Haye a Wembleyben hívná ki Vitalij Klicskót

2009.12.15. 17:51 Módosítva: 2009.12.15. 17:51
Címegyesítő meccs lehet David Haye és Vitalij Klicsko közt októberben, az előszerződés már megvan, de előtte az angolnak még Ruizt kellene megvernie. Nyikolaj Valujev is képben van, de őt eddig nem engedték az ukránok közelébe.

Vitalij Klicsko reálisan még nem is értékelhette a hétvégi WBC-címvédő mérkőzését az amerikai Kevin Johnson ellen, máris megvannak a lehetséges jelöltek, kik ellen látnák szívesen a nehézsúlyú ukránt.

A legnagyobb angol bulvárlap, a The Sun természetesen David Haye ellen, és kívánsága meg is valósulhat: Klicsko kedden bejelentette, megvan az előszerződés a 2010-es meccsre.

Haye eddig már mindkét Klicskót lefejezte plakáton, de bokszolnia még egyikükkel sem sikerült.

A Vlagyimir elleni május végi mérkőzés az angol állítólagos hátfájdalmai miatt maradt el, Vitalijjal szemben pedig Nyikolaj Valujevet részesítette előnyben.

„A Wembley stadion alkalmas színhely lenne a következő meccsnek, az időpont pedig október” – fogalmazott az angol, aki november elején győzte le Valujevet, ezzel lett a WBA legjobbja. John Ruizzal viszont még meg kell mérkőznie, ezért kell őszig eltolni az esetleges címegyesítést.

Haye
Haye

Valujev is örök klicsko-ellenfél, legalábbis az újságokban, most a Bild írt erről. Konkrétum pillanatnyilag annyi, hogy az orosz hazájában azt nyilatkozta, nehéz lenne, de érdekelné egy Klicsko elleni meccs.

Valujevnek egyszer már felkínálták Vlagyimir Klicskót, akkor nemet mondott. A kétméteres ukránnak Valujevvel először lenne olyan ellenfele, aki még nála is magasabb.