Katalin
-2 °C
3 °C

Öt földrészről jöttek nevezések a Tour de Hongrie-ra

2015.06.26. 14:25

Bár csupán néhány hete került fel a nemzetközi versenynaptárba, óriási az érdeklődés a Tour de Hongrie iránt. Augusztus 4. és 9. között a magyar országúti körverseny a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség 2.2-es kategóriájú versenye lesz, vagyis a 2016-os riói olimpiára is lehet pontokat gyűjteni, ezzel is magyarázható, hogy rengeteg csapat adta le jelentkezését.

„Bennünket is meglepett, hogy ilyen sokan szeretnének részt venni a versenyünkön, öt kontinensről érkeztek jelentkezések. Az induló csapatok listáját július harmadikán hozzuk nyilvánosságra” – nyilatkozta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervező csapatának vezetője.

Az induló kerékpárosok névsora ugyan még nem ismert, azt már valószínűsíthetjük, hogy két hazai nagyágyú, a 2008-as pekingi olimpia indulója, Kusztor Péter és a 2012-es londoni olimpián résztvevő Lovassy Krisztián ott lesz a mezőnyben.

Kusztor Péter országúti mezőny- és időfutam magyar bajnok, többszörös világbajnoki résztvevő, jelenleg a svájci Team Amplatz-BMC versenyzője, jó néhány győzelme és kimagasló eredménye van a többnapos versenyekről.

Lovassy Krisztián ugyancsak mindkét országúti versenyszámban büszkélkedhet magyar bajnoki címmel (időfutamban éppen csütörtökön Debrecenben nyert aranyat), de a pályaversenyeken is tucatnyi bajnokságot nyert már. A legjobb sprinterek közé tartozik, jelenleg a luxemburgi Team Differdange-Losch színeiben versenyez.