Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Öt földrészről jöttek nevezések a Tour de Hongrie-ra

2015.06.26. 14:25

Bár csupán néhány hete került fel a nemzetközi versenynaptárba, óriási az érdeklődés a Tour de Hongrie iránt. Augusztus 4. és 9. között a magyar országúti körverseny a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség 2.2-es kategóriájú versenye lesz, vagyis a 2016-os riói olimpiára is lehet pontokat gyűjteni, ezzel is magyarázható, hogy rengeteg csapat adta le jelentkezését.

„Bennünket is meglepett, hogy ilyen sokan szeretnének részt venni a versenyünkön, öt kontinensről érkeztek jelentkezések. Az induló csapatok listáját július harmadikán hozzuk nyilvánosságra” – nyilatkozta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervező csapatának vezetője.

Az induló kerékpárosok névsora ugyan még nem ismert, azt már valószínűsíthetjük, hogy két hazai nagyágyú, a 2008-as pekingi olimpia indulója, Kusztor Péter és a 2012-es londoni olimpián résztvevő Lovassy Krisztián ott lesz a mezőnyben.

Kusztor Péter országúti mezőny- és időfutam magyar bajnok, többszörös világbajnoki résztvevő, jelenleg a svájci Team Amplatz-BMC versenyzője, jó néhány győzelme és kimagasló eredménye van a többnapos versenyekről.

Lovassy Krisztián ugyancsak mindkét országúti versenyszámban büszkélkedhet magyar bajnoki címmel (időfutamban éppen csütörtökön Debrecenben nyert aranyat), de a pályaversenyeken is tucatnyi bajnokságot nyert már. A legjobb sprinterek közé tartozik, jelenleg a luxemburgi Team Differdange-Losch színeiben versenyez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!