Megtettem, megöltem őt

2012.12.04. 12:15

A Kansas City Chiefs amerikaifutballistája, Jovan Belcher elbúcsúzott barátnőjétől, miután több lövéssel megölte. A klub igazgatójának öngyilkossága előtt bevallotta, hogy mit tett.

A Kansas City Star újabb részleteket tudott meg az NFL-es Kansas City Chiefs-játékos, Jovan Belcher szombati tragédiájáról, melyben a rendőrség szerint az alkohol, pénzügyi viták és az éretlenség is szerepet játszhatott.

A lap rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, az amerikaifutballista 22 éves barátnője, Kasandra Perkins szombat hajnal egykor érkezett haza egy koncertről. Belcher ezt nehezményezte, veszekedni kezdtek, majd hajnali egykor autójába szállt és elhajtott. A rendőrség kora reggel találta meg a sportolót, aki Bentley-jében aludt a belvárosban. A járőrök szerint olyan állapotban volt, hogy haza tudott vezetni, reggel hétkor érkezhetett meg a pár közös otthonába.

Nem sokkal később ismét összevesztek, és lövések dördültek. A futballista anyja, aki a házban tartózkodott, a fürdőszobába sietett, ahol megtalálta Belchert és a meglőtt Perkinst. Belcher a nő teste fölé hajolt, homlokon csókolta, bocsánatot kért, majd elbúcsúzott gyerekétől, és az autójába ült, hogy az edzőközpontba hajtson.

A rendőrök szerint útközben tudatosult benne, hogy mit tett. Az Arrowhead Stadion parkolójába érve találkozott a klub igazgatójával, Scott Piolval. Belcher az autójából kiszállva a fejéhez tartotta a fegyverét és azt mondta, „Megtettem, megöltem őt".  A futballista megköszönte, amit érte tett a klub, majd azt kérte Piolitól, hogy gondoskodjanak majd háromhónapos kislányáról.

Közben megérkezett a csapat vezetőedzője, Romeo Clenner és a védők edzője, Gary Gibbs is. Clenner megpróbált beszélni Belcherrel, de a játékos csak azt ismételgette, „Meg kell tennem".

Az egyik Chiefs-alkalmazott által értesített rendőrség megérkezett a parkolóba, ekkor Belcher azt mondta, hogy mennie kell, nem maradhat itt. Az egyik autó mellé sétált, keresztet vetett, majd fejbe lőtte magát.

A rendőrség feltételezése szerint anyagi okok, éretlenség és az alkohol is szerepet játszhatott a tragédiában, de a boncolás eredményei még nem érkeztek meg. A klubnál is tisztában voltak azzal, hogy a párnak problémái voltak, tanácsadással próbáltak segíteni nekik.

A 25 éves Jovan Belcher 2009 óta volt a Kansas City Chiefs linebackere, az idei szezonban tíz meccsen kezdő volt. A Chiefs úgy döntött, hogy lejátssza soros mérkőzését a tragédia másnapján, 27-21-re verték meg a Carolina Pantherst, két hónap után tudtak ismét nyerni.