Alonso egy év után otthagyhatja a Renault-t

2008.01.03. 13:17
Kiugorhat Renault-szerződéséből Fernando Alonso: egy német sportlap szerint a megállapodás már az első idény után felbontható, ha a francia istálló nem végez a konstruktőr-vb első három helyének valamelyikén.

Távozhat a Renault-tól alig egy év után Fernando Alonso, állítja a Sport Bild című lap.

A korábbi kétszeres világbajnok decemberben tért vissza a franciákhoz egy szezonynyi mclarenes kitérő után, ám az istálló nem hozta nyilvánosságra a megállapodás részleteit. A német újság úgy tudja, a spanyol egy évre írt alá, opcióval a következőre.

A megegyezés előtt az olasz és a spanyol sajtó is azt írta, Alonso 2009-ben már Ferrarit akar vezetni, ezért csak a lehető legrövidebb időre szeretné elkötelezni magát. A Sport Bild szerint ez sikerült is nekik: van egy záradék, miszerint ha a Renault nem végez az első háromban a konstruktőrök között a 2008-as bajnokságban, a pilóta szabadon eligazolhat. Ez azt jelenti, a versenyző továbbra is hisz abban, hogy hamarosan az olaszokhoz kerülhet.

A SB úgy értesült, Alonso évente 30 millió eurót keres, ami néhány millióval kevesebb, mint Michael Schumacher korábbi, ferraris rekordfizetése.

Kovalainent versenyenként fizetik

Heikki Kovalainen és Fernando Alonso helyet cseréltek, a finn igazolt a spanyol posztjára a McLarenhez. Az angolok sem közölték szerződtetésének részleteit, a Sport Bild úgy tudja, versenyről versenyre fizetik: futamonként 200 000 dollárt kap, így összesen 3,6 milliót kereshet. Megállapodása egy évre szól, ha a felek elégedettek, lejártakor meghosszabítható egy újabb esztendőre.