6 millió dollárért ölhette meg magát a börtönben az NFL-es

2017.05.06. 10:15

Nyilvánosságra hozták Aaron Hernandez, a gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetése alatt öngyilkosságot elkövető korábbi NFL-játékos egyik búcsúlevelét, amit feleségének írt. A bíróság által kiadott részletekben szerepel egy mondat, ami alapján következtethetünk Hernandez indítékára.

A Patriotscal Super Bowlba jutó Hernandez ugyanis azt írja egy bekezdés végén feleségének, Shayanna Jenkins-Hernandeznek, hogy

Gazdag vagy!

Részlet Aaron Hernandez búcsúleveléből
Részlet Aaron Hernandez búcsúleveléből

Ha figyelembe vesszük, hogy a korábban nyilvánosságra hozott jelentés szerint Hernandez tudott, sőt, egy rabtársával meg is vitatta, hogy ha a gyilkossági ügy után kezdődő – Massachusettsben – automatikus fellebbezés alatt hal meg egy elítélt, akkor valójában a törvény szerint ártatlannak minősül.

Ne maradjon le semmiről!

Ezzel viszont perelhetővé válik az a hat millió dolláros összeg, amit a New England Patriots nem fizetett ki a játékosnak, miután a játékost letartóztatták 2013-ban. A csapat pont a gyilkossági ügy miatt bontotta fel a szerződését, ám ha ártatlannak minősül, a család megkaphatja a hat millió dollár egy részét.

Aaron Hernandezt 2013 nyarán tartóztatták le egy ismerőse, Odin Lloyd nem sokkal korábbi meggyilkolása miatt. Az ügyben 2015 áprilisában ítélték életfogytiglani börtönre. 2016-ban egy 2012-es, bostoni kettős gyilkosság ügyében felmentették, majd napokkal később felakasztotta magát a cellájában.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport