Belső harcok miatt robbanhatott ki a botrány a teniszszövetségben

DSOKI20200506104 (1)
2022.02.04. 20:56
Informátoraink bosszút sejtenek a csütörtökön kirobbant teniszbotrány mögött, amelynek lényege, hogy többek között a tavaly novemberi torinói Davis Kupa-mérkőzésekre is hamisított negatív PCR-tesztekkel utaztak ki a magyar küldöttség egyes tagjai, és valaki felnyomta a visszaélés szereplőit. Egy, a lapunkhoz eljuttatott e-mailből kiderül, mi szerepel a feljelentéssel felérő üzenetben.

A szóban forgó elektronikus levél korábban már megjelent a Blikkben, de csak úgy, hogy bizonyos részeket kitakartak, köztük a feladót is. Lapunk viszont rendelkezik a teljes szöveggel, amely a következő:

A feladóként látható Kriszta forrásaink szerint a szövetség – még az előző, Szűcs Lajos elnök és Richter Attila főtitkár nevével fémjelzett érájában dolgozó – volt munkatársa lehet. Korábbi sajtóhírek szerint az vezetett a távozásához, hogy a szövetség törvénytelen kifizetéseivel hozták összefüggésbe a nevét.

Mindez persze nem csökkenti a PCR-tesztekkel manipuláló elkövetők bűnét, végtére is teljesen mindegy, hogy ki jelentette fel őket. Mindenesetre a szövetség példás gyorsasággal reagált, pénteken már közleményt adott ki – ezt az Index már közölte is –, amelynek legfontosabb pontja, hogy az e-mailben név szerint szereplő Marosi Katalin munkaviszonyát azonnal hatállyal megszüntették.

Azóta a Magyar Orvosi Kamara is megjelentetett egy közleményt, amelyben mélységesen elítéli a hamis oltási igazolványokat, teszteredményeket kiállító kollégákat:

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy miközben a COVID–19-járvány több mint negyvenegyezer honfitársunk életét követelte, és már második éve hatalmas terhelést okoz az egészségügy dolgozóinak, vannak olyan kollégák, akik anyagi vagy egyéb érdekből hamis oltási igazolásokat, hamis teszteredményeket adnak ki. Az ilyen, az orvosi esküvel és hivatással ellentétes cselekedeteket a MOK elnöksége mélyen elítéli, és meg fogja tenni a szükséges és jogszerű etikai lépéseket az elkövetőkkel szemben.

A médiában már megjelent a Magyar Tenisz Szövetség időközben felfüggesztett keretorvosának neve: dr. Szatmári Attila az illető. Lapunk úgy tudja, Szatmári – aki főállásban az Ortopédiai Klinika munkatársa – nem nyerészkedési szándékkal, pénzért állította ki a hamis teszteredményeket, hanem egy felettese nyomására. 

(Borítókép:  Sóki Tamás / MTI)