Lesz még díjátadó fenékfogdosás nélkül?

2013.04.12. 22:57

Egy női kerékpáros visszavágott a fenékfogdosó Peter Sagannak. Loren Rowney megismételte a szlovák viccét, csak ő egy férfi díjátadó fenekébe markolt bele a dobogón. Sagan pedig próbálta jóvátenni bűnét, nyilvánosan bocsánatot kért.

Sagan a Flandriai körverseny második helyén végzett, és míg a díjátadónál segédkező Maya Leye modell az első Cancellárát köszöntötte, a szlovák kerékpáros megfogta a fenekét. Botrányos, szexista viselkedésen nagyon sokan kiakadtak, jogosan. Sagan is érezte a nyomást, először csak magyarázkodott, hogy egyszerű viccnek gondolta, és nem a nőket tárgyként kezelő akciónak.

Később Twitteren és videóüzenetben is elnézést kért. Sőt, a szerdai De Brabantse Pijl–La Flèche Brabançonne verseny rajta előtt a nyilvánosság előtt is elnézést kért, színpadon, virágcsokorral köszöntötte Leyét. A futam után újra találkoztak a díjátadásnál, mert Sagan a világbajnok Gilbert-t lehajrázva megnyerte a versenyt.

Fotó: Twitter

Hiába volt Sagan bocsánatkérése, úgy tűnik, hogy a mozdulat mémmé válik a bringásoknál.

A hét végén az ausztrál Loren Rowney harmadik helyen végzett a Redlands Bicycle Classicon, az USA-ban, és ha már a dobogón volt, kihasználta az alkalmat, és megfogta a díjátadó férfi fenekét. „Ha ilyen lehetőséged van, azt ki kell használni. Szerintem fogalma sem volt, mi történik vele" – írta később Rowney.

Az esetről készült képre már Sagan is reagált, és viccesen saját szabadalmáról írt twitterén. A fenékfogdosásért természetesen Rowneyt is megtámadták, így ő is elnézést kért egy levélben.