A Ferrari örül a McLaren bukásának

2007.11.17. 17:17
Az FIA döntése pénteken elutasította a McLaren óvását, és megerősítette Kimi Raikkönen világbajnoki címét: a Ferrari elégedett, Hamilton szerint a finn megérdemelten bajnok.

Teljesen elégedett a Ferrari az FIA fellebbviteli bíróságának döntésével, amiben visszautasította a McLaren óvását.

"A határozat lezárja ezt az idényt, amely a pályán és azon kívül is meglehetősen zaklatott volt" - idézte Jean Todt csapatfőnököt az olaszok közleménye.

Pilótájuk, Kimi Raikkönen a Brazil GP-n megnyerte a világbajnokságot, de három pontszerző autó benzinje szabálytalannak bizonyult, ha kizárták volna őket, és a hetedik Lewis Hamiltont előrébb sorolják, az angol lett volna a bajnok.

Az ellenőrök nem büntettek az üzemanyag miatt, döntésüket a McLaren megtámadta, ám az FIA bírósága azt hosszú vita után elutasította. Az indoklást nem hozta nyilvánosságra.

"A pályán elért eredmény megváltoztatására irányuló végső és kétségbeesett kísérlet" fulladt kudarcba Todt szerint. A McLaren ugyan végig hangoztatta, nem Raikkönen címének megszerzése, hanem a benzinszabályok tisztázása a célja, a tárgyaláson ügyvédjük, Ian Mill mindent bevetett, hogy meggyőzze a bíróságot, zárja ki a három versenyzőt.

Az újonc végig azt mondta, a bajnok Raikkönen, nem akarja, hogy megfosszák őt sikerétől, csapatvezetői viszont egyértelműen ezért dolgoztak.

"Amint azt mindig is mondtam, Kimi megérdemelte a győzelmet" - nyilatkozta Hamilton az autosport.com-nak.