Lauda: Alonso nem okos, hanem aljas

2007.09.20. 00:56
Niki Lauda ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, újra szókimondó volt, ezúttal a kétszeres bajnok Fernando Alonsót kritizálta kemény szavakkal.

A háromszoros világbajnok Niki Lauda politizáló pilótának nevezte a Forma-1 világbajnoki címvédőjét, a spanyol Fernando Alonsót.

Prost okos és ravasz volt

"Kétféle autóversenyző létezik: az egyik mindent megtesz a pályán azért, hogy ő legyen a legjobb, a másik, a politizáló fajta a bokszutcában harcol elszántan, minden lehetséges eszközzel igyekszik a csapattársát bemocskolni, lejáratni és így akar előnyhöz jutni. Alonso ez utóbbi kategóriába tartozik" - mondta a Bild Zeitung című lapnak adott interjújában.

"Erre a politizálásra csak a gyengéknek van szükségük. Alonsót Alain Prosthoz tudnám hasonlítani. Prost intelligensen fúrta csapattársát, Ayrton Sennát. Senna sokkal jobb pilóta volt, amit Prost nem tudott feldolgozni, ezért rendkívül ravasz módon igyekezett a csapaton belül kivételezett helyzetbe kerülni. Alonso nem ennyire okos, ezért ő aljas eszközökkel harcol Lewis Hamilton ellen."

Senna és Prost ugyancsak a McLarennél versenyzett, és a csapatfőnök már akkor is Ron Dennis volt, csakúgy, mint most. Prost határozottan kijelentette, hogy különbséget kell tennie a két pilóta között, különben az istálló járhat pórul.

A hétvégén is ráhúzott

Hamilton a hétvégi futamon is kiborult Alonso viselkedésén, amikor a rajt utáni kanyarban erősen ráhúzott. "Látta, hogy ott vagyok. Úgy éreztem, elférek, mégis elfogyott előttem az út. Döntsék el, mi történt. Szerencsém volt, hogy van ott kifutósáv."

Az idei vb-pontversenyben az újonc Hamilton két ponttal vezet kétszeres világbajnok csapattársa előtt.