Erdei Zsolt százmillióért ne óvatoskodjon

2008.04.29. 06:46
Unalmas meccsen védte meg tizedszer is Erdei Zsolt a WBO (Bokszvilágszövetség) félnehézsúlyú világbajnoki övét a hét végén. A magyar elemzők is több agresszivitást vártak tőle, mert bár a német precizitás megvolt benne, és technikailag hibátlan volt, mégis spórolt. Emiatt kötött bele a Bild, noha elfogadható nézettséget hozott a ZDF csatornának.

Mit akar ez az Erdei Amerikában? - tette fel a kérdést a legnagyobb példányszámú bulvárlap, a Bild a félnehézsúlyú magyar ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt címvédése után.

Annál vélhetően nemcsak az újságírók, hanem a nézők is többre számítottak, mint hogy egyszer-kétszer eleressze a jobb kezét a megelőző bal után.

A presztízse sérült

A Bild úgy tudja, 400 ezer eurót keresett Erdei a meccsel, vagyis több mint százmillió forintot. Az összeg hallatán talán érthető, hogy nem kockáztatott - különösen, hogy a családjára gondolt -, ezzel együtt presztízsben inkább veszített. Az amerikai DeAndrey Abront, akit éppen csak a legjobb ötven közé rangsorolnak, jobban meg kellett volna vernie.

"Ha ezt látta egy fizetős tévécsatorna főnöke, gyorsan kihúzza a lehetséges kiszemeltek listájáról, érte biztosan nem áldozna" - írja a Bild.

A lap emlékeztet arra, hogy Roy Jonesnak elég volt, ha a ring közepére állt, akkor is keresett hárommillió dollárt, Erdeitől viszont nagyon kevés, ha megelőzi ellenfelét, igazi küzdelmet viszont nem lehet látni tőle.

A szikrát hiányolták belőle, túlzottan óvatosnak ítélték, alvó harcosnak nevezték, és akik 3,56 milliónyian látták - a tévé előtt ülők 14,4 százaléka -, azokat biztosan nem nyűgözte le őket a nem éppen látványos állóháború.

Az oroszlánt várja Erdei

2006-ban, amikor a francia Sahnoune-t kiütötte, majdnem négymilliónyian nézték csatáját, többen, mint a Bundesliga hétvégi összefoglalóját. Michalczewski jobban megmozgatta az embereket, mert az ő meccseit ötmilliónál is többen nézték.

A lap kiemeli Erdei nyilatkozatát, hogy spórolt az energiájával, amiért Sdunek mester felmentette, és megemlítette: hátizomproblémákkal küszködött. "Az ilyen ellenfelekkel szemben szívesen látna többet mindenki, és nemcsak az amerikai főnökök" - összegez az újság.

A hamburgi Abendblatt ellenben azt hangsúlyozta, Erdei kész lenne nagy név ellen bunyózni, senkitől sem ijedne meg, csak végre jönne egy oroszlán.