Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pistorius hányt, rosszul lett a bíróságon

2014.03.10. 13:06

A barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius rosszul lett pere hatodik napján, amikor a bíróságon törvényszéki orvosszakértőt hallgatták meg. 

A per tévéközvetítését is leállítottak hétfő délelőtt,  amikor ismertették a bizonyítékokat, hogy az áldozat méltóságát megőrizzék. Az orvosszakértő a bíróságon elmondta, hogyan nézett ki Reeva Steenkamp golyózúzta koponyája. A sportoló ekkor lett rosszul, a fejét fogta, öklendezni kezdett, az egyik bírósági dolgozó vette el a mikrofont előle a hangok miatt. Pistoriust az ügyvédje igyekezett megnyugtatni. A tárgyalóteremben egyébként ott volt az áldozat családja is. 

Nem sokkal később a bíró ebédszünetet rendet el, az orvosi szakértő délután folytatta a bizonyítékok részletesét ismertetését, Pistorius pedig ismét rosszul lett, a beszámolók szerint többször hányt is. 

Ezután a bíró úgy döntött, hogy kedden folytatják a tárgyalást. 

A per első hetében tanúként hallgatták meg Pistorius szomszédjait, a sportoló egyik barátját és volt barátnőjét is.

Ha bűnösnek találják, akkor barátnője meggyilkolásáért legalább huszonöt éves börtönbüntetést kap a sportoló.