Elkezdődtek a futballbajnokságok, de még a közepén tartunk a nagy nyári világeseményeknek. A Sportgéza percről percréjéből megtudhatja a sportvilág legfrissebb híreit, megmutatjuk a legjobb sportképeket, videókat, szinte élőben követheti a nagy átigazolási híreket. Csütörtök.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem tört el Szalai Ádám keze, így a Schalke 04 magyar válogatott futballistája játszhat a Bayer Leverkusen elleni hétvégi bajnokin, és várhatóan a jövő pénteki, románok elleni világbajnoki selejtezőn is bevethető lesz.

    "Nincs törés, tudok játszani!" - írta ki szerdán Facebook-oldalára a 25 éves csatár, aki kedden a görög PAOK Szaloniki otthonában 3-2-re megnyert Bajnokok Ligája-selejtezőn két góllal járult hozzá csapatának továbbjutásához. A hírt a gelsenkircheniek Twitter-oldala is megerősítette, hozzátéve, hogy ödémáról van szó.

    A Westdeutsche Allgemeine Zeitung szerdai beszámolója szerint Szalai Ádám jobb csuklójának úgynevezett sajkacsontja sérült meg. A sérülés az idegenben játszott találkozó előtti utolsó edzésen történt.

    A lap szerint Szalai erős fájdalmakkal küzdött a görögök ellen, de így is a mérkőzés hőse volt. A német együttes a hazai 1-1 után 3-2-re győzte le a PAOK-ot. A magyar válogatott támadó a 43. percben szerzett vezetést csapatának. Később a PAOK egyenlített, majd a Schalke újabb góljára is tudott válaszolni. Szalai a 90. percben ismét eredményes volt, ezzel eldöntötte a meccset és a párharcot is.

  • A 21 éves argetin 30+5 millió euróért, azaz mintegy 30 millió fontért szerződik a Romából Angliába.

  • A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy 9,6 milliárd forintot biztosít a szombathelyi Haladás-stadion és -sportcsarnok létesítésére - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a szombathelyi városházán Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség egyéni körzetben megválasztott fideszes országgyűlési képviselője.

    Ismertetése szerint a kormányzat támogatja a szombathelyi városvezetés által megfogalmazott rekreációsövezet-fejlesztési stratégiát. A kormány a rendkívüli kormányzati bevételek terhére az összeget a beruházás lebonyolításához szükséges ütemezésben Szombathely rendelkezésére bocsátja. A teljes rekreációs fejlesztés becsült értéke eléri a 12 milliárd forintot - közölte.

    Hozzáfűzte: a sportcsarnok a kézilabda, a futsal, a birkózás, az ökölvívás, a súlyemelés, a torna és a sakk céljait is szolgálni fogja.

    A miniszter szerint a stadion és a sportcsarnok 2014-ben készülhet el, a második ütemben 2014 után a városi uszoda, a parkerdő, a csónakázótó és környéke, a szabadidőközpont, a műjégpálya és a tófürdő újulhat meg, illetve az Illés Akadémia fejlesztését is segítik.

    Valószínűleg még szeptember 30-ig a kormány megállapodást köt Szombathely önkormányzatával a beruházás első üteméhez szükséges pénzügyi források átadásáról.

    A sajtótájékoztatón - amelyen megjelent a városi közgyűlés több ellenzéki képviselője is - Lazáry Viktor (Fidesz-KDNP), Szombathely alpolgármestere mutatta be a sajtónak az új stadion és sportcsarnok számítógépes látványtervét.

  • Az El Mundo Deportivo szerint Fernando Llorente az első számú kiszemeltjük. Az Athletico Bilbao csatára ingyen csatlakozott a Juventushoz, mely nem is nagyon akarja elengedni a játékost, a katalánok azonban szeretnék megszerezni Llorentét, vagy egy másik csatárt még szeptember 2-a előtt.

  • Paolo De Ceglie-vel erősítene a Sunderland. A Juventus védője már szabad utat kapott az olasz klubtól, így a transzfer rövidesen lezárulhat.

  • Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arra figyelmeztette a kazah Sahtar Karagandit, hogy szankciókra kell számítania, ha folytatódnak a birkavágások a csapat nemzetközi mérkőzései előtt. Múlt héten a Sahtar a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt egy birkát áldozott fel az Asztana Arénánál. Az edző, Viktor Kumikov a szerdán 20.45 órakor kezdődő visszavágó előtt azt mondta, hogy folytatják a hagyományokat. Erre az UEFA már reagált: saját rendezvényei kapcsán nem tolerálja az ilyen jellegű rituálékat, és büntetést helyezett kilátásba. Az első felvonást a Karagandi 2-0-ra nyerte. A párharc győztese jut a BL csoportkörébe.

  • Másfél héttel a 2020-as nyári játékok helyszínének kijelölése előtt a tokiói kandidáló bizottság beszámolója szerint a japán főváros lakóinak 92 százaléka támogatja az olimpiarendezést. A legutóbbi felméréskor ez a mutató még csak 70 százalék volt.

    A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szombaton dönt arról, hogy Tokió, Isztambul vagy Madrid adhat-e otthont a hét év múlva esedékes nyári játékoknak. A 2016-os olimpiáért folyó versengésben - amelyben Rio de Janeiro lett a befutó - a tokiói pályázat egyik gyenge pontja volt a rendezési szándék nem magas lakossági támogatottsága.

  • A kettesfogathajtó-vb magyar lovai átmentek a vizsgán

    Mind a négy magyar induló lovai megfeleltek a szerdai állatorvosi vizsgálaton a szlovákiai Kistapolcsányban csütörtökön kezdődő kettesfogathajtó-világbajnokság előtt. Szerdán az első szám, a díjhajtás sorsolását is megtartották, eszerint a hétszeres világbajnok Lázár Vilmos lesz az első magyar hajtó a vb-n, ő csütörtökön 10.45-kor kezd. Öccse, a hatszoros vb-aranyérmes Lázár Zoltán szintén csütörtökön mutatkozik be, 16.30-kor, ahogy a csak egyéniben érdekelt Osztertág Márk is (15.15). A magyarok közül egyedüliként a harmadik csapattag, Nagy Tibor került a pénteki programba (14.35).

  • Mérkőzés közben összeesett és a kórházba szállítás után kedden elhunyt Hector Sanabria. A játékvezető elmondása szerint a negyedosztályú Deportivo Laferrere csatára - aki szerdán ünnepelte volna 28. születésnapját - a tragédia előtt nem ütközött egyetlen ellenfelével sem. Az orvos azonnal berohant hozzá a gyepre, majd mentővel kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. A meccset félbeszakították és az argentin szövetség döntése értelmében a hétvégi bajnoki forduló minden mérkőzése előtt egyperces gyászszünetet tartanak Sanabria emlékére.

  • Ismét bekerült a montenegrói válogatottba Vukasin Polekszics, a DVSC kapusa, írja a csapat honlapja. Montenegro Lengyelország ellen lép legközelebb pályára, jelenleg vezetik világbajnoki selejtező-csoportjukat 14 ponttal, de a 12 pontos Anglia és a 11 pontos Ukrajna is eggyel kevesebb mérkőzést játszott náluk.

  • Névadó szponzort kapott a női futball NB I.

    A női labdarúgás felzárkóztatását tűzte ki célul a sportág hazai szövetsége (MLSZ), a program részeként névadó szponzora lett a női NB I.-nek, amely ezentúl a Jet-Sol Liga nevet viseli. Vági Márton főtitkár a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, az MLSZ elnöksége januárban döntött arról, hogy programot indít a szakág fejlesztése érdekében. Emlékeztetett arra, hogy nemzetközi szinten már jóval előrébb tart a sportág, hiszen a női olimpiai döntőt 90 ezren tekintették meg Londonban.

  • Szalai Ádám csapattársa lett a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Schalke 04-nél Dennis Aogo. A 12-szeres német válogatott egy idényre kölcsönbe érkezik a Hamburger SV-től. A 26 éves védő 2008 óta játszik a Bundesligában, 133 találkozón lépett pályára. Akár már szombaton, a Bayer Leverkusen ellen bemutatkozhat.

  • Júniusban 20 millió eurót adott volna a Monaco a Real portugál balhátvédjéért, a Madrid azonban visszautasította az ajánlatot, mivel Ancelottival még nem állapodtak meg és nem akarták elsietni az eladást.. Azóta azonban senki nem érdeklődött komolyabban a védőért, aki csak megfelelő ajánlat esetén távozhat a spanyol fővárosból.

  • Akár érkezik Bale a Madridba, akár nem, Angel Di Maria már biztosan maradt, a Granada elleni játékával ugyanis meggyőzte Carlo Ancelotti vezetőedzőt.

  • A drótok mellett csavarok rögzítik a győri játékos ujját, aki októberben térhet majd vissza a pályára, írja a Bors. Görbicz Anita vasárnap sérült meg, eredetileg csak azt hitte, hogy kiugrott az ujja, de végül kiderült, hogy bal kezének gyűrűsujja szilánkosra tört.

  • 32 millió fontot adott érte a Chelsea az Anzsinak, megkapta a munkavállalási engedélyt is a Tottenham orvosi szobájából elrabolt brazil. A 25 éves középpályással 5 éves szerződést kötöttek. Ugyanakkor Eto'o-ról még nincs hír egyelőre.

  • - mondta ki a kulcsszót Andre Villas-Boas, a Tottenham vezetőedzője Gareth Bale átigazolása kapcsán. A portugál állítása szerint a két klub már az utolsó simításokat végzi a walesi szerződésén, és hogy nagy valószínűséggel a világ legnagyobb átigazolási összege kerül majd a papírokra.

  • Hriszto Szojcskov, a legendás bolgár labdarúgó is elmondta véleményét Gareth Bale átigazolásával kapcsolatban.

    "Bale tiszteletlen a társaival szemben azzal, hogy nem ment el az edzésre. Ha ő 100 millió eurót ér, akkor én felbecsülhetetlen lettem volna. Korlátozni kellene, hogy mennyit költhetnek a csapatok, hogy a kisebb klubok is versenyképesek lehessenek"

    - mondta az egykori Barcelona-játékos, aki szerint eddig egyetlen angol sem volt sikeres Spanyolországban.

  • Szombaton és vasárnap rendezik meg, már ötödször az ifj. Ocskay Gábor Emléktornát, amelyen a 2009-ben elhunyt, sokszoros válogatott székesfehérvári jégkorongozó előtt tisztelegnek, ami egyben felvezetése is lesz a másfél hét múlva kezdődő idénynek.

  • Jelenleg is zajlanak hazánkban, egészen pontosan Egerben a víz alatti hoki világbajnokság küzdelmei. A magyar válogatott épp most van a medencében, 2-2 az állás a spanyolok ellen. Az alábbi linken élőben követheti az izgalmakat.

  • Japán és koszovói aranyérem a cselgáncs-vb-n

    A férfiak 66 kilogrammos kategóriájában a címvédő japán Ebinuma Maszasi diadalmaskodott, míg a női 52 kg-os súlycsoportban az Eb-harmadik koszovói Majlinda Kelmendi végzett az első helyen a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokság keddi versenynapján.

  • Meglehetősen hosszan beszélt Andre Villas-Boas Gareth Bale kapcsán szerdai sajtótájékoztatóján. A portugál edző elmondta, elképzelhető, hogy megbüntetik Bale-t, amiért az kedden és szerdán sem jelent meg a csapat edzésén, bár ezt még az előtt kellene megtenniük, hogy eladnák a walesit.

    "Az az álma, hogy oda igazoljon, de ez az ügylet több módon is zárulhat"

    - mondta AVB.

  • A vívószövetség válaszolt Kovács Tamás kritikáira

    A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) szerint a Kovács Tamás által alkalmatlannak nyilvánított sportági vezetés megadta a válaszát a budapesti világbajnokság szervezésével és rendezésével. Az MVSZ szerdai közleményében kiemeli, a nemzetközi szövetség vezetősége minden idők egyik legsikeresebb vívóeseményének nevezte a vb-t.

  • Ott, ahol van, mondta el a spanyol AS-nak.

    "Megtisztelő dolog számomra, hogy itt játszhatok. Nagyon értékelem, hogy érdeklődnek irántam más csapatok, de egyértelmű a döntésem: maradok a Real Madridnál. 2016-ig szól a szerződésem, addig biztosan folytatom"

    - ezzel vetett véget a távozásáról szóló találgatásoknak a német.

  • A Manchester City chilei vezetőedzője a helyszínen nézte meg a városi rivális United és a Chelsea összecsapását. Amikor a helyszínre érkezett, a szurkolók flakonokkal és pitével dobálták meg, az 59 éves tréner azonban csak nevetett az eseten.

  • "Dolgoztam már vele a Chelsea-nél, nagyszerű játékos, de nem fogják eladni nekünk, mert bajnokesélyesként látnak minket. Nem akarnak egy riválist erősebbé tenni."

    Amennyiben ezt így látja José Mourinho a Chelsea-nél, könnyen lehet, hogy a Manchester United és az Arsenal is lemondhat a spanyolról.

  • A Schalke csapatához igazolhat a Hamburgban mellőzött Dennis Aogo, aki azután került ki a csapatból, hogy a Hoffenheim elleni 5-1-es vereség után Mallorcára ment szórakozni a pihenő alatt. A 26 éves balhátvéd 12-szer szerepelt a német válogatottban.

  • Doppingolt, ezért az Orosz Atlétikai Szövetség két évre eltiltotta a versenyzéstől Anna Avgyejeva női súlylökőt. A fedettpályás Európa-bajnok július 30-án bukott meg: egy hazai edzőtáborban oral-turinabol nevű anabolikus szteroidot tartalmazó mintát szolgáltatott az ellenőröknek.

  • Legalábbis a Daily Mirror szerint, amely a helyszínről tudosít Andre Villas-Boas sajtótájékoztatójáról. A játékosoknak megtiltották, hogy Gareth Bale-ről beszéljenek, így vélhetően túl sok új információt a portugál edző sem fog elárulni. A Roma argentinjáért 30 millió fontot fizethet az angol klub.

  • A francia másodosztályú Lens-ban először lépett pályára kezdőként Adamo Coulibaly, ellenfelük a Créteil volt a Ligakupa második körében. A Debrecen korábbi kétszeres gólkirálya a 13. percben, tizenegyessel szerzett vezetést csapatának, ám végül 4-3-mal mégis kiestek.

    Coulibaly büntetőjét 1:00 után keressék.