Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Babos párosban döntős, vegyespárosban elődöntős az AusOpenen

K  AP20180124003
2018.01.24. 06:57

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

Az ötödik helyen kiemelt magyar-francia duó szerdán két szettben, 1 óra 20 perc alatt, 6:4, 6:2-re legyőzte a nyolcadikként rangsorolt Hszieh Szu-vej, Peng Suaj tajvani-kínai kettőst.

"Elképesztő, hogy újra döntős lehetek egy Grand Slam-versenyen! A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, nagyon jól ment a játék, ennek hihetetlenül örülök. Főleg a keddi negyeddöntő után, hiszen nagyon emocionális, nehéz mérkőzés volt. Nagyon fontos, hogy most így sikerült fordítani a lapot" - mondta hivatalos honlapján.

Magáról a mérkőzésről elárulta, az eredmény simának tűnik, de egyáltalán nem volt egyszerű az elődöntő. Az első és a második szettben is vezettek 5:1-re, ez is mutatja, nagyon jól játszottak. De mindkét játszmában úgy jutottak el 5:1-ig, hogy nehéz gémek voltak. Ráadásul az első szettben az ellenfél visszajött 5:4-re és volt labdája az 5:5-höz.

"Összességében szinte minden játék szorosan alakult. Nagyon jól játszottunk, és ami a legfontosabb: folyamatosan javulunk, meccsről-meccsre. Nevetve mondtuk: az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. A partnerségünkről annyit: jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céjaink, jól kiegészítjük egymást! Szerintem már korábban is lehetett látni, hogy Kristinával tudok a legjobban játszani és összedolgozni."

"Boldog vagyok, hogy ez most is így sikerült! A Grand Slam-döntő pedig Grand Slam-döntő! Elég sűrű napjaim vannak, második napja már napi két meccsem van. Az viszont biztos, hogy női párosban pénteken lesz a döntő. De örülni lehet, hogy ennyi meccsem van. Az edzőmmel mondtuk is egymásnak, hogy szinte minden pályán játszhatok. Körbejárom az egész létesítményt, ez jó érzés. Hihetetlenül várom a döntőt! Nagy pillanat lesz, hiszen minden meccsen jól játszottunk és fejlődtünk. Remélem, hogy a finálé is jól sikerül, élvezem majd a játékot és ki tudjuk hozni a maximumot!”

A pénteki fináléban a második helyen kiemelt orosz Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina lesz az ellenfél.

A tavaly a cseh Andrea Hlavackovával WTA-világbajnok Babos magyar idő szerint szerda délelőtt a vegyespáros negyeddöntőjében is pályára lépett az indiai Rohan Bopanna oldalán.

Győztek, így a négy közé került a páros, a Spears-Cabal-kettőst 6:4, 7:6-ra verték. Később derül ki, kivel játszanak, a másik három negyeddöntőt csütörtökön rendezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?