Könnyeivel küzdve hagyta el a pályát a sportlegenda, ezek lehettek pályafutása utolsó pillanatai

2024.01.16. 10:46
Két mérkőzéssel folytatódott a 2023-as szezon rájátszása a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL). A Philadelphia Eagles – amely az elmúlt szezonban bejutott a döntőbe – a Tampa Bay Buccaneers otthonában kapott ki nagy különbséggel, míg a Buffalo Bills a Pittsburgh Steelers együttesét verte simán.

A Bills mérkőzését a szélsőséges időjárási körülmények miatt halasztotta a liga hétfőre. A Josh Allen vezette buffalói támadósor aztán 31 pontot pakolt fel a táblára, a Steelers viszont csak 17 pontig jutott. A vendégek védelméből nagyon hiányzott a liga egyik legjobb játékosa, a passzsiettető T. J. Watt, de a támadók sem igazán villogtak.

A Buffalo a következő körben a Kansas City Chiefs együttesével találkozik, a Pittsburgh pedig készülhet a holt szezonra.

Néhány órával később a Tampa Bay Buccaneers valósággal átgázolt a gyengén muzsikáló Philadelphián. A mérkőzés végét Jason Kelce, az Eagles centere könnyes tekintettel nézte végig az oldalvonal mellett, majd odalépett a feleségéhez, Kylie-hoz, aki szintén sírva fakadt, miután a Sasok kikaptak.

Kelce az elmúlt években a liga egyik legjobb játékosának számított, de már tavaly is benne volt a levegőben, hogy visszavonul. Végül úgy döntött, hogy visszatér, mert a Philly közel volt a bajnoki címhez, és úgy érezte, van annyi a csapatban, hogy megint eljusson a Super Bowlba.

Ez nem jött össze, a csapat a kitűnő szezonkezdet után csúnyán leolvadt, Kelce pedig azért sírta el magát, mert valószínűleg egy ilyen csúf vereséggel kell lezárnia nagyszerű pályafutását. A pletykák persze tartják magukat, hogy aláír a Chiefshez, hogy együtt játszhasson a testvérével, de nem kizárt, hogy Travis Kelce is visszavonul a 2023-as idény végeztével.

A Philadelphiánál változások várhatók, a szurkolók Nick Sirianni vezetőedző kirúgását követelték, és lehet, hogy el is bocsátják állásából a szakembert, aki iránt minden bizonnyal lenne kereslet, a ligában most több olyan franchise is akad, amely épp edzőt keres magának.

NFL, Rájátszás, wild card kör

AFC

  • Kansas City Chiefs (3. kiemelt) – Miami Dolphins (6. kiemelt) 26–7
  • Houston Texans (4. kiemelt) – Cleveland Browns (5. kiemelt) 45–14
  • Buffalo Bills (2.) – Pittsburgh Steelers (7.) 31–17

pihenőhéten: Baltimore Ravens (1.)

NFC

  • Dallas Cowboys (2.) – Green Bay Packers (7.) 32–48
  • Detroit Lions (3.) – Los Angeles Rams (6.) 24–23
  • Tampa Bay Buccaneers (4.) – Philadelphia Eagles (5.) 32–9

pihenőhéten:  San Fransico 49ers (1.)

A konferencia-elődöntőben

AFC

szombat 22.30: Baltimore Ravens – Houston Texans

hétfő 2.30: Buffalo Bills – Kansas City Chiefs

NFC

vasárnap 2.15: San Francisco 49ers – Green Bay Packers

vasárnap 21.00: Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers

Melyik csapat nyeri meg az NFL 2023–2024-es idényét?