Olivér
5 °C
8 °C

Kitervelten buktatták le az orgiázó elnököt

2008.04.02. 14:56
Max Mosley sajnálja, hogy nyilvánosságra került orgiás videója, de nem mond le az FIA elnöki posztjáról. Már tudja, hogy nyomoztak utána. A bulvárlapot beperli.

Bocsánatot kért az érintettektõl és folytatni akarja munkáját az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnökeként Max Mosley, akit vasárnap buktatott le a News of the World bulvárlap, amikor közölte orgiájának videófelvételét.

A 67 éves vezetõ a cikk megjelenése óta nem nyilatkozott, de kedden levélben kért elnézést a szövetség minden tagjától, akiket kellemetlen helyzetbe hozott.

A képeken kurvákkal kerül kapcsolatba, ezt nem is cáfolja, de a náci szerepjátékot, ami a látottak alapján egyértelmûnek tûnik, tagadja.

Az autosport.com idéz a közleménylevélbõl, amiben Mosley elárulja, összeesküvés leplezte le õt. Mint írja, a brit rendõrséghez nagyon közeli és megbízható informátortól tudja, a cikk megjelenése elõtt legalább két héttel titokban valaki nyomozott utána, nemcsak Angliában, Franciaországban is. Magánnyomozói csoportok kutattak magánélete után, egyértelmûen azzal a szándékkal, hogy kínos helyzetbe sodorják.

Mosley nem tudja, kiknek áll az útjában, nem feltélezi senkirõl, hogy el akarta intézni, az újságot pedig bepereli.

A videó miatt zsidószervezetek vezetõi kritizálták, az exvilágbajnok Jody Sheckter szerint is le kellene mondania, de a Forma-1-fõnök Bernie Ecclestone megvédte. Az F1-csapatok egyelõre nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, aminek egyetlen konkrét hatása, hogy Mosley valószínûleg lemondja a hétvégi Bahreini Nagydíjra tervezett utazását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?