Üssétek egymást, a győztes jöhet nekem

2010.04.14. 09:15
Az önmagát a nehézsúly megmentőjének kikiáltó David Haye a Klicskóknak üzent. Az angol megint kibúvót keres, pedig Vitalijjal már előszerződése is van.

A nehézsúlyú David Haye április negyedikén kiütötte kihívóját, John Ruizt Manchesterben, ezzel megvédte a WBA világbajnoki címét, amit korábban az orosz Nyikolaj Valujevtől vett el.

Haye eddig nem állt ki egyik Klicsko ellen sem – kétszer már megjelent olyan pólóban, amelyiken lefejezte riválisait -, kétszer mondta le a meccset az ukrán klasszisok ellen.

Legutóbb azt nyilatkozta az angol, ha megvédi címét, nincs akadálya, hogy a Wembleyben októberben Vitalij Klicskóval mérkőzzön.

Vitalij Klicsko még tavaly decemberben bejelentette, előszerződés is van már, és az októberi időpont neki megfelelő, kilencvenezer néző előtt csaphatnak össze.

Ez mintha kimaradt volna az angolnak, most azt mondta: verekedjen meg előbb a két Klicsko egymással, és nagy örömmel várja a győztest.

„Folyamatosan arról beszélnek, hogy velem akarnak bokszolni, de ha komolyan gondolják a címegyesítést, akkor ennek van egy gyorsabb módja: bokszoljanak egymás ellen, a győztes pedig velem. Ha ódzkodnak attól, hogy családtagjukat összepüföljék, akkor az egyik ajándékozza oda a másiknak a világbajnoki címét, mielőtt velem bokszol.”

„Nem érdekel, hogy ezek ketten a ringben verekednek, vagy az anyjuk házának kertjében. Ezt meg kellene tenniük” – harsogta.

Haye ezzel arra célzott, a Klicskók édesanyja nem engedi, hogy fiai egymással bokszoljanak. Vlagyimir nemrég elárulta, egyszer kesztyűztek egymás ellen, és eltörött a lába.

„David, nem tudsz mindig menekülni előlem. Állj ki, én készen állok. Mire vársz még? Ezt a meccset várja, sőt, követeli a világ” – üzente egy videóban Vlagyimir a Facebookon. Hozzátette, az angol kétszer már megfutamodott, de most itt az idő a mérkőzésre.

A Klicsko testvérek azt akarják, hogy valamennyi nagy szervezet öve a náluk legyen. Vlagyimirnál van a WBO és az IBF, Vitalijnál a WBC. A hiányzót, a WBA-címet Haye-től kellene elvenni.