Bábfigura Klicsko legkellemetlenebb riválisa

2009.12.14. 12:50
Vitalij Klicsko csalódott volt világbajnoki címvédése után, pedig mindegyik menetben érvényesült fölénye. A vesztes amerikai Kevin Johnson könyökfájdalmait emlegette.

Több mint tizenegy millió tévénéző láthatta, hogy Vitalij Klicsko egyhangú pontozással legyőzi a nagyszájú, de a ringben semmit sem mutató Kevin Jonhsont.

Az amerikai veretlen volt 21 eddigi meccsén, de komoly ellenféllel még nem mérte össze erejét.

A berni meccset végig uralta az idősebbik, 38 éves Klicsko, joggal maradt a WBC nehézsúlyú világbajnoka, a német sajtó ugyanakkor felveti a kérdést, miért nem ütötte ki riválisát, akit leginkább egy bábfigurához hasonlítottak. Johnson volt Klicsko harmadik olyan ellenfele, aki megúszta KO nélkül.

„Csalódott vagyok, mert nem tudtam kiütni. Csak a túlélésre játszott, mégis életem legkellemetlenebb ellenfele volt. Csak fogott, és az ütéseim védésére törekedett. Csak a hátsó lábán állt, nem jött előre, erre nehéz volt megoldást találni. Nem tudom, milyen benyomást keltettem kívülről. Egész idő alatt provokált, dühös voltam, úgy kellett visszatartani magam, még mielőtt bármi történhetett volna” – magyarázta Vitalij Klicsko.

000T TRDV614389

„Ilyen gyáva ellenféllel nem fogunk bokszolni” – tette hozzá edzője, Fritz Sdunek.

„Tudtam, hogy nem tud kiütni, mert senki sem tud kiütni, ahhoz túl gyors vagyok. Ha nem lett volna sérült a bal könyököm, a hatodik menetre mindkét szemét lezártam volna” – mondta az amerikai fellengzősen, arra utalva, hogy megsérült Klicsko egyik szeme az ütésétől.

Az újságok egyébként unalmas meccsről írnak, melynek győztese hatmillió eurót vihetett haza.