Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Chelsea-é a világ legdrágább kapusa

2018.08.08. 10:50

A Chelsea megegyezett az Athletic Bilbaóval Kepa Arrizabalaga átigazolásáról. Az angol csapat rekordot jelentő 71,6 millió fontot (80 millió euró) fizet a 23 éves kapusért – a hírt a spanyol csapat is megerősítette. A korábbi csúcstartó Alisson Becker volt, akiért a Liverpool 75 millió eurót adott pár hete az AS Romának.

A spanyol kapus iránt korábban a Real Madrid is érdeklődött, 20 millió euróért lehetett volna kivásárolni a szerződéséből. Az üzletből végül nem lett semmi, Arrizabalaga pedig végül 2025-ig hosszabbított a Bilbaóval, a kivásárlási árát pedig 80 millió euróban határozták meg. Ezt az összeget fizette ki most a Chelsea, a kapus pedig a hírek szerint szerdán már Londonban lesz, állítólag egy ötéves szerződést fog kapni, heti 80 ezer fontos (29 millió forint) fizetéssel.

Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga
Fotó: Pierre-Philippe Marcou / AFP

Arrizabalaga leigazolása egyben azt is jelenti, hogy a Real Madridhoz vágyó Thibaut Courtois zöld utat kaphat a Chelseatől. A belga kapusért a brit lapok szerint 39 millió eurót fizetne a spanyol csapat, illetve egy évig kölcsönadná Mateo Kovacicot.