Visszatérhet a pályára a menyasszonyát eszméletlenre ütő NFL-es

2014.11.29. 12:05

Az NFL-t vezető Roger Goodell állása is majdnem ráment néhány hónapja, hogy egymást érték az amerikaifutball-bajnokságban a családon belüli erőszakkal kapcsolatos botrányok, a lavinát még Ray Rice ügye indította el, aki tavasszal menyasszonyát eszméletlenre ütötte egy kaszinóban. 

Rice-ot meghatározatlan időre felfüggesztették a történtek miatt, de fellebbezett és pénteken a bíróság neki adott igazat, visszakapta a játékjogát, bármelyik csapat leigazolhatja. Már aki meg meri kockáztatni, Rice-tól ugyanis egyből megszabadult a Baltimore Ravens, amint komoly büntetést kapott, és a rossz híre árthatna a kluboknak is. Mégis lehet arról hallani, hogy az Indianapolis Coltsot érdekelné a játékos.

Sokkal valószínűbb azonban, hogy ebben a szezonban már senki nem fogja megszerezni, hamarosan vége az alapszakasznak amúgy is. 

A Rice-ügy kezelése miatt belső vizsgálat indult az NFL-ben, miután csak kétmeccses eltiltást adtak a játékosnak, ezt pedig az erőszakról készült videó alapján nagyjából mindenki kevésnek találta a liga vezetésén kívül. Az eset miatt politikusok és különböző szervezetek is nekimentek az NFL-nek.