Csoda, hogy nem lett baleset a káoszhajrából

2020.02.19. 15:45

Nem sokon múlt, hogy nem következett be baleset a Dubai Women's Tour kerékpárversenyen második szakaszán. A hajrában az utolsó pillanatban sikerült ráterelniük a bringásokat a célegyenesnek számító sávra.

A 106 kilométeres, sík szakasz végéhez együtt érkezett meg a mezőny, ami ekkor már igen nagy tempót diktált. A bringások jó széles, négysávos úton tekertek, de a célegyenes és a célvonal nem volt világosan jelezve, a nagyobb versenyeken megszokott kordon sem vezette rá őket.

A mezőny nagy része az út másik oldaláról vágott át a célegyeneshez, nem volt veszélytelen manőver a hirtelen irányváltás, könnyen bukás lehetett volna belőle, és a bringások elé ugráló útirányítók is kockáztatták testi épségüket.

A hajrát a jordán Szamah Kaled nyerte a brit Lucy Van der Haar és a belga Kim De Baat előtt. A mezőnyben magyar bringások is tekertek, Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) a 34., Szabó Adrienn a 38., Temela Eszter a 46., Hideg Nóra Zsuzsanna a 77.,  Jordán Dorka (mind Pannonia) a 91. lett.

Azóta már a harmadik szakaszt is megrendezték. Ezt a belorusz Tatsziana Sarakova nyerte, és az összetettben is átvette a vezetést. A legjobb magyar összetettben Szabó Zsófia, az 56. helyen áll.

(via Cyclingweekly)