A világ legnagyobb idiótája vagyok

000 7J5K3
2016.01.31. 18:00

A zolderi ciklokrossz világbajnokságon az U23-as világbajnokságon a cseh Adam Toupalik megtévedt, és a verseny vége előtt egy körrel már világbajnokként ünnepeltette magát. Rá kellett jönnie, hogy tévedett.

Toupalik az utolsó előtti körben pár másodperces előnnyel fordult a célegyenesre, nagyot hajrázott, így még az is belefért neki, hogy száz méteren keresztül ünnepeljen. Teljesen belefeledkezhetett ebbe, mert meg sem hallotta, hogy csak akkor csöngették be az utolsó kört.

Lazán átgurult a célvonalon, és nézte, ahogy elmegy mellette az olasz Gioele Bertolini és két belga, Quinten Hermans és Eli Iserbyt. A cseh néhány másodperc után felfogta, hogy még van egy kör, és sikerült is felküzdenie magát az élbolyra. Még arra is volt esélye, hogy igazából megnyerje a vb-t, de végül Iserbyt jobban sprintelt, Toupalik csak második lett.

„Valószínűleg én vagyok a világ legnagyobb idiótája. Az utolsó előtti körre azt hittem, hogy az az utolsó. Aztán azt is hallottam, hogy valaki kiabálja nekem, ez az utolsó kör, de nem az volt. Az én hibám. Elveszítettem a világbajnoki címet. Felemeltem a kezem, de hát ilyen a sport. Megtanultam, koncentrálnom kell, és észben tartani a számokat" – nyilatkozta a cseh bringás.