Schumacher nem adja föl

2005.06.01. 12:10
"Irja le világosan, nem vonulok vissza" - utasította keményen a német Bild újságíróját Michael Schumacher a jövőjét firtató kérdésre válaszolva. A Ferrari hétszeres Forma-1-es világbajnoka azt tartja elképzelhetetlennek, hogy negyvenhárom pontos hátránya ellenére az idei vb-t is megnyeri.
A Ferrari, illetve annak gyenge gumijai miatt Michael Schumacher hét futam után negyvenhárom ponttal van lemaradva a vb-t vezető Fernando Alonsótól az idei világbajnokságban, úgy tűnik, már nem lehet versenyben az újabb vb-címért.

A szurkolói bízhatnak Schumacherben

A hétszeres világelső eddig mindössze egyszer állhatott dobogóra, háromszor célba sem ért, ám úgy gondolja, lehetséges az újabb címvédés.

"A szurkolóim biztosak lehetnek benne, nem adtam föl a világbajnokságot" - mondta Schumacher a Bild Zeitungnak adott hosszú interjújában.

A beszélgetést "Krízis-interjú" címen közölte a lap, bár a pilóta szerint ez túlzás, mert volt már ennél rosszabb helyzetben is a Ferrari. "Elképzelhető, hogy a téli szabálymódosításokat nem használtuk ki olyan jól, mint az ellenfeleink. De például a kezdet a Ferrarival sokkal nehezebb volt. Akkoriban valóban nem voltunk versenyképesek" - mesélte.

Minden megtörténhet

A 36 éves német 1995 végén hagyta el a Benettont, és igazolt a Ferrarihoz, amelynél az 1996-os volt az első szezonja. Három futamot megnyert ugyan, de a vb-re esélye sem volt. Sőt, egészen 2000-ig nem is lett világbajnok a piros autóval, 1999-ben, amikor már a Ferrari képes lett volna nyerni, lábtörése akadályozta meg a sikerben.

Valószínűleg emiatt is mondta a Bild-ben "az életben is, a sportban meg végképp minden megtörténhet", utalva rá, akár még ő is lehet 2005 világbajnoka.

Mivel Schumacher már a legidősebb pilóta az F1-es mezőnyben, a szezon elején a szokásosnál is többet kérdezték tőle, mikor fogja abbahagyni. Sőt, újságok már arról cikkeztek, a szezon végén befejezi, annak ellenére, hogy ferraris szeződése csak 2006 végén jár le.

Határozott cáfolat

A pletykákat a megszokottnál keményebben és konkrétabban cáfolta. "Akkor fejezem be, amikor látom, a fiatalokkal már nem tudom felvenni a versenyt. Még képes vagyok tartani velük a tempót, ezért azt írja le világosan, nem vonulok vissza a szezon végén" - utasította az újságírót Schumacher, és állítja, biztosan kitölti a megállapodását.

Az idei gyenge futamok között volt egy, az imolai, amikor valóban be is bizonyította, nem lassabb a tehetségeknél: Fernando Alonsót üldözte, szinte tolta le a pályáról. Előznie végül nem sikerült, de a gyorsaságában azóta senki nem kételkedhet.

"A párharcok és a rivalizálás miatt sokkal nagyobb szórakozást jelent nekem a vezetés, mint azt legtöbben gondolnák" - jelentette ki a Ferraris pilóta.