„Szétb***lak” – mondta a riporternek az erőszakkal fenyegető sportlegenda

2024.07.13. 12:09
Minden idők egyik legjobb NFL-játékosa, Jerry Rice összeveszett két emberrel a nevadai South Lake Tahoe-ban hírességek számára megrendezett American Century Championship nevű golfversenyen. Az amerikai futball Hírességek Csarnokába beválasztott férfi azután kezdett erőszakkal fenyegtőzni, hogy kérdéseket tettek fel neki, miközben a pályán sétáltak.

„Szétb***lak” – mondta a feldúlt Rice az előtte álló riporternek. Ekkor odaléptek hozzájuk a biztonságiak, de Rice még odaszólt nekik egyet: „Ha valamit akartok, akkor gyertek ide, megkapjátok”.

A konfrontációról videó is készült, amely aztán kikerült a közösségi médiába. Az eset után egy néző megkérdezte az egyik riportert (aki a TMZ szerint a Starcade Mediának dolgozik), hogy mi történt.

A riporter erre azt felelte, hogy ez volt a legőrültebb dolog, ami valaha is történt vele az életében. Állítása szerint csak annyit kérdezett Rice-tól, hogy a Kansas City Chiefs elkapósora elég jó-e ahhoz, hogy a csapat megvédje a bajnoki címét az NFL-ben, írja a Yahoo Sports.

Rice később azt mondta, úgy érezte, hogy a kérdéssel provokálni akarják, mivel a legutóbbi döntőben a Kansas a volt csapatát, a San Francisco 49erst győzte le. Hozzátette, hogy a férfiak belevigyorogtak az arcába, ezért ment fel benne a pumpa. Az egyik riporter azt sugallta, hogy Rice ittas lehetett, de erre nincs bizonyíték, a legenda nyilván azt állítaná, hogy egy korty alkoholt sem ivott, mielőtt kirobbant a minidráma.

A Starcade Media később közzétett egy hivatalos közleményt, amiben azt hangsúlyozta, hogy a cég munkatársai nem akartak tiszteletlenül viselkedni Rice-szal szemben, és nem provokálták őt. Vigyorgásról pedig szó sem volt a részükről, hangsúlyozták.

Rice három Super Bowl-győzelemmel, egy-egy alapszakasz- és Super Bowl MVP-címmel és megannyi rekorddal vonult vissza az NFL-től még 2006-ban.