Vitalij Klicsko egy vicc, szétverem, kiütöm

2009.12.12. 10:11
A WBC nehézsúlyú ökölvívó világbajnoka, Vitalij Klicsko újra egy veretlen amerikaival méri össze erejét, mint ahogy idén egyszer már megtette. Akkor simán nyert, meg sem tudták ütni, meglepetés lenne, ha a nagyszájú Kevin Johnson ellen végig menne a 12 menet.

Ritkán fordul elő a nehézsúlyban, hogy az aktuális világbajnok egy évben háromszor is kockára teszi az övét, kivált, ha egy 38 éves klasszisról van szó.

Az ukrán Vitalij Klicsko idén harmadszor áll ringbe kihívója ellen - kétszer kiütéssel nyert -, és most is ő az abszolút esélyes, mert a nyolc évvel fiatalabb Kevin Johnson eddig leginkább verbálisan volt erős. Mérlege ugyan nem rossz, egy döntetlen mellett huszonkétszer nyert, de eddig komoly ellenfele nem akadt.

Szövegben viszont ritka erős, zombinak, viccnek nevezte Klicskót, a legfinomabb megfogalmazása is úgy szólt, hogy az ukrán egy unalmas, szánalmas fickó.

„A felét nem tudja annak, amit én, se fizikálisan, se mentálisan. Álomellenfél, megkúrom szombaton. Könnyű meccs lesz, klasszikus KO-val fogok nyerni” - bizakodott az amerikai.

„Nem akarok foglalkozni Johnson gyengeségeivel, egy technikás, veretlen bunyós, mindent meg akar majd tenni a győzelemért és szerintem egyszer bajnok is lesz belőle, de nem december 12-én. Többféle kimenetelre számítok, több tervvel is készültünk, nagy rutinom van, akár a tizenkét menetre is készen állok. Megtalálom majd Johnson hibáit és ki is fogom használni azokat” - fogalmazott az idősebbik Klicsko.

000T TRPar2935767

„Ide kellene nekem adnod a fellépti díjad 10 százalékát, hogy kifizethessem az orvosodat, miután a kórházban magadhoz térsz a meccs után” - keményített az ukrán, de nem becsmérelte tíz centivel alacsonyabb, két kilóval könnyebb riválisát (Klicsko 112 kilóval mérlegelt).

A berni meccs előtt Fritz Sdunek edző kifejtette, hogy Johnson kényelmetlen ellenfél, annak ellenére, hogy nem sok egyenest üt. A keletnémet mester szerint az előző, Arreola elleni meccsből csak annyi a tanulság, hogy az amerikaiak más és más harcmodorral állnak a ringbe.

Sdunek szerint a 38 éves, eddig 40 meccséből kettőt elveszítő Klicsko nagyszerűen bírta az edzőtáborozást, és tökéletesen felkészült.

A meccset 22.15-től a Digi Sport és a német RTL adja.