Ötven öltéssel varrták össze a bringás fejsebét

2019.08.04. 16:23

Ötven öltéssel kellett összevarrni a spanyol Luis Angel Maté fejét, aki a Lengyel körverseny első szakaszán bukott. A kerékpáros így is szeretne ott lenni a három hét múlva kezdődő Vuelta a Espanán.

A Cofidis csapatában tekerő Maté és csapattársa, Filippo Fortin a verseny szombati nyitószakaszán, a céltól 20 kilométerre bukott. Mindketten a kórházba kerültek.

Maté feje nagy ütést kapott, de szerencsére nem lett komoly sérülése, nincs törése, így nem kellett megműteni a kerékpárost, csak ötven öltéssel össze kellett varrni a sebét, amiből dőlt a vér. 

A  sisak megmentette az életemet. Sok vért veszítettem, és minden valószínűség szerint néhány napig megfigyelés alatt tartanak. Most csak a pihenése és a felépülésre gondolok, és arra, hogy mielőbb kerékpározhassak" – írta Twitterén a bringás, aki azt tervezi, hogy ott lesz a Vuelta augusztus 24-i rajtjánál. 

Luis Angel Maté a 2018-as Vuelta a Espanán
Luis Angel Maté a 2018-as Vuelta a Espanán

Maté tavaly egész jól szerepelt a spanyol körön, a másodiktól a tizenhatodik szakaszig viselte a hegyi pontverseny vezetéséért járó trikót. A spanyol egyébként idén Magyarországon is versenyzett, a Tour de Hongrie összetettjében a 24. helyet szerezte meg.

(via Reuters)