Ez katasztrófa, égessük el a meccs videóját

2012.12.18. 11:17

A New York Jets újabb pocsék teljesítménnyel írta ki magát az NFL-rájátszásért folytatott versenyből. Volt azért szép jelenet is.

A Jets csak egy győzelemmel tarthatta volna életben rájátszásesélyeit, a Tennessee Titans otthonában kellett volna nyerniük. A vendégek sikeres mezőnygólja után a meccs első touchdownja a második negyedben jött, a hazaiaktól Chris Johnson kilencvennégy yardos futásával juttatta előnyhöz csapatát, 2006 óta nem volt ilyen hosszú TD-t érő futás az NFL-ben.

A Titans futója a Sandy Hook-i iskolai mészárlás áldozatainak nevét írta cipőjére, így emlékezett a tragédiára. Pályafutásának ez volt a hatodik nyolcvan yard fölötti, TD-t érő futása, ezzel rekorder a ligában.

A rájátszásért harcoló New York Jets játéka viszont már csak nyomaiban emlékeztetett az amerikaifutballra, Mark Sanchez például négy interceptiont dobott, egyszer kiejtette a labdát, háromszor pedig földre vitték. A Titans végül Jake Locker irányító futott touchdownjával 14-10-re nyert, ezzel eldőlt, hogy a Jets biztosan nem lesz ott a rájátszásban.

A New York-iak irányítója tartotta siralmas mérlegét, mindössze ötvenszázalékos hatékonysággal passzolt az alapszakaszban. A meccs után az NFL Network szakértője azt javasolta, egéssék el, pusztítsák el a mérkőzés felvételeit, hogy Sanchez játéka nehogy megfertőzze Amerika fiatal quarterbackjeinek elméjét.

Az első számú Jets-irányító produkcióját hiába kritizálták a szurkolók az elmúlt hetekben, a tavasszal szerződtetett Tim Tebow egész szezonban csak epizódszerepet kapott, kedd hajnali meccsen is csak három akcióhoz állhatott fel.

A csapatot irányító Rex Ryan a mérkőzés után nem tudta megmondani, a hátrlévő két meccsen ki lesz a Jets quarterbackje.