a tervezett átigazolása kapcsán.

  • Ő a PSG katari elnöke, és a beleegyezése nélkül semmi nem történik a francia bajnoknál. Két játékos kapcsán is nyilatkozott, Cabayéről azt mondta, hogy bár Laurent Blanc kedveli, nem tettek érte hivatalos ajánlatot (jó hír az Arsenalnak), Mamadou Sakhót viszont nem akarják elengedni (rossz hír a Liverpoolnak).

  • Megérkezett a szerb Rómába, ahol annak a Lamelának lehet az utódja, akit Bale helyére venne a Tottenham. Már persze ha elengedik valaha a walesit Londonból.

  • Nem nagy megelepés, de ma sem jelent meg Gareth Bale a Tottenham edzésén. 87 napja tart az átigazolási-saga, ugyanis június 3-án írtak először (a Sunday Times) arról, hogy a walesi 100 millió euróért mehet a Madridba. Tavaly nyáron Luka Modricnak 56 nap elég volt arra, hogy elérje, hogy elengedjék a spanyolokhoz.

  • Azzal, hogy a Schalke bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, könnyen elképzelhető, hogy csak a harmadik kalapba kerül majd a Manchester City a sorsoláskor, ahhoz ugyanis, hogy az angol csapat a második kalapba kerüljön, a Lyon, a Milan és a Zenit kiesése is kell. A Lyon kétgólos hátránnyal utazik San Sebastianba a Sociedad ellen, a Milan 1-1 után fogadja a PSV-t, míg a Zenit 4-1-es előnnyel játszhat otthon a Pacos de Ferreira ellen.

    Ha egyikük nem jutna tovább, a Juventus kerülne a második kalapba, ha este ketten is elbuknának, akkor a Zenit kerülne oda, és csak utánuk jönne a sorban a Manuel Pellegrini csapata.

  • Az Anzsi kameruni csatárát nagyon szeretné leigazolni a Chelsea, a játékos azonban egyelőre továbbra is Milánóban tartózkodik. A La Gazzetta dello Sport képei szerint ráadásul egy kék-fekete kerékpárral rója az utcákat.

  • "Bravó, Ádám!"

    - írta Facebook-oldalán a miniszterelnök.

  • Hiszen szeptember 10-én már futballozhat. Azt még nem lehet tudni, melyik klubcsapatban, de a walesi válogatottban biztos, amely behívót küldött neki a Macedónia elleni vb-selejtezőre.

  • Doppingolt az Európa-bajnok gátfutó

    A Török Atlétikai Szövetség két évre eltiltotta a versenyzéstől Nevin Yanit női gátfutót, mert bebizonyosodott róla, hogy doppingolt. A 100 méteren kétszeres Európa-bajnok atléta - a szövetség szerdai közlése szerint - még februárban, egy düsseldorfi versenyen produkált pozitív mintát, bár a bejelentés arról nem szólt, hogy milyen tiltott szert találtak a levett mintában. A 27 esztendős Yanit 2010-ben és 2012-ben is a kontinens legjobbjának bizonyult az Eb-n, a tavalyi londoni olimpián ötödik volt, amellett az idén 60 méter gáton fedettpályás Európa-bajnoki címet szerzett.

  • A CAS kizárta az EL-ből a Fenerbahcét

    Kizárta az Európa Ligából a török Fenerbahcét a nemzetközi Sportdöntőbíróság. A török klubot az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága korábban két évre kitiltotta a kontinentális versenysorozatokból, mert a vezetői 2011-ben bajnoki mérkőzéseket manipuláltak. A CAS júliusban ezt a döntést felfüggesztette a jogerős ítélet meghozataláig, így a Fenerbahce játszhatott a Bajnokok Ligája selejtezősorozatában, de végül a CAS helybenhagyta az UEFA eredeti büntetését.

  • A Ferencváros hivatalos honlapja közölte, hogy 95 éves korában elhunyt Gyetvai László, aki csak ebben a klubban játszott pályafutása során, amellyel háromszoros magyar bajnok (1937/38, 1939/40, 1940/41), háromszoros Magyar Kupa-győztes (1941/42, 1942/43, 1943/44) tudott lenni. A korábbi kiválóság 230-szor lépett pályára a Fradiban és 83 gólt szerzett. A válogatottban 17-szer szerepelt, és 3-szor volt eredményes. Gyetvai László évek óta a legidősebb válogatott labdarúgó volt.

  • A Borussia Dortmund szurkolói a Twitteren indítottak kampányt, hogy visszaszerezzék a japán válogatott Szindzsi Kagavát, aki David Moyes érkezése óta kegyvesztett lett a Manchester Unitednél. Jürgen Klopp, a Dortmund szakvezetője is örülne, ha a 24 éves irányító visszatérne, de úgy véli, ezen a nyáron gazdaságilag ez lehetetlen vállalkozás.

  • A Daily Mail híre szerint mindhárom angol klub szerette volna leigazolni a Porto 21 éves ghánai válogatottját, Christian Atsut, aki végül a Chelsea mellett döntött, 3,5 millió fontot kap érte a portugál klub.

  • Róma felé, ahol ma áteshet az átigazolás előtti kötelező orvosi vizsgálatokon. A 21 éves szerbet a Tottenhamhez távozó Erik Lamela helyére szerződteti a Roma a Fiorentinából.

  • Ismét felvette a kapcsolatot a Newcastle a Lyonnal Bafetimbi Gomis átigazolása ügyében. A francia csatár iránt már korábban is érdeklődtek az angolok, a Lyon azonban többet kért, mint a felkínált 8 millió font. Most azonban újabb offenzívát indít Alan Pardew csapata Gomisért, kevesebb mint egy héttel az átigazolási időszak vége előtt.

    Szintén felmerült a szenegáli Demba Ba kölcsönvétele, ő a télen igazolt a Chelsea-hez, de José Mourinhónál nem számít alapembernek.

  • Titus Young, a Detroit Lions egykori elkapója akkor lett igazán ismert, amikor 9 nap alatt négyszer tartóztatták le (ebből kétszer egy napon), de már a Lionsnál is voltak balhéi. Többek között megütötte egy csapattársát edzésen, majd egyes meccseken szándékosan szabotálta a csapat játékát.

    Young most ismét bajba került, mivel nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson, így újabb letartóztatási parancsot adtak ki ellene. A 24 éves ex-játékos apja szerint komoly mentális problémákkal küzd, de nem szedi a gyógyszereit.

  • Andre Villas-Boas a jelek szerint minden egyes pennyt el akar költeni, amit Gareth Bale-ért kaphat, a legújabb kiszemelt Christian Eriksen. Az Ajax 21 éves dán válogatottját már egy éve figyelik a Tottenhamnél, de csak azután kezdtek el komolyan foglalkozni vele, hogy a Chelsea elhappolta az orruk elől az anzsis Williant. A Tottenham 8 millió fontot ajánlott Eriksenért, akinek jövőre lejár a szerződése, a hollandok azonban 15 milliót szerenének látni a fiatal tehetségért.

  • A Gazzetta dello Sport cáfolta azokat a brit lapértesüléseket, miszerint Federico Balzaretti a Romaból a Tottenhamba igazol, Benoit Essou-Ekotoért cserébe.

  • Az elküldött Vaskó után a mellőzött Perics is távozhat a Videotontól, írja a boon.hu, amely úgy tudja, hogy a DVTK érdeklődik a 27 éves, jelenleg a Videoton második csapatával edző Milan Perics iránt, és akár már szerdán be is jelenthetik az érkezését. A Diósgyőrnél Rudolf Gergely és L'Imam Seydi is átadólistára került, így Perics mellett további csatárok érkezése sem kizárt.

  • A második helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka a lehető legsimábban, vesztett gém nélkül (6-0, 6-0) jutott tovább a német Dinah Pfizenmaier ellen a US Open első körében. Íme, a tökéletes meccs összefoglalója.

  • Vaskó Tamás szerződését kedden bontotta fel a Videoton, a Nemzeti Sport információi szerint pedig Mezőkövesdre tart a 29 éves védő. Az újonc csapat eddig 14 gólt kapott a szezonban, így lenne helye az erősítésnek.

  • Az angol ligakupában csak tizenegyesekkel (5-4) tudott továbbjutni a harmadosztályú Burton Albion ellen, ráadásul ehhez is kisebb szerencse kellett. Bryan Ruiz a második párosban rúgott, kapufát talált, a labda azonban Dean Lyness kapus hátáról mégis a gólvonal mögé pattant.

  • A Sevilla hivatalosan annyit közölt az U20-as világbajnok francia középpályásról, hogy lényegében már csak történelem a spanyol csapatnál. Kondogbia iránt korábban a Real Madrid is érdeklődött, ám jelenleg úgy tűnik, hogy a milliárdos Monacóba igazolhat, miutána  francia csapat kifizette a játékos 20 millió eurós kivásárlási árát.

  • A Rolling Stone magazin közölt egy hosszabb írást Aaron Hernandezről, a gyilkossággal vádolt korábbi NFL-játékosról, amelyben több, eddig ismeretlen dolgot hoztak napvilágra. A főként zenei magazin állítása szerint Hernandez angyalport szedett, ami miatt paranoiddá vált, csapata pedig már a gyilkossági vádak előtt is tervezte, hogy megszabadul tőle, miután kétes egyénekkel vette magát körül a tight end. Hernandez első bírósági meghallgatása szeptember 6-án lesz.

  • Lukas Podolski, az Arsenal német válogatott labdarúgója combizomsérülést szenvedett kedden, három hétig nem léphet pályára. A 28 éves csatár a török Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn sérült meg, Arsene Wenger vezetőedzőnek ezért kellett lecserélnie az 50. percben.

  • a Deportivo La Coruna elleni barátságos mérkőzésen. Iker Casillas utoljára január 23-án volt lépett pályára tétmeccsen a Real Madridban, a bajnokság első két fordulójában is Diego Lopez kezdett helyette.

  • Az Australian Financial Review értesülései szerint két angol klub, a Manchester City és egy meg nem nevezett csapat is megvenné a Western Sydney Wandererst. Az ausztrál első osztályban szereplő csapatban részesedést várásolnának, vagy teljes egészében megvennék, bár a City képviselői egy másik ausztrál lapnak, a Sydney Daily Telegraphnak cáfolták mindezt.

  • Brit sajtóinformációk szerint Benoit Essou-Ekoto költözik Rómába és a 31 éves válogatott védő, Federico Balzaretti érkezik Észak-Londonba. Rövidesen egy egy újabb római is aláírhat a Spurhöz, a klubhoz közelálló források szerint ma jelentik be Erik Lamela átigazolását.