Wiggins elégedett a Katari körverseny után

2010.02.13. 10:43 Módosítva: 2010.02.13. 11:48

Francesco Chicchi második szakaszgyőzelmével és a holland Mol összetett sikerével ért véget pénteken a Katari körverseny. A tavalyi Tour-negyedik Bradley Wiggins jól érezte magát a versenyen, folytatja a felkészülést a májusi Giróra és a Tour de France-ra.

"Katar fantasztikus volt a meleg időjárás, és különösen a csapat időfutamgyőzelme miatt. Remek hat napot töltöttem itt, felkészültem a szezon következő szakaszára" - mondta a verseny után Bradley Wiggins a cyclingnews.com-nak.

Ahogy azt Tom Boonen sejtette, nem sikerült ledolgoznia hátrányát összetettben az utolsó etapon, így meglepetésre Wouter Mol lett a végső győztes, míg a záróetapot Franceso Chicchi nyerte Farrar és Haedo előtt.

Wouter Mol a dobogó tetején

"Nagyon boldog vagyok. Ideges voltam végig, de a csapat jó munkát végzett, így felállhattam a dobogó tetejére" - nyilatkozta a 27 éves Mol, akinek ez az összetett győzelem az eddigi legnagyobb sikere. 2006 óta profi, a Vacansoleil nevű holland profi kontinentális csapat versenyzője.

Wiggins nem sokat törődött az összetettel, 114. helyen zárt, és ez így lesz következő versenyén, a Ruta del Solon is. Tervei szerint a  március eleji Murciai körverseny - amelyen Lance Armstrong is elindul - lehet az első olyan viadal, amelyen célba veszi majd az összetett győzelmet. Fő versenye természetesen a Tour de France lesz, de a májusi Giro d'Italiára is rá fog készülni.

Katari körverseny

6. szakasz végeredménye:
1. Francesco Chicchi, Liquigas-Doimo      2:42:49       
2. Tyler Farrar, Garmin - Transitions            
3. Juan Jose Haedo, Team Saxo Bank

Az összetett végeredménye:
1. Wouter Mol, Vacansoleil Pro Cycling Team      15:55:17       
2. Geert Steurs, Topsport Vlaanderen-Mercator   35mp hárány    
3. Tom Boonen, Quick Step   1:45mp     
4. Roger Kluge, Team Milram  1:5mp     
5. Marcus Burghardt, BMC Racing Team   2:05mp     
6. Danilo Napolitano, Katusha   2:09mp     
7. Philippe Gilbert, Omega Pharma - Lotto   2:17mp     
8. Francesco Chicchi,  Liquigas-Doimo   2:28mp     
9.  Heinrich Haussler, Cervélo TestTeam    2:37mp     
10. Stuart O’Grady, Team Saxo Bank