Viccet csinálnak Armstrong eltiltásából

2012.09.13. 22:04

Lance Armstrong szombaton egy coloradói hegyikerékpár versenyen fog rajthoz állni. A szervezők nem törődnek azzal, hogy a kerékpárost az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta.

Armstrong országút kerékpárosként érte el legnagyobb sikereit, a szakágban szerzett 1998 és 2005 között szerzett címeit veszik el, de a doppingvétség miatt más sportágakban sem versenyezhetne.

Az országúti kerékpáros visszavonulása után hegyikerékpározással, hosszútávú triatlonnal és maratoni futással is próbálkozott, bár utóbbiban amatőrnek tekinthető. Amikor júniusban megvádolta az USADA, az azon a héten rendezett nizzai triatlonversenyen már nem állhatott rajthoz. A múlt héten a Chicago Marathon szervezői közölték, nem engedik indulni versenyükön, mert értelmezésük szerint eltiltása a futásra is érvényes.

Nem mindenki gondolkodik így, Armstrong nemrég már versenyzett egy coloradói hegyikerékpár-futamon, ott második lett.

Szombaton az Alpine Odyssey-n indul, ezt Twitterén is kiposztolta, a főszervező meg is indokolta, miért engedik versenyezni: „Azt gondoltuk, lehet őt szeretni, vagy nem szeretni, doppingolt vagy sem, ez a fickó már annyit tett a kerékpározásért, hogy megérdemli, hogy megmutassuk a támogatásunk" - mondta David Ochs.

A szervező azt is elismerte, hogy ezzel a lépéssel elég jó publicitást biztosítanak maguknak, ugyanakkor azt állítja, nem Armstrong reklámértékét próbálják meg kihasználni. Egyszerűen lehetőséget akarnak neki adni, hogy megvédje a címét a 100 kilométeres versenyen.