Peák Barnabás top 10-es a kiemelt kategóriájú bringaversenyen

2018.10.11. 16:41

Peák Barnabás a kilencedik helyen végzett az olaszországi Gran Piemontén, amely a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség kiemelt kategóriájú versenye (ennél feljebb már csak a World Tour van), így a világ legjobb csapatai is indultak rajta.

Peák Barnabás augusztus elsejétől versenyzik ideiglenes szerződéssel a szezon legtöbb profi győzelmét szerző Quick-Step csapatnál. A 19 éves kerékpáros azóta két többnapost és négy egynapost teljesített a belga klubbal. Az U23-as világbajnokság után ez volt a második versenye. Többször került már a legjobb húszba, de a legjobb eredménye a szezon végére maradt.

A 191 kilométeres, esőáztatta versenyen Peák segítői szerepet kapott, amit jól meg is oldott, az utolsó kilométereken jött előre, próbálta szerelni a támadásokat és hozta előre az első számú Quick-Step-bringást, Florian Sénéchalt.

A legvégére nem maradt ereje hajrázni, de így is a szétszakadt mezőny első csoportja közelében tudott maradni, és bebiztosította a kilencedik helyet. A teljesítményével a csapat is elégedett lehetett a Twitter-bejegyzésük alapján.

Ilyen szintű versenyen nagyon régen szerzett már magyar ilyen jó helyezést. Egynapos kiemelt kategóriájú versenyen utoljára Bodrogi László volt top 10-es, de 2011-ben már francia színekben versenyzett. Többnapos kiemelt versenyen Dér Zsolt még tavaly is volt legjobb tízben, de a kínai Tour of Hainan akkori mezőny közel sem volt ilyen erős, mint a WorldTour csapatokkal teletűzdelt mai, jegyzi meg a Velo.hu.

Az első helyet Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) szerezte meg, másodikként Sénéchal hajrázott, a harmadik Davide Ballerini lett (Androni Giocattoli-Sidermec) lett.