Jenő
-2 °C
6 °C

Lance Armstrong meglátogatta Jan Ullrichot az elvonón

2018.08.24. 14:23

Pszichiátriára került Jan Ullrich, az 1997-es Tour de France győztese, aki augusztus elején megvert egy prostituáltat. A drog- és alkoholproblémáktól szenvedő német kerékpárost egykori legnagyobb riválisa, Lance Armstrong is meglátogatta.

Ullrich a múlt héten került be a Betty-Ford Klinikára, ott folyik a kezelése, mindennap alkohol- és drogtesztet végeztetnek vele, írja a Focus a Bildre hivatkozva. A kerékpáros azt mondta, már most sokkal jobban van, nincsenek elvonási tünetei, biztonságban érzi magát a klinikán, végre csak magára kell figyelnie.

Az Ullrich-hal sokat csatázó, de mindig nyerő Armstrong hétvégén látogatta meg a németet. "Amikor hirtelen itt termett, az nagyon menő dolog volt" – mondta Ullrich, aki azt is elárulta, hogy Armstrong ajánlott neki egy coloradói klinikát is, ahol a maradék méreganyagokat is el tudják távolítani a szervezetéből. 

A találkozóról Armstrong is posztolt az Instagramon, azt írta, különleges ellenfele volt Ullrich, mert mindig ráijesztett és emiatt kellett kihoznia a legjobbat magából. Azt mondta, nem hagyhatta ki a lehetőséget, hogy Németországba jöjjön miatta. Arra kér mindenkit, hogy gondoljon 

A kerékpáros karrierje befejezése után többször került már bajba drogügyei (kokaint és amfetaminokat szedett), gyorshajtásai és autóbalesetei miatt. Ullrich ráadásul ADHD-ban (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) is szenved, ezzel magyarázza, hogy folyton tele van energiával, és például extrém gyorshajtásban vezeti ezt le. Ullrich arról is beszélt, hogy ha a gyerekeivel telefonozik, akkor nincs szüksége drogokra.

A mostani ügyében emberölési kísérlettel is megvádolhatják, de enyhítést kaphat, ha bebizonyítják, hogy a benne lévő drogok és alkohol miatt pánikrohama volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?