Kitervelten buktatták le az orgiázó elnököt

2008.04.02. 14:56
Max Mosley sajnálja, hogy nyilvánosságra került orgiás videója, de nem mond le az FIA elnöki posztjáról. Már tudja, hogy nyomoztak utána. A bulvárlapot beperli.

Bocsánatot kért az érintettektõl és folytatni akarja munkáját az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnökeként Max Mosley, akit vasárnap buktatott le a News of the World bulvárlap, amikor közölte orgiájának videófelvételét.

A 67 éves vezetõ a cikk megjelenése óta nem nyilatkozott, de kedden levélben kért elnézést a szövetség minden tagjától, akiket kellemetlen helyzetbe hozott.

A képeken kurvákkal kerül kapcsolatba, ezt nem is cáfolja, de a náci szerepjátékot, ami a látottak alapján egyértelmûnek tûnik, tagadja.

Az autosport.com idéz a közleménylevélbõl, amiben Mosley elárulja, összeesküvés leplezte le õt. Mint írja, a brit rendõrséghez nagyon közeli és megbízható informátortól tudja, a cikk megjelenése elõtt legalább két héttel titokban valaki nyomozott utána, nemcsak Angliában, Franciaországban is. Magánnyomozói csoportok kutattak magánélete után, egyértelmûen azzal a szándékkal, hogy kínos helyzetbe sodorják.

Mosley nem tudja, kiknek áll az útjában, nem feltélezi senkirõl, hogy el akarta intézni, az újságot pedig bepereli.

A videó miatt zsidószervezetek vezetõi kritizálták, az exvilágbajnok Jody Sheckter szerint is le kellene mondania, de a Forma-1-fõnök Bernie Ecclestone megvédte. Az F1-csapatok egyelõre nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, aminek egyetlen konkrét hatása, hogy Mosley valószínûleg lemondja a hétvégi Bahreini Nagydíjra tervezett utazását.