Ha Schumacher itt lenne, akkor is én vezetném a világbajnokságot

2007.08.02. 15:36
A világbajnokságot vezető Lewis Hamilton amint megérkezett Magyarországra, egy Vodafone-üzletbe ment, megnyitotta, majd találkozott a magyar és a külföldi sajtóval: interjújában beszélt édesapjáról, csapatfőnökéről, Fernando Alonsóról, sőt még barátnőjére is kitért, pedig vele versenyhétvégén nem foglalkozik.

Egy éve a GP2-es bajnokságot vezette a hungaroringi futam előtt, jelenleg meg már a Forma-1-et. Megfordult akkoriban a fejében, hogy ez így lesz?

Sosem gondoltam volna, hogy egy év múlva úgy térek ide vissza, hogy vezetem az F1-et. Váratlan ez számomra is, de nagy dicsőség és megtiszteltetés.

Lewis Hamilton amint megérkezett Magyarországra

Kinek köszönheti, hogy ilyen gyorsan ennyire messzire jutott?

Két embernek vagyok hálás, az egyik édesapám, aki előteremtette a pénzt a gokartozáshoz, mellettem volt, motivált, tolt előre, amikor kellett, mind a karrieremben, mind a versenyeken. Nagyon szerencsés vagyok továbbá, hogy Ron Dennisszel találkozhattam, valójában ő vitt el a Forma-1-ig.

Első a pontversenyben, azaz a vb legnagyobb esélyese. Mekkora magán a nyomás emiatt?

Sosem tartottam magam favoritnak, én egy újonc vagyok, aki vezeti a világbajnokságot. Megpróbálom továbbra is így folytatni, végig menni az úton, de nem hiszem, hogy nagy lenne a nyomás rajtam. Fernando Alonso a sarkamban van, ám ő a csapattársam, a Vodafone McLaren Mercedesért küzdünk mindketten, ezért tőle nem kell tartanom.

Az előző versenye viszont rosszul sikerült.

Legutóbb pontot nem, de rengeteg tapasztalatot szereztem, nem vagyok igazán csalódott a Nürburgring miatt. Jobban érzem, mikor kell vizes és mikor száraz gumit föltenni, bíztat, hogy soha nem adtam föl. Nem a megfelelő abroncsot választottam, megjártam a kavicságyat, de nem lankadtam, végig hajtottam, ez a lényeg. Ráadásul pontokban még mindig élen vagyok, ez feldob.

A legtöbben csak a McLarenről beszélnek, de mi a helyzet a Ferrarikkal?

A legnagyobb esélyes Fernando, a tavalyi világbajnok, de közvetlenül mögötte ott jönnek a Ferrarik, ők is veszélyesek, nem szabad megfeledkezni róluk.

A barátnő hozzánk sem jöhetett el

A barátnőm? Nem, nem hoztam el, Magyarországra nem nyaralni jöttem, hanem versenyezni. Nekünk a vezetés a hivatásunk. Néha furcsának tűnhet, de ez így van.

És mi lenne, ha Schumacher még versenyezne? Ön előtt vagy mögött lenne pontokban?

A célom az volt, hogy a Forma-1-ben indulhassak és Michael Schumacher ellen versenyezhessek. Sajnálom, hogy nem jött össze, nagy kár. De bízom benne, ha itt lenne, akkor is én vezetném a vb-t.

Nézze meg képeinket!

Ez lesz az első Magyar Nagydíja. Mire számít? Esetleg egy itteni jó eredmény hozzásegítheti a vb-címhez?

Nagyszerű autóm van, a legjobb csapatban vagyok, minden adott hozzá, hogy megnyerjem a vb-t. Az előző futamom szörnyű volt, veszítettem tíz pontot, a Hungaroringen szeretnék újra egyenesbe jönni, és folytatni a küzdelmet a világbajnokságért.