Ha észnél vagy, a veszélyes lejtőn is megmenekülhetsz

2016.05.18. 15:07

A kerékpáros versenyszezon eddig legnagyobb védéseit Peter Sagan mutatta be, a Paris–Roubaix-n és a Milano–San Remón is kivételes kerékpárkezelésének köszönhette, hogy nem esett el.

Az ő példája is mutatja, mindig észnél kell lenni. A Giro d' Italia tizedik szakasza pedig megmutatta, a legtöbben igyekeznek ehhez tartani magukat, két óriási mentést is láthattunk.

Több szökevénycsoport is ment a szakaszgyőzelemért, Stefano Pirazzi, Giulio Ciccone (Bardiani) és Damiano Cunego (Nippo Vini-Fantini) együtt lejtőzött. Próbálták mindent kihozni ebből, de nem volt meg közöttük az egyetértés. Az egyik kanyarban Cunego vágott Pirazzi elé, aki megpróbálta odébb tolni ellenfelét, lehetett volna baleset is, de végül egymásnak dőlve és lelassítva kivédték a bukást.

Cunego bevágott Pirazzi elé - Giro de Italia

A főmezőnyben is voltak necces helyzetek, két, az összetettben dobogóra hajtó bringás akadt össze. Egy kanyarban Steven Kruijswijk (Lotto-JumboNL) ment bele Rafal Majka (Tinkoff) hátsó kerekébe. Előbbi időben fékezett, utóbbi ügyesen kikormányozta magát a külső ívre, így mindketten nyeregben maradtak, és időt sem veszítettek.

A szakaszon Majka 11., Kruijswijk a 12. lett, az összetettben a 7. illetve a 4. helyen állnak.