Pankrátor is lehet a vallásos NFL-sztárból

2013.06.08. 10:31
A legnagyobb pankrációs szervezet, a WWE lecsapna az állás nélkül maradt NFL-esekre. Hamarosan Tim Tebow is a szorítóban harcol?

A Worldwide Wrestling Entertainmenttől Jim Ross tárgyalni kezdett az NFL játékos-szakszervezetével, hogy munkalehetőséget kínáljanak azoknak az amerikaifutballistáknak, akik nem kerülnek be a profi csapatok végleges keretébe a nyár végén.

„Néhányan az NFL-ből munka nélkül maradnak, nálunk pedig üresedés lesz. Ha együtt tudunk működni, izgalmas eredménye is lehet a közös munkának" - idézi Rosst az amerikai Fox Sports.

A nyári edzőtáborok után csapat nélkül maradt amerikaifutballisták nagy részének nincs diplomája, mert nem fejezték be egyetemi tanulmányaikat, inkább az NFL-be igazoltak, így viszont nehezebb állást találniuk. Többen a kanadai bajnokságban vagy az arénafutballban próbálnak elhelyezkedni a következő nyárig, amikor újra bizonyíthatnak, ha meghívják őket az edzőtáborokba.

A Rockként ismert híres pankrátor, Dwayne Johnson is az amerikaifutball után váltott, a University of Miami védőjeként még egyetemi bajnok volt, a kanadai amerikaifutballban is játszott egy rövid ideig.

Idén az egyik legnagyobb név a szabad játékosok között Tim Tebow. A vallásos sztárt nemrég rúgta ki a New York Jets, de még nem sikerült csapatot találnia, előadásokat tart, és járja az országot. Bizarr lenne a szorítók között látni, ahogy félmeztelenül harcol a Time által tavaly a legbefolyásosabb emberek közé beválasztott sportoló, de ha a nyáron sem viszi el senki, bármi megtörténhet.