Dermesztő vallomás: egy liter vért csapoltak le Gronkowski lábából a Super Bowl után

2019.08.28. 05:10

Kedden egy sajtótájékoztatón beszélt arról a 29 évesen, ha nem is váratlanul, de némiképp korán visszavonult NFL-sztár Rob Gronkowski, hogy milyen súlyos egészségügyi problémákon ment át a harmadik Super Bowl-győzelme alatt. Az nem újdonság, hogy a Los Angeles Rams elleni döntőben akkora ütést kapott a combjára egy játék során, hogy utána alig bírt járni, de azt most árulta csak el, hogy az ütközés olyan súlyos volt, hogy utána

 egy liter vért kellett lecsapolni a combizmából.

Ne maradjon le semmiről!

Elnézett ugyan a csapat ünneplésére, majd amikor hajnali 3-kor ágyba került azok után, hogy járni is alig bírt, öt percet tudott csak egyhuzamban aludni, és az ágyában sírt a Super Bowl-győzelem estéjén.

Eleinte azt hitte, hogy két hét alatt helyrejön majd a combja, de amikor ennyi idő alatt is csak 20 perc folyamatos alvásra volt képes a szervezete, tudta, hogy baj van. „Óriási volt a combom, a személyi edzőm nem értette, hogy hogyan tudtam így játszani” – mondta el, majd hozzátette, hogy előbb 2 deci, majd fél liter, majd újabb 3 deciliter vért csapoltak le a combjából hetek alatt.

Ez nem normális. Rekordot döntöttem a kórházban. Persze a rekorddöntésben jó vagyok

tette hozzá nevetve.

Jó eséllyel egyébként ez volt a játék, ami a combsérülést okozta, ami nagyban hozzájárult Gronkowski korai visszavonulásához.

Ami a pláne ebben, hogy mindez a második negyed elején történt, Gronkowski sokkal később hozta a Patriotsnak a Super Bowlt eldöntő játékot, a jelek szerint szanaszét vert combbal.

Az azóta látható izomtömegtől megszabadult közönségkedvenc Gronk kedden arról is beszélt, hogy hosszú évek óta először fizikai és mentális problémái sincsenek a kannabidiolnak (CBD) köszönhetően, és a jövőben az egyik fő szószóló lesz az ügyben, hogy az NFL a legális szerek között tartsa számon a kannabidiolt és társait, amik komoly segítséget jelenthetnek a játékosok regenerációjában. A főleg olaj formájában alkalmazott CBD nem pszichoaktív, az Európai Unióban kozmetikai összetevőként van engedélyezve.

Szombatról vasárnapra a 29 éves irányító, Andrew Luck sokkolta visszavonulásával az NFL-t. Az Indiapolis Colts játékosa az állandó fájdalmai és sérülései miatt döntött úgy, hogy röviddel a 2019-es szezon kezdete előtt inkább abbahagyja. Hozzá hasonló módon döntött korábban a New England Patriots sztárja, Rob Gronkowski is, aki kevesebb mint két hónappal a harmadik Super Bowl-győzelme után jelentette be visszavonulását, szintén az állandó fájdalmak miatt.