Fernando Alonso aláírt a Ferrarihoz?

2008.05.27. 13:27
A grandprix.com szerint múlt hét végén Monacóban Fernando Alonsót szerződtette a Ferrari a 2010-es idénytől kezdve. Az angol weblap Kimi Raikkönen ferraris csapatváltását is két évvel korábban megjósolta.

2010-től a Ferrari pilótája lesz Fernando Alonso, állítja a grandprix.com. A honlap szerint a kétszeres világbajnok a múlt hét végi Monacói Nagydíjon írt alá az olasz istállóhoz.

A szájt kiemeli, hivatalos megerősítés 2009 őszéig nem várható, csak tagadás, bár eddig egyik fél sem kommentálta az értesülést.

A grandprix.com már 2005 októberében közölte, Kimi Raikkönen 2007-re a Ferrarihoz igazol, Fernando Alonso mclarenes megállapodását 2005 decemberében jelentették be. Később a Ferrari elismerte, Raikkönennel valóban két évvel csapatváltása előtt egyezett meg.

A spanyol múlt szeptember óta folyamatosan arról nyilatkozik, a Ferrari az álma, de ott Kimi Raikkönennek 2009, Felipe Massának 2010 végén jár le a szerződése. Így elméletileg Raikkönent váltja, de hogy kinek a helyére megy, arról még túl korai beszélni: lehet hosszabbítani és idő előtt kiszállni is.

Alonsónak a Renault-nál rugalmas a helye, ha jobb ajánlatot kap, bármely idény végén szabadon távozhat. Korábban nem is tagadta, ha kedvező hívást kap, elmegy.