Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdei Zsolt százmillióért ne óvatoskodjon

2008.04.29. 06:46
Unalmas meccsen védte meg tizedszer is Erdei Zsolt a WBO (Bokszvilágszövetség) félnehézsúlyú világbajnoki övét a hét végén. A magyar elemzők is több agresszivitást vártak tőle, mert bár a német precizitás megvolt benne, és technikailag hibátlan volt, mégis spórolt. Emiatt kötött bele a Bild, noha elfogadható nézettséget hozott a ZDF csatornának.

Mit akar ez az Erdei Amerikában? - tette fel a kérdést a legnagyobb példányszámú bulvárlap, a Bild a félnehézsúlyú magyar ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt címvédése után.

Annál vélhetően nemcsak az újságírók, hanem a nézők is többre számítottak, mint hogy egyszer-kétszer eleressze a jobb kezét a megelőző bal után.

A presztízse sérült

A Bild úgy tudja, 400 ezer eurót keresett Erdei a meccsel, vagyis több mint százmillió forintot. Az összeg hallatán talán érthető, hogy nem kockáztatott - különösen, hogy a családjára gondolt -, ezzel együtt presztízsben inkább veszített. Az amerikai DeAndrey Abront, akit éppen csak a legjobb ötven közé rangsorolnak, jobban meg kellett volna vernie.

"Ha ezt látta egy fizetős tévécsatorna főnöke, gyorsan kihúzza a lehetséges kiszemeltek listájáról, érte biztosan nem áldozna" - írja a Bild.

A lap emlékeztet arra, hogy Roy Jonesnak elég volt, ha a ring közepére állt, akkor is keresett hárommillió dollárt, Erdeitől viszont nagyon kevés, ha megelőzi ellenfelét, igazi küzdelmet viszont nem lehet látni tőle.

A szikrát hiányolták belőle, túlzottan óvatosnak ítélték, alvó harcosnak nevezték, és akik 3,56 milliónyian látták - a tévé előtt ülők 14,4 százaléka -, azokat biztosan nem nyűgözte le őket a nem éppen látványos állóháború.

Az oroszlánt várja Erdei

2006-ban, amikor a francia Sahnoune-t kiütötte, majdnem négymilliónyian nézték csatáját, többen, mint a Bundesliga hétvégi összefoglalóját. Michalczewski jobban megmozgatta az embereket, mert az ő meccseit ötmilliónál is többen nézték.

A lap kiemeli Erdei nyilatkozatát, hogy spórolt az energiájával, amiért Sdunek mester felmentette, és megemlítette: hátizomproblémákkal küszködött. "Az ilyen ellenfelekkel szemben szívesen látna többet mindenki, és nemcsak az amerikai főnökök" - összegez az újság.

A hamburgi Abendblatt ellenben azt hangsúlyozta, Erdei kész lenne nagy név ellen bunyózni, senkitől sem ijedne meg, csak végre jönne egy oroszlán.