Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Peák Barnabás top 10-es a kiemelt kategóriájú bringaversenyen

2018.10.11. 16:41

Peák Barnabás a kilencedik helyen végzett az olaszországi Gran Piemontén, amely a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség kiemelt kategóriájú versenye (ennél feljebb már csak a World Tour van), így a világ legjobb csapatai is indultak rajta.

Peák Barnabás augusztus elsejétől versenyzik ideiglenes szerződéssel a szezon legtöbb profi győzelmét szerző Quick-Step csapatnál. A 19 éves kerékpáros azóta két többnapost és négy egynapost teljesített a belga klubbal. Az U23-as világbajnokság után ez volt a második versenye. Többször került már a legjobb húszba, de a legjobb eredménye a szezon végére maradt.

A 191 kilométeres, esőáztatta versenyen Peák segítői szerepet kapott, amit jól meg is oldott, az utolsó kilométereken jött előre, próbálta szerelni a támadásokat és hozta előre az első számú Quick-Step-bringást, Florian Sénéchalt.

A legvégére nem maradt ereje hajrázni, de így is a szétszakadt mezőny első csoportja közelében tudott maradni, és bebiztosította a kilencedik helyet. A teljesítményével a csapat is elégedett lehetett a Twitter-bejegyzésük alapján.

Ilyen szintű versenyen nagyon régen szerzett már magyar ilyen jó helyezést. Egynapos kiemelt kategóriájú versenyen utoljára Bodrogi László volt top 10-es, de 2011-ben már francia színekben versenyzett. Többnapos kiemelt versenyen Dér Zsolt még tavaly is volt legjobb tízben, de a kínai Tour of Hainan akkori mezőny közel sem volt ilyen erős, mint a WorldTour csapatokkal teletűzdelt mai, jegyzi meg a Velo.hu.

Az első helyet Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) szerezte meg, másodikként Sénéchal hajrázott, a harmadik Davide Ballerini lett (Androni Giocattoli-Sidermec) lett.